Poli II: „Sunt dezamăgit în primul rînd de atitudinea în joc”

Sistemul de joc 4-3-3, uzitat pare-se mai nou şi la echipa „mare”, dă bătăi de cap „satelitului” polist, care a fost nevoit marţi după-amiază să revină de două ori în faţa unei divizionare D. „Ne-a mers mai rău ca vineri”, a admis Adrian Stoicov, antrenor principal la Poli II, care a remizat 2-2 cu FC Marcel Baban Jimbolia, într-un amical jucat pe terenul sintetic polist, deszăpezit, unde, după cum a explicat antrenorul „mînjilor” oaspeţi, Octavian Popescu, „am dat dovadă de ambiţie şi mobilizare, mult mai mari, pentru că de fiecare dată plecam mai şifonaţi de la Poli, iar acum băieţii s-au dăruit exemplar. Nu atît forma sportivă cît ambiţia lor i-a făcut să ţină 70% jocul echilibrat şi cu momente de dominare, fără joc distructiv. Finalul a fost al lui Poli dar…” 

Jocul început la ora 14,45 pe terenul sintetic a avut parte de cîteva raze de soare cu dinţi şi parcă atmosfera s-a mai… dezgheţat întrucîtva, Stoicov apreciind „efortul deosebit al domnilor care au curăţat terenul pentru meciul nostru”, însă tocmai tinerii alb-violeţi au fost cei care parcă s-au calat. „Sunt dezamăgit în primul rînd de atitudinea lor în joc, care trebuie reglementată pînă la ora următorului meci, pentru că nu este în regulă cum ne prezentăm. Nu răspund bine la sistemul 4-3-3 pe care îl rodăm şi nu găsim formula ideală pentru acest sistem, de aceea tot facem permutări pe posturi”, a spus antrenorul Stoicov, pentru a cărui echipă au egalat Vîntură iar apoi Babic: „Poate că şi ieşirea din cantonament a contribuit, căci altfel, acum şi terenul a fost bun. Nu mi-a plăcut deloc astăzi, cu greşeli mari, cu multe pase greşite, cu plasament greşit în teren, şi luînd jocul prea uşor, cînd au văzut că au adversari juniorii, copiii Jimboliei. Dar copiii ne-au arătat un fotbal plăcut, s-au găsit mai bine în teren. Ori noi am încercat să rezolvăm individual fazele, pe cont propriu, ceea ce la fotbal nu merge”.

Poli II a efectuat luni un antrenament pe un sfert de teren, suprafaţa sintetică fiind curăţată dar la ora respectivă rămînînd mormane de zăpadă din loc în loc. „A fost practic un antrenament pierdut. Duminică a fost ziua de încheiere a cantonamentului, de pauză, după ce sîmbătă am avut două antrenamente, forţă plus fizic”, a explicat Adrian Stoicov, care i-a utilizat pe Iordache – Vucea, Iovan, Dubei, Zele – Artean, Stancu, Constantinescu – Velici, Szalkai, Vîntură, iar în partea a doua pe Triţoiu – Iovan, Bocşan, Todorov, Damian – Stancu, Babic, Lupancu – Leagu, Pleşcan (Essers) şi Mucsi. Silaghi, cu o afecţiune la genunchi, şi Altmayer, accidentat la inghinali în eşecul de vineri cu Mama Mia, 2-3, precum şi Rotariu, la şcoală, au absentat.

Pentru Poli II urmează sîmbătă la ora 12 amicalul cu colega de eşalon ACS Recaş, lider în C5, tot pe terenul sintetic al alb-violeţilor.

Cît despre jimbolienii pregătiţi de Octavian Popescu, jos pălăria la primul lor meci test pe 2012, abordat în componenţa Pap – Rus, Ardelean, Proteasa, Mitru – Sava, Ţoţu, Ovidiu Popescu, Patric Niţă (un junior de 1996) – Hîrdău, Marius Ţăranu. Au mai jucat portarul Ciubotariu şi Doda, Coşa, Matei şi Moldovan, juniori din grupa de 1996.

FC Marcel Baban a deschis scorul prin Sava şi a repreluat conducerea graţie unui autogol: „A fost un joc chiar bun, cu 70 de minute bune. Conduceam cînd am făcut schimbările cu copii de 1996, şi s-a simţit, iar Poli II, cu jucători nu neapărat mult mai experimentaţi dar ceva mai mari, a reuşit să ne egaleze. Sunt însă mulţumit de jocul băieţilor noştri, venit după o perioada destul de grea pentru ei, cu 8 zile de cantonament în Jimbolia în care nu atît zăpada cît gerul ne-a afectat serios. Dar am alternat pregătirea afară cu antrenamentele în sală, plus recuperare”, a explicat fostul mijlocaş polist Octavian Popescu, care a avut la dispoziţie în pregătirea centralizată un număr de 20 de jucători, cu toţii juniori, reunirea lotului avînd loc în 16 ianuarie.

„A fost totuşi doar primul nostru joc din acest an, pentru că la Jimbolia n-am reuşit să scoatem zăpada de pe teren, condiţiile fiind grele. Sperăm să reuşim acest lucru pentru jocul de sîmbătă, cu grupa lui Robert Fruşa, Poli ´93. Apoi, pe 21, cu Poli II, returul”, a mai spus Popescu, subliniind că „pentru ceea ce a trebuit să facem şi ce am putut să lucrăm pînă acum, jucătorii s-au comportat foarte bine. Frigul ne-a împiedicat să fim într-o fază ce s-ar fi dorit ceva mai avansată a pregătirilor, dar nu e rău ceea am reuşit pînă acum, dat fiind condiţiile. O deficienţă este că nu avem atîtea jocuri de verificare cîte ne-am fi dorit pînă pe 3 martie, cînd reîncepem”.

 

Meciurile amicale ACS Recaş – Flacăra Făget şi CSM Lugoj – Millenium Giarmata, programate astăzi, au fost amînate datorită straturilor groase de zăpadă existente pe terenurile gazdă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Poli II: „Sunt dezamăgit în primul rînd de atitudinea în joc”

  1. ce idei spune:

    dom-le asta e culmea………unii joaca cand si cum au chef……auzi absent pt scoala…..dar ceilalti nu au avut scoala?,ca dupa cate vad multi sunt liceeni……da ma rog,nu toti sunt favorizati…..

  2. nae catavencu spune:

    STOICOV marul putred de la poli2,nu stim cine al tine an brate?,,proptele,, duc de rapa echipa,..pilele si slugarnicia fac echipa sa arate an halul asta,si uite asa ,,criteriile de selectie,,ale antrenorului STOICOV ne demonstreaza a cata oara caci CINE ESTE PILOS joaca iar cine e talentat sta si se uita!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = unu

 


Alte articole legate de acest subiect: