Poli nu bate şi câştigă seriile, LPS bate dar nu prinde play-off

Ultima duminică a turului Campionatului Naţional de juniori A şi B a avut o unică necunoscută în ceea ce priveşte formaţiile timişorene, şi anume dacă LPS Banatul va prinde totuşi de pe locul 6 turneul play-off al Seriei a şaptea la generaţiile 1995-´96, juniori B, dar după cum a remarcat şi profesorul Vasile Gaboraş, antrenor al echipei, „calificarea nu s-a pierdut acum, în ultima etapă, ci în meciuri de acasă în care am ratat incredibil, am risipit puncte”.

Poliştii au câştigat seria atât la juniorii mari, cu un avans de 6 puncte, cât şi la <B>, cu 3 lungimi, după o etapă a XI-a în care au risipit primele două puncte în această campanie, şi anume 2-2 (2-2) pe „Colterm” cu CS CF Liberty Oradea, în care Iulian Vântură, revenit cu gol săptămâna trecută, din postura de rezervă, a fost acum titularizat şi a preluat de două ori conducerea pentru elevii lui Robert Fruşa, egalaţi însă de două ori. Au jucat Ostafie – Căluşaru, Stănilă, Altmayer, Zele – Constantinescu, Artean, Lupancu – Pleşcan, Vântură, Mucsi. Au mai intrat în joc Opriş, Precupanu, Tăbăcaru şi Radosav. Pe bancă: Triţoiu –  Neamţu.

Oaspeţii de la Liberty au încheiat şi ei neînvinşi turul, cu 8 succese şi trei remize: 1. SC FC Timisoara SA  11  10  1  0  44-5  41 puncte, 2. SC FC Liberty Oradea  11  8  3  0  27-4  35 puncte. LPS Banatul a terminat pe 6, cu  11  5  1  5  16-17  21 puncte.

Cristian Contescu a câştigat seria juniorilor B cu linia de clasament 9 1 1 67-6

Juniorii B polişti, antrenaţi de Cristian Contescu, au pierdut primul joc în această stagiune, înclinându-se în faţa formaţiei de podium CS CF Liberty cu 1-3 (0-2), duel în care a fost eliminat fundaşul Bocşan, la scorul de 0-1, pentru fault din postura de ultim apărător. Cristi Bărbuţ a redus din handicap în minutul 70, dar orădenii s-au redesprins imediat, în minutul 72.

Cristian Contescu a jucat cu Gârlea – Moja, Bocşan, Torok, Gligorovici – D. Crăciunesc, Cr. Crăciunesc, Scheau, Oberşterescu – Rotariu, Bărbuţ. Au mai jucat Balaure, Stoica, Kiss, Dalea. Pe bancă: Constantinescu, Nicoară.

La juniori B, 1. SC FC Timisoara SA  11  9  1  1  66-7 37 puncte, pe podium mai sosind CS FC Bihor Oradea, cu 34 puncte, si CS FC Liberty Oradea, cu 33. LPS Banatul s-a clasat pe 7, cu  11  4  3  4  19-21  19 puncte, primul sub calificata de pe 6 Muresul Deva, cu 21 puncte.

Singura nereuşită, în contul lui LPS Banatul, juniori B, care a încheiat competiţia pe locul 7, primul sub turneul play-off, cu linia de clasament 4 3 4 19-21 18 puncte, profesorul Gaboraş referindu-se fără a mai avea rost să detalieze la „o generaţie diferită”. Liceenii au câştigat duminică, 0-2 (0-1) la Arad, cu UTA, pe terenul Fabricii de Zahăr, prin golurile lui Palkovacs şi Luca, dar a fost un succes tardiv, în condiţiile în care meciul CSS Caransebeş – Mureşul Deva s-a încheiat cu 3-4, şi în care oaspeţii au condus cu 1-3, fiind permanent pe recepţie în privinţa rezultatului de pe Mureş. Şi invers…

Mureşul s-a calificat în play-off, păstrându-şi cele două puncte avans în faţa LPS Banatul, care a învins prin Petrar – Ionescu, Horcea, Mureşan, Petri – Luca, Mihali, Popa (Mocanu), Semenea – Palkovacs (Gaidoş), Tamer (Giuricici; Buzdugan).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: