Poli smulge o remiză albă în Bărăgan și leagă în sfârșit două jocuri fără eșec în Liga 2. Acolo unde doar Csikszereda a marcat o dată

Politehnica Timișoara a izbutit astăzi în premieră, cucerind al doilea punct în 5 deplasări în noul campionat, să lege două meciuri fără înfrângere în actuala ediție a Ligii 2, cu ocazia etapei a XI-a, încheind tot pentru doar a doua oară fără a primi gol, după acel 0-0 în 20 august pe ”Știința” în runda a treia cu brașovenii lui Alexa. De astă dată în fieful ialomițean al unei mici-”colonii” ex-bănățene din zona play-off, alb-violeții și cu fani în tribună au continuat stoparea declinului prin a reuși în sfârșit să nu încaseze pe teren advers, penultimii clasați apropiindu-se astfel la două puncte de antepenultima de pe loc de retrogradare: 0-0 la AFC Unirea 04 Slobozia.  

Bărăganul are echipă calificată în primăvara acestui an în play-off-ul Ligii 2, și care tinde la revenirea în același cadru și în sezonul în curs, cu tot cu ”recruți” din vest precum Mario Contra, Coadă, Golda, Ciprian Rus ori Lemnaru, Unirea ialomițeană așteptându-i de pe locul 6 pe alb-violeții Timișoarei, pe când exponenții mândrului Banat fotbalistic nu știu cum s-o scoată mai bine la capăt după recenta serie neagră cu doar două puncte adjudecate din 24 posibile, opt runde în care înscriau de numai 4 ori, cele mai recente semne dând senzația ameliorării chinurilor poliste.

”Violeții” s-au mai pus ceva la punct, iar după un 1-1 acasă cu Gloria Buzău, și un 0-0 ”afară” la Unirea Slobozia, care va să zică remize cu aspirante la calificarea în grupa I valorică.

Remiză deloc frumoasă în Ialomița, după un joc punând și acesta sub semnul întrebării sloganul federal, ”Liga 2 – Aici începe marea performanță!”, dar, la nevoia de puncte a Politehnicii, puțin mai contează că n-a menținut șirul celor 4 apariții cu gol marcat în campionat, net mai important fiind punctul adjudecat.

Doar de la Dej mai pleca ”Poli” neînvinsă în actualul campionat, 2-2, încă atunci cu Bogdan Andone pe bancă, iar acest al doilea punct în ultimele 3 partide pe teren advers e mai semnificativ decât orice impresie artistică, bob cu bob în perspectiva următoarelor hopuri, acasă cu nou-promovata băimăreană – care tot astăzi a trecut cu 3-0 de CS 1599 Comunal Șelimbăr, apoi ”afară” la Ripensia, tot în Timișoara și cu codașa Metaloglobus, ulterior la Slatina. 

La matineu, Unirea și Politehnica n-au arătat prea multe, ci doar că sunt apăsate de nevoia punctelor, cu obiective diametral opuse, miză a punctelor ce a copleștit jocul în sine și în această întâlnire, dar nici nu avea vreun pom lăudat terenul din Slobozia, pe care s-a mai înregistrat o remiză albă în acest campionat, cu ieșenii vizitatori, și pe care n-a fost meci în care să înscrie ambele echipe, deja 6 dispute cu numai și numai 8 goluri marcate în total, unul singur al oaspeților, pentru 3 puncte în contul lui Csikszereda. 

Cu alte cuvinte un gazon pe care era greu de câștigat în deplasare, punct bonus penultimei clasate. 

Nici Constantin Enache n-ar mai prea fi pare-se chiar în apele lui după zbuciumul finalului de meci de la CSC Șelimbăr, de care ialomițenii erau egalați etapa trecută în prelungiri, ”prelungiri” în unități spitalicești pentru antrenorul celor din Slobozia, și pe drumul de întoarcere spre casă, la Pitești, și cu analize ulterioare peste analize, odată ajunși în Ialomița. Sistemul imunitar are și acesta limitele lui de pe urma înțepărilor ”sigure și eficiente”, proslăvite astfel până chiar și acum nici un an de la pupitrul federal, laudativ la adresa ”campaniei”, reacție imunitară manifestându-se în fel și chip, fără a cruța pe nimeni.

Fiecare așadar cu problemele sale, Octavian Benga încercând să le atenueze pe ale poliștilor prin a se axa în linii mari pe același 11 care remiza acasă duminica trecută 1-1 cu buzoienii, mai puțin Tsvetkov, înlocuit de Germinio, iar prin prisma replicii din Bărăgan, Politehnica a rămas în suspensie, cădere în gol stopată.

A tremurat în primul sfert de oră la brațul în propriul careu tocmai al italianului Germinio, în urma unei reluări cu capul după o lovitură liberă, încheind în schimb prima parte prin a-l periclita serios pe Mario Contra în poarta gazdelor, care s-a opus șutului lui Oanea și a fost ”acoperit” apoi salvator de Perju la a doua tentativă a aceluiași Oanea, ”acoperit” fiind și peste un minut de apărători la șutul lui Bîrnoi, deviat peste bară.

La care Enache a reacționat la pauză, înlocuindu-i pe Dorobanțu și Ekollo cu Boțogan și Ibrian, după primele modificări survenind și primele cartonașe galbene, marcatorului polist la debutul său ca titular în violet contra buzoienilor, Patrick Popescu, și căpitanului Unirii, Constantin Toma, în sfertul de oră după pauză.

Care, odată completat, a dus la primele mutări și în 11-le polist, Daniel Benzar și Ignea în locul lui Oanea și Milea, alte câteva minute trecând și Enache schimbându-i pe ”vestici” întru primenirea atacului, Denis Golda în locul lui Ciprian Rus. 

Iar tocmai timișoreanul Golda solicita peste 10 minute la rândul său o lovitură de la 11 metri, imprecis fiind mai apoi după o pătrundere prea facilă într-o poziție bună, și uite-așa se tot lățea un mare 0-0 pe frontispiciul duelului duminical. 

Tern, șters și anost, încetinit și mai mult de repunerea portarului Murariu, ca atare sancționat, precum Costel Enache pentru proteste, pe cealaltă bancă Benga apelând la încă o dublă înlocuire, prilej al debutului lui George Tudoran în violet, cooptat și acesta de poliști. 

În criză tot mai mare de timp pe fondul crizei oricum acute de idei, Unirea l-a căutat tot mai mult cu mingi înalte și lungi pe Golda, o dată periculos în jocul aerian, puțin pe lângă bară. Ialomițenii chiar nu meritau mai mult, alb-violeții meritau punctul, măcar pentru abnegație.

Altfel, mult zumzet în anticamera elitei, cea a startului ”marii performanțe”, pentru puțin fotbal, dar atât de puțin fotbal. ”Sistemul” fiind însă viciat, constatarea daunelor e realizată meci de meci în ”fotbalul lui 272-0”.  

Ligii 2 ”îi era și dor” de un prim 0-0 după 4 runde. Rezultatele etapei a 11-a în Liga 2 și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi.

*

Unirea Slobozia: Mario Contra – Dorobanțu (minutul 46, Boțogan), Dinu, Perju, C. Toma – cpt. – Cruceru (64, Prejmerean), Ekollo (46, Ibrian) – R. Silaghi (71, Bolohan), Coadă, Afalna – Ciprian Rus (64, Golda).

Rezerve neutilizate: Păduraru – Lemnaru, Ben Levy, G. Lazăr.

Antrenor: Constantin Enache.

Politehnica Timișoara: Murariu – Radu – cpt., Bocșan, Germinio, Taub – Bîrnoi (minutul 82, Tudoran), Pureca (82, D. Olariu), Pană, Oanea (60, D. Benzar) – P. Popescu (75, Mudrazija), Milea (60, Ignea).

Rezerve neutilizate: Isvoranu – Mada, Bakoș.

Antrenor: Octavian Benga.

Arbitru: Sergiu Mavriche (Bacău); asistenți: Necula (Bucureşti) și Vişan (Galaţi); rezervă: Sava (Vânători / Galaţi). Observator de arbitri: Crângaşu (Ploieşti). Delegat de joc: Cîrjă (Constanţa).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: