Poli juniori D, calificată en-fanfare în semifinale: 6-1 cu Jiul

Poli Timişoara s-a înscris în vederea găzduirii unuia dintre cele două turnee semifinale ale Campionatului Naţional de juniori D, după ce alb-violeţii pregătiţi de Antonio Foale s-au calificat înainte de limită în penultima fază a întrecerii, vineri încheind cu brio patrulaterul turneului zonal de pe „Subcetate” din Arad, 6-1 (3-0) cu Jiul Petroşani. Iar după ce juniorii A au smuls „bronzul” pe ţară şi cei de ´95-´96 n-au trecut de faza zonală, ar mai fi tentativa juniorilor C de a accede în faza zonală.

Juniorii D alb-violeţi ar putea fi aşadar gazde ale turneului semifinal de 6 echipe din perioada 1-5 iunie, demarînd peste exact o săptămînă şi în care una dintre potenţialele adversare se anunţă a fi AFC Unirea Ungheni, calificată pe teren propriu în dauna Universităţii Cluj şi a Luceafărului Oradea. O altă calificată în semifinale este deja la această oră SCM Studenţesc Iaşi.

Juniorii D polişti au învins vineri de la ora 9 cu 6-1 (3-0) pe Jiul Petroşani, după ce marţi treceau cu 4-0 de Şcolar Reşiţa iar miercuri cu 4-3, de la 0-3, de gazda CS Atletico Arad.

Mezin, cu 3 goluri, Andreici, Pop şi Haruţ, fiecare cu cîte un gol, au marcat în victoria de vineri. Antrenorul Antonio Foale a avut la dispoziţie un lot de 18 juniori născuţi în anii 1999 şi 2000, trei fiind cei mai micuţi dintre ei: Fedorca, Contra – portari; Dumitru, Şvaia, Cochinţu – căpitan, Gavruţă, Ciobanu, Sîrbu, Pop, Haruţ, Andreici, Mezin, Bereznicu, Dragomir – căpitan, Dorobanţu, Bihuneţ, Prodana, Burnaz. „Este o calificare meritată, am jucat mai bine decît celelalte competitoare. Rămîne de văzut cum vom evolua la nivelul semifinalelor, pentru că suntem puţin deficitari pe cîteva posturi”, ne-a explicat Viorel Vişan, de la Centrul de copii şi juniori polist.

12 este numărul echipelor calificate pentru cele două grupe semifinale a cîte 6 formaţii din cadrul Campionatului Naţional de juniori D, iar Poli ţinteşte acum găzduirea şi cîştigarea uneia dintre serii, ceea ce ar propulsa-o direct în finala cu trofeul pe masă, „la centru”. Turneul semifinal se va disputa sub forma a două grupe a cîte 3 echipe, ale căror cîştigătoare îşi vor disputa accederea în finala Campionatului Naţional, învinsa urmînd a lupta pentru medaliile de bronz.

Echipa pregătită de Antonio Foale a mai experimentat în trecut izul unei finale cu trofeul pe masă, în urmă cu 3 ani, cînd copiii antrenaţi pe atunci de profesorul Ştefan Vuculescu cedau lui Dinamo în competiţia de sală dotată cu „Cupa Gheorghe Ola”, la Sibiu.

Un nivel mai sus, la juniorii C, care îşi va derula faza zonală între 5 şi 8 iunie, urmată de faza semifinală, în perioada 16-20 iunie, respectiv finalele din 24 iunie, programează sîmbătă la ora 11 derby-ul decisiv pentru alegerea cîştigătoarei fazei judeţene, poliştii antrenaţi de Sorin Vlaicu avînd nevoie de victorie în fieful lui LPS Banatul, pregătită de Ovidiu Vâlceanu.

Vineri seară se joacă şi semifinalele Campionatului Naţional de juniori B, şi anume Liberty Oradea – Oţelul Galaţi respectiv „U” Cluj – Viitorul Constanţa, în aceste zile derulîndu-se şi patrulaterele semifinale ale categoriei juniorilor E, doar cu Atletico Arad şi aceeaşi „U” Cluj implicate din această parte de ţară.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: