Poli revine până la pauză din faze fixe şi doboară Şoimii rămaşi în 10 pentru partea a doua: 6-1 (3-1)

„Violeţii” n-au irosit astăzi după-amiază ocazia de a se relansa în urma ieşirilor în Timişul rural cu un singur punct obţinut din 6 posibile, revanşându-se pentru eşecul din tur de la Lipova prin a răsturna scorul deja până la pauza celui de-al doilea meci din retur, dintr-o lovitură liberă şi două de la punctul cu var, redresându-se după golul primit în primul sfert de oră de la Şoimii arădeni, rămaşi în 10 în prelungirile reprizei I: 6-1 (3-1). Succes desprinzându-i la un maximum de 5 puncte în acest sezon faţă de „albaştrii” lui Todea, şi aceştia cu aspiraţii la calificarea în play-off.

Politehnica Timişoara a revenit astăzi după numai 24 de ore pe locul 2 în Seria 8, însă cu un avans majorat faţă de a patra clasată, învinsa CS Şoimii Lipova, lăsată astfel în urmă la 5 puncte înaintea celorlalte 7 etape din sezonul regulat al Ligii 3, „violeţii” fiind „condamnaţi” să fructifice avantajul terenului propriu în ceea ce era unicul meci al lor acasă într-un calup de 5 partide.

Iar poliştii, de-acum fără Taub, la care s-a renunţat, şi-au păstrat norma de 5 goluri diferenţă acasă din ultimele 3 apariţii pe „Electrica” împotriva arădenelor, 6-1 cu cei din Ineu, 5-0 cu Progresul Pecica şi 6-1 (3-1) astăzi, cu oarecare asemănări de la o reprezentaţie la alta, şi pecicanii capotând tot după ce rămâneau în inferioritate numerică încă din prima repriză, în acel caz mai repede, după o jumătate de oră de joc, de astă dată Şoimii înregistrând o eliminare la finele mitanului, deja la 3-1.    

Deşi alb-violeţii au început cu stângul partida de la ora 14 de pe „Electrica”, poate cu uşoare apăsări induse de poziţia ierarhică vecină a vizitatorilor, tot în zona play-off, miza fiind dată de consolidarea locului cu vizibilitate spre grupa I valorică 1-4, poate şi scoşi niţel din priză de întârzierea fluierului de start, provocată de problemele de la una dintre porţi, nesincronizarea dintre portarul Murariu şi fundaş central junior Vlaicu ducând la comiterea unui fault, lovitură liberă executată de ex-polistul Cristian Gavra în aşa fel încât mingea să muşte gazonul în faţa lui Murariu, care a respins-o lângă bară, în calea lui Petruţ, doar o formalitate şi 0-1 în primul sfert de oră de joc.

Timişorenii, cu două noutăţi în echipa de start faţă de cea aliniată de Paul Codrea la Carani, revenind Pureca – indisponibil la ora ultimei deplasări, respectiv Mura – care intra pentru ultima jumătate de oră împotriva buzieşenilor, preluând locurile lui Rotariu şi Marincu, în vreme ce David Ciurel şi Tudoran au fost indisponibili, au egalat însă deja la mijlocul primei părţi, în urma unei lovituri de colţ, tocmai Dan Pureca frucfificând sub bară mingea respinsă până-n afara careului de cei de pe Mureş, balon strecurat în plasă din deviere: 1-1 în minutul 25.

Goluri în urma unor faze fixe, alte două urmând a fi înscrise deja până la pauză din lovituri de la 11 metri cu largheţe acordate, într-o răsturnare clară de situaţie, forţată de alb-violeţi. 

Mai întâi prin Curescu, intrat în careu din dreapta şi depăşindu-l pe Jichici, apoi obţinând un penalty pe seama lui Agha, sancţionat de centralul sibian Cristian Pascu cu cartonaş galben, David Popa preluând conducerea de la punctul cu var, deşi Buta ghicea colţul: 2-1 în minutul 36. 

Şi chiar 3-1 peste alte două minute, când David Popa a tras ceva mai pe centru de la punctul de 11 metri, arătat de Pascu şi după intervenţia lui Petruţ la Mura, găsit cu o minge lungă de Haloş. 

Iar ca picajul Şoimilor să fie şi mai vertiginos, în cel de-al treilea minut de prelungiri au rămas în 10, Şimăndan primind cartonaşul roşu pentru antebraţul aplicat în gâtul lui Radu Ciurel, care-l tot trăsese de tricou şi se alegea cu cel galben. 

„Poli” din nou în avantaj numeric la pauză, pentru al doilea meci consecutiv pe „Electrica”, şi tot în avantaj deja liniştitor şi pe tabela de marcaj, precum împotriva Progresului Pecica.

În consecinţă mai dezinvoltă, şarjând prin Mura, servant pentru David Popa, trimiţând în bară pe atacuri consecutive în minutul 50, tot atâtea semnale pentru Todea să schimbe ceva, Blickling în locul lui Candreanu.

Tot poliştii rămânând la cârma jocului iar tot David Popa înscriind din afara careului la încheierea primei ore de joc, prim gol din acţiune al partidei, iar ca sâmbăta arădenilor pe Bega să fie şi mai nefastă, abia intratul Blickling a şi fost înlocuit de nevoie de către Bain, sfârşind după numai 5 minute de joc pe targa Ambulanţei, grav accidentat la mână. Moment al dublelor modificări, la bănăţeni Oprea şi Marincu pentru Curescu şi Mura – implicat în accidentarea lui Blickling, la oaspeţi şi Bulboacă în locul lui Vlad. 

Treceau alte câteva minute iar Codrea efectua încă o dublă schimbare, cu juniorii Paşcalău şi Tătaru în teren pentru autorul hat-trick-ului, Popa, respectiv căpitanul Bocşan, noul intrat Marincu îndeplinind o formalitate în minutul 78 de la marginea careului mic, după balonul respins de Buta la şutul lui Radu Ciurel din unghi, pătruns în careu. 

Scorul luând proporţii, Codrea putea suplimenta imediat minutele de joc pentru juniori, Adam în locul lui Pureca, pe când ex-polistul Gavra ieşea din rândul celor de pe Mureş, odată cu Salka, schimbaţi de Said şi Dinu. 

Fără efectul scontat pentru vizitatori, dimpotrivă, surprinşi pe contraatac în minutul 90, când Oprea l-a servit pe Prună iar acesta a pus cireaşa pe tort cu un şut pe jos, mingea fiind deviată de Buta în propria plasă: 6-1.

Mult peste aşteptări ca proporţii ale scorului, într-un exerciţiu de consolidare a poziţiei în play-off, dar nu neapărat şi strict pe podium, câtă vreme Progresul Pecica s-a reabilitat după corecţia din Cupa României prin a se impune cu 4-0 (2-0) la Ineu şi a rămâne la două puncte în plasa alb-violeţilor.

Pe care-i aşteaptă din nou deplasări „legate”, la Socodor şi Oradea, după care primirea Avântului Periam şi trecerea pe la Ineu în ultima reprezentaţie din 2023, prima în 2024 fiind acasă cu Gloria Cermei. Iar abia ulterior ieşirea tinerilor şi junilor lui Codrea la Pecica.

*Rezultatele etapei a 11-a în C8 şi programul celei de-a 12-a, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

Politehnica: Murariu – Haloş, Bocşan – cpt., Vlaicu, Radu Ciurel  – Curescu, Pureca, Olariu, Prună – Mura – David Popa.

Rezerve la start: Mikloş – Marincu, Rotariu, Paşcalău, Oprea, Roşu, Adam, Tătaru.

CS Şoimii Lipova: Buta – Candreanu, Petruţ, Puta, Agha – Ciubăncan, D. Salka, Jichici, Vlad – Şimăndan, Gavra.

Rezerve: Paşcalău – Blickling, Bulboacă, Brad, Said, Dinu, Chelea, Bain.

Antrenor: Cristian Todea

Arbitri: Cristian Pascu (Sibiu) – Zifceac şi Andrei – ambii din Oradea. Observatori: Ciotlăuş şi Gîţ, ambii din Deva.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: