Poli lanternă roșie după eșecul la potou în derby-ul Timișoarei. Benga: ”La așa un meci, mă așteptam la mai mult de la cei valoroși. N-avem lideri pozitivi, trebuie să găsim. Și egalul era un rezultat negativ” 

Politehnica a suferit astăzi poate cea mai dureroasă înfrângere din noul sezon, tocmai în meciul direct al Timișoarei, chiar în prelungirile sale dintr-o lovitură liberă fructificată de o rezervă a Ripensiei, 1-0 Mihai Ene, capac la toate preluând ”lanterna roșie” a Ligii 2, etapă a 13-a de dat uitării în colectivul alb-violet. Sever muștruluit la final de proprii fani, iar nici antrenorul Octavian Benga n-a cruțat jucători care ar putea face la o adică diferența, sub așteptări.

Poliștii au devenit codași ai Ligii 2 tocmai după un eșec în derby-ul Timișoarei, fără a marca în cea de-a doua deplasare la rând, deraind de pe linia celor 3 remize consecutive, o nouă înfrângere și în tot cazul nicio victorie după prima etapă. Iar în runda a XIV-a va sosi pe Bega tocmai fosta ”lanternă roșie”, Metaloglobus, care a pasat-o încă dinaintea pauzei alb-violeților, odată ce Dragoș Huiban a deschis scorul în minutul 43 pentru bucureșteni, 2-0 (1-0) acasă cu cei din Șelimbăr, cu goluri pe sfârșitul reprizelor. 

”Violeții” au încasat chiar în prelungirile meciului, iar următoarea deplasare e la Slatina, finalul sezonului de toamnă, în pragul aniversării fotbalului studențesc timișorean din 4 decembrie, fiind unul de gradul zero, acasă cu Csikszereda.

Până una, alta, o sâmbătă neagră pentru toți cei care au la suflet alb-violetul. 

”Cred că cel mai echitabil ar fi fost un rezultat de egalitate, după un joc în general modest, ca marea majoritate a celor din Liga 2. Noi ne-am dorit victoria aici, nici un egal nu era mulțumitor, dar am pierdut, iar câțiva dintre jucători m-au dezamăgit, căci dacă nici de la cei mai valoroși nu ai așteptări, atunci de la cine?” a întrebat retoric principalul polist Octavian Benga.

”Nu știu dacă la ultima fază a fost henț sau nu, putea schimba rezultatul. Normal că te apasă. Erau pe antepenultimul loc, iar acum erau și așteptări mai mari, de când întâlnim formații mai accesibile din zona inferioară a clasamentului. Te apasă orice, locul ocupat, presiunea suporterilor, a oamenilor din oraș, care văd violetul drept un brand, multe te apasă. Am încercat să-i scot din această stare și mă așteptam mai mult de la ei la așa un meci”, a mai remarcat Benga.

Despre maniera de arbitraj, ”De la etapă la etapă, deși nu cred că a avut vreo tentă ca în meciul trecut. De multe ori nu înțeleg, chiar nu înțeleg ce fluieră. Liberă pentru noi, indirectă pentru adversar…” 

După înfrângere, s-au împărțit ”vorbe dulci”, fanii luându-și favoriții la bani mărunți. ”Doar am auzit, am încercat în final să nu intru cu nimeni în contact, să nu apară conflicte.” Dar izbucniri au survenit și între coechipieri, dinspre căpitanul Bocșan către Olaru. ”Nu e școală de maici, se mai motivează sau descarcă în anumite feluri.”

Benga a mai remarcat ceva, ”Până acum că de ce a fost Denis Radu căpitan, acum de ce Bocșan. Trebuie să ai lideri, din păcate n-avem lideri pozitivi, trebuie să găsim. Și egalul era un rezultat negativ.” 

”Cred că toată lumea a greșit, toți suntem de vină. Însă doar împreună se pot găsi soluții, modalitatea sau drumul.” Chiar foarte bine zis, cheia constând în general în a găsi variante, alternative, soluții, și a te axa și concentra pe detectarea și implementarea lor. Restul, futilitate. Practica tinde însă a ne da bătăi de cap. 

Despre faptul că ex-lanterna roșie Metaloglobus a marcat tocmai înaintea pauzei, debarasându-se astfel de ultimul loc în detrimentul poliștilor, Benga a explicat că, și normal, n-avea ce să vorbească despre așa ceva la vestiar între reprize. Ar fi fost chiar culmea, ușor caraghioasă fiind întrebarea dinspre presă. ”Nu le-am transmis, chiar n-am vrut să-i influențez, căci am încercat să câștigăm, și mă așteptam la cei cu nume să aibă reacție, să facă diferența, cei cu jocuri la Liga 2, dar păreau la fel de modești, îmi pare rău să folosesc termenul. Jocul a devenit echilibrat, fără multe ocazii, una mare de-o parte și de alta, altfel câteva situații de poartă. Și curgea spre egal, nu știu dacă n-avem noroc, dar se întâmpl ceva negativ meci de meci.”

În privința achizițiilor de peste săptămână și de peste… hotare, noii străini, neconvocați, o imposibilitate. ”Nu a venit cartea verde, de un atacant chiar aveam nevoie, nu știu dacă influența jocul.”

Rezultatele zilei în Liga 2 și programul etapelor 13-14, pe coloana clasamentelor actualizate. Revenim și cu fotografii. În consemnări anterioare, comentariul LIVE TEXT și spusele tehnicianului învingătoarei, Iulian Muntean de la Ripensia Timișoara. Care se impune în al doilea meci direct în Liga 2 cu Politehnica. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: