Poli, sub Turnul Chindiei cu un lot subţiat şi cu un succes din 6

Că unele lucruri nu se schimbă o spune şi faptul că la peste 15 ani după precedenta vizită sub Turnul Chindiei, alb-violeţii se prezintă în Regat tot într-o situaţie ingrată, plouaţi şi neştiind încotro s-o apuce… Însă chiar dacă s-au înmulţit paşii greşiţi din acest retur, în special pe stadionul „Dan Păltinişanu”, Poli încă păstrează o diferenţă liniştitoare de puncte faţă de echipele care atentează la poziţia ei secundă din clasament. Au mai rămas doar cinci partide până va lua sfârşit lungul chin din această primăvară, presărat cu multe incertitudini, promisiuni, ameninţări de retragere ori desfiinţare, prima fiind pe terenul celor de la Chindia Târgovişte, sâmbătă, de la ora 11, în direct pe GSPtv, meci care de această dată ar putea fi văzut pe viu de un anumit Marian Iancu, dacă numele vă spune ceva.

Momentan pe locul al şaselea, Chindia se numără printre echipele care visează la treapta a treia a podiumului, în speranţa că aceasta va deveni promovabilă, după ce în 2009 retrograda din eşalonul secund, în care a revenit cu ocazia actualei ediţii.

Alături de liderul Gloria Bistriţa, târgoviştenii nu au cunoscut înfrângerea pe propriul teren în acest campionat dar şi în şapte din cele 12 partide jucate acasă au încheiat la egalitate. Echipa patronată de fostul internaţional Gică Popescu şi care la debutul campionatului l-a avut în organigrama clubului şi pe actualul şef de la CCA, Ion Crăciunescu, pune mare preţ pe revenirea în primul eşalon, având în proiect şi construirea unui nou stadion.

Cu doar o înfrângere în deplasare, cea cu Luceafărul Oradea, Poli are a doua apărare din serie din postura de vizitatoare, cu numai nouă goluri încasate. Din acest punct de vedere mai bine stă doar Chindia, cea care pe arenele străine a primit opt goluri.

În partida directă, din prima parte a sezonului, de pe 21 octombrie, deşi a evoluat modest, gruparea timişoreană s-a impus la limită, cu 1-0. Utilizat în premieră ca titular, Sandu a marcat unicul gol al întâlnirii. Dintre jucătorii utilizaţi atunci din primul minut, şi anume Lepmets – Mera, Ilie, Scutaru, Sepsi – Chiş, Gorobsov, Dobricean, Sandu – Zăgrean şi Ricketts, sâmbătă Vali Velcea va conta pe foarte puţini, cel mai probabil urmând a alinia, din nou, o formaţie improvizată. Sepsi şi Ricketts nu mai fac parte din lot iar Lepmets şi Gorobsov au devenit variante de avarie.

Scutaru şi Sandu s-ar confrunta cu probleme medicale dar gurile rele spun că evită să mai joace, nemulţumiţi fiind de neplata salariilor. De altfel, pe fondul restanţelor financiare, jucătorii lui Velcea, antrenor care nu a mai organizat o conferinţă de presă înaintea duelului de la Târgovişte, sunt bănuiţi că nu şi-ar fi apărat corect şansele atât contra lui UTA cât şi cu Luceafărul Oradea.

„Alb-violeţii” nu se pot baza nici pe Popovici, accidentat, şi nici pe Claudiu Belu-Iordache, care, după ce a fost convocat la Naţionala U19, pentru meciurile de pregătire cu Israel, va juca la faza zonală a campionatului naţional de juniori „A”.

Ultima deplasare a Politehnicii la Târgovişte s-a consemnat în ediţia 1996/´97 a ligii întâi, când cele două au fost contracandidate la evitarea retrogradării. Pe 27 noiembrie, Chindia a triumfat la limită, prin golul lui Luca (min. 8). Deşi în retur, pe 17 mai, bănăţenii şi-au luat revanşa, cu 2-1, prin golurile lui Sasu (60) şi Kovacs (88, din lovitură de pedeapsă), tot ei au fost cei care au terminat ediţia sub linia salvatoare, având cu trei puncte mai puţine decât rivalii.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: