Poli: răbdare cu titulari de la care se aştepta altceva în Liga 2

Antrenorul şi managerul lui Poli au cerut răbdare vizavi de evoluţiile unor jucători importanţi ai violeţilor, şi de la care sunt conştienţi că altele erau aşteptările prin prisma prezenţei timişorenilor nu în lupta pentru onoruri din elită, ci în Liga 2, subliniind totodată că „doar” locul 3 are de-a face şi cu seria de meciuri cu contracandidatele la locurile promovante respectiv cu problemele de mentalitate, de grup şi ţinând de integrarea noilor jucători în lot.

Mircea Axente, Vali Velcea şi Daniel Stanciu, într-un glas: "Mergem la victorie!

Valentin Velcea, antrenor principal al poliştilor, s-a referit la cea de-a treia deplasare la rând a violeţilor, de sâmbătă la ora 13, cu Unirea, la Alba Iulia, ca fiind „al doilea din cele 5 jocuri importante pentru noi. Este o deplasare grea, în care echipa gazdă e pregătită să ne ofere un joc care să ne încurce dar noi suntem pregătiţi să exploatăm deficienţele adversarului. Probabil că voi face nişte modificări în formula de start, mai este o zi, mă voi hotărî”. Despre găurile în armura ardelenilor Velcea s-a referit la „0portunitatea unor spaţii mari între compartimente, dacă reuşim să le valorificăm”.

„Suntem pe un drum bun, pe care sperăm să obţinem maximum din tot ceea ce ne-am propus. Ne străduim să remediem greşelile individuale şi de grup, să nu mai suferim la faza de finalizare, iar echipa să ajungă să joace frumos”, a mai spus Velcea, care a risipit luni seară primele puncte de la preluarea mandatului ca antrenor principal.

„Accidentaţi, cei vechi, pe care-i ştim, Jitaru, şi pe alocuri ceva probleme la Sepsi, dar nu cred că vor fi mari probleme”, a punctat Velcea, care, referitor la integrarea mai tinerilor componenţi în lotul polist, a mai spus: „Trebuie puţină răbdare cu ei căci aşteptările sunt mari şi trebuie să joace ca pe calculator, ori ei n-o pot face în acest moment. Important este să se vadă o creştere…”

Particularizând, Velcea a apreciat evoluţia în crescendo a campionului naţional de juniori A Andrei Dăruială: „Este în creştere. Sunt jucători cu care trebuie să avem răbdare, se poate vorbi de o emulaţie a schimbului de generaţii, şi ea se poate face cu integrarea a 2, trei, 4 jucători”.

Cât despre Kirev şi Gorobtsov, ultimul chiar fiind introdus în prelungirile jocului de la Bistriţa (2-2), Velcea a spus că „încă suntem în evaluări, pot juca şi cred că se pot impune în echipa noastră”.

Mircea Axente a spus la rândul său că sâmbătă este un „meci greu întrucât toţi adversarii noştri se motivează în plus, dau totul să ne învingă. E clar însă că mergem doar cu gândul la victorie”.

Daniel Stanciu, care a apreciat, aidoma lui Velcea, că „valoric suntem mult peste celelalte competitoare din eşalon”, a spus că „e un joc important pentru noi, în care nu avem decât varianta victoriei. Alba Iulia este o echipă cu experienţă cel puţin la nivelul eşalonului secund şi care va fi în stare să ne dea o replică. Avem probleme cu mentalitatea, cu trecerea bruscă de la Liga 1 la Liga 2, cu problemele pe care le ştim cu toţii. Valoric, suntem cu mult peste cei care evoluează în această serie. Este poate puţin ruşinos că ne aflăm pe locul 3 dar să fim conştienţi că, exceptând pe FC Olt, care deşi nou-promovaţi au fost bine organizaţi, am întâlnit principalii noştri contracandidaţi”.

Daniel Stanciu a mai remarcat faptul că „foarte mult contează grupul, restul componenţilor vin din postura de rezervă… E de fapt o altă echipă, mă refer ca şi grup, şi aceasta e o problemă, dintr-un punct de vedere. Principalul nostru adversar suntem noi. Iar pentru cei direct implicaţi în cele întâmplate peste vară, şi în special jucătorii, n-a fost deloc uşor, şi de aceea să avem înţelegere de la jucătorii importanţi, de la care poate ne aşteptam la alt randament la acest nivel, însă este vorba şi de o problemă psihică”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Poli: răbdare cu titulari de la care se aştepta altceva în Liga 2

  1. TITI CIOACĂ spune:

    Alo, Alo? Boi Stanciule, mai lasă-ne-n pace cu remarcile tale. Tu nu vezi că ești 1 la înmulțire?! Ești habarnist și freci menta pe aici făcând pe savantul. Ești un gunoi de București oploșit ca un găozar pe tărâmuri bănățene În cârdășie cu clanul Becali aduci aici tot soiul de fotbaliatori de duzină, în loc să te implici și să ai grijă de juniorii Timișoarei să joace, nu să desființați echipele și grupele. Este preferabil să aduceți jucători din altă parte pentru a-ți umfla tu și Civorchian buzunarele? De ce nu preferați timișoreni, băi cretinilor și escrocilor! Hoooo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: