Podină, titular în România – Gibraltar 8-0, Sîntean de la pauză

Cu calificarea la Turul de Elită în buzunar, selecționata sub 19 ani a României s-a aliniat în această după-amiază cu numai 2 dintre titularii unsprezecelui menținut în victoriile decisive din primele apariții în patrulaterul din Cipru al fazei I a preliminariilor, și anume Radu Boboc și Alexandru Mățan, care a preluat numărul 10 și banderola de căpitan de la Vlad Dragomir, printre înlocuitori aflându-se și fundașul lateral juniorilor mari de la ACS Poli Timișoara, Cristian Podină.

Într-o formulă așadar ca și nouă aliniată de selecționerul Adrian Boingiu la căderea victorioasă de cortină peste turneul de calificare din Grecia, România U19 a dispus în etapa a III-a și ultima a patrulaterului cu 8-0 de codașa Gibraltar, noul căpitan Alexandru Mățan înscriind primele 3 goluri, hat-trick în minutele 32, 43 și 46, cel de-al doilea, înaintea pauzei, fiind din penalty, și încă unul în minutul 65, pe când cealaltă jumătate a zestrei de astăzi a fost asigurată de Moldoveanu în minutele 49 și 80, Băluță în minutul 59 și Micovschi, imediat după intrarea sa în minutul 70, în locul lui Cristian.

Andrei Sîntean, autor al golului victoriei miercurea trecută în debutul cu 2-1 contra gazdelor elene, a fost prima rezervă utilizată astăzi, de la pauză, în locul lui Berci, mai apoi și Moruțan intrând din minutul 69 în locul lui Neciu.

România U19 a învins astăzi în alcătuirea de start Costache – Vidrășan, Băluță, Podină – Cristian, Bococ, Gheorghe, Neciu – Mățan – cpt. – Moldoveanu, Berci, printre cele 5 rezerve neutilizate, și anume portarul respectiv fundașii din primele două formule de start, aflându-se și Hăruț, tot de la ACS Poli.

Gazdele din Grecia s-au alăturat României în faza următoare, a Turului de Elită din primăvară, pe drumul spre Euro 2018, grație unui 2-1 (1-1) în decisivul direct cu Rusia, elenii egalând din penalty în primul minut de prelungiri al reprizei I și înscriind prin Emmanouilidis golul victoriei în minutul 77.

Tot cu punctaj maxim din 3 meciuri, precum România, s-au mai calificat din faza I a preliminariilor și Danemarca, Germania, atât Macedonia cât și Austria pe teren propriu, precum și Anglia, Italia și Ucraina, așadar 9 dintre cele 13 câștigătoare de grupe. Neînvinse dar cu 7 puncte din 9 posibile s-au mai calificat primele Slovacia, Franța, Irlanda și Olanda, ultimele două pe teren propriu. În fine, în patrulaterul din Luxemburg primele două clasate remizează alb la pauză, Cehia, cu punctaj maxim din primele două jocuri, și Scoția.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: