Poli Timişoara, gazdă a zonalului 8 de juniori C

Poli Timişoara va găzdui începînd de marţea viitoare turneul patrulater Zonal 8 al Campionatului Naţional de juniori C, în cadrul căruia jucătorii pregătiţi de Sorin Vlaicu vor evolua împotriva lui CS Atletico Arad, în 5 iunie de la ora 16,30, CSS Caransebeş (6 iunie, ora 18) şi Primavera Deva (8 iunie, ora 11).

Jocul cu arădenii, de pe terenul 1 al Complexului „Dan Păltinişanu”, va inaugura acest turneu la finele căruia prima clasată va accede în turneul semifinal al celor mai bune 12 echipe din ţară, şi va fi totodată un prilej de revanşă după eşecul suferit în faţa lui Atletico la începutul lunii iulie 2011 în semifinalele pe ţară ale categoriei juniorilor D. Tinerii pregătiţi de Vlaicu au avansat între timp în primul lor an la nivelul juniorilor C, regăsindu-se acum între cele 40 de formaţii din ţară calificate în faza zonală, împărţită în 10 turnee, în care însă nu se regăsesc foarte multe pepiniere ale unor cluburi din primele două divizii.

Numeroşi actuali componenţi ai lotului de 1998 cu care Poli a cucerit faza judeţeană, incluzîndu-l şi pe Dragomir, un junior D născut în 1999, s-au regăsit şi anul trecut, pe 7 iulie, în finala mică de la Buftea a Campionatului Naţional al juniorilor D, în care obţinea medaliile de bronz şi locul 3 graţie unui 3-1 (2-0) cu FC Argeş Piteşti, Damir Totic, Marius Marin şi Radu Motreanu marcînd golurile timişorenilor, învingători în componenţa Buftea (Mândrea) – Motreanu (Gavruţă), Popa, Fridrich, Lazăr – Dincă (Haruţ), Săndescu (David Pop), Dragomir – Casap, Marin, Totic.

În cazul calificării, poliştii vor da piept în grupa semifinală de 6 echipe cu cîştigătoarele zonalelor 6, 7, 9 şi 10, dintre numele mai sonore regăsite în celelalte grupe fiind Gaz Metan Mediaş (Zonal 6), FC Bihor şi Unirea Alba Iulia (Zonal 9) şi SC Şcoala de Fotbal Gică Popescu, Gaz Metan Severin, Pandurii Târgu Jiu şi CSM Râmnicu Vâlcea, cu toate grupate în zonalul 7. O a şasea echipă la turneul semifinal va fi ocupanta locului 2 în Campionatul Municipiului Bucureşti. Turneele semifinal vor avea loc în perioada 16-20 iunie sub forma a cîte două triunghiularuri urmate de finala pentru accederea în turneul final, respectînd aceleaşi reguli, adică jocuri cu reprize durînd 35 de minute şi cîte 5 schimbări permise.

Puţine mai sunt centrele ajunse în faza zonalelor de pe lîngă grupări divizionare, mai spicuind alte nume ca Viitorul Constanţa, Oţelul Galaţi, CSMS Iaşi, LPS Vaslui, Ceahlăul sau Astra. Finala va avea loc în 24 iunie.


Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Poli Timişoara, gazdă a zonalului 8 de juniori C

 1. insolenta spune:

  Cred ca este bine sa precizam ca evolueaza intr-un campionat de varsta mai mare, campionat in care, la nivel judetean, academia hagi de 1998 nu s-a calificat. Este adevarat ca apare Viitorul Constanta dar acei copii sunt toti de 97.
  Pt Poli 98 toate echipele din aceasta faza sunt noutati, copii neavand prilejul sa-i intalneaca in confruntari directe. Consider ca orice meci castigat de acum incolo este o performanta notabila, cu atat mai mult cu cat, in fotbal, la aceasta varsta, se vede diferenta de ani.

 2. Aqwilla-Violla spune:

  Bineinteles ca ajungerea pana aici e o performanata! Mai departe va fi , in primul rand o mare experienta pt. copii ! La cei care asteapta, sau asteptau MULT MAI MULT, de la echipele de juniori ale lui POLI, ar trebui sa li se spuna ADEVARUL- de la zone in sus arbitrajele sunt ostile si f.ostile pt. Timisoara,ceeace la varstele astea conteaza!(cei care neaga asta,ar trebui macar 10 secunde sa se gandeasca cu piosenie la dl.prof. Mihai Albu, de la baschet, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

 3. Aqwilla-Violla spune:

  cand a fost Carmen Tocala aici,ma asteptam ca macar unul singur din cohorta de „presari” timisoreni sa o intrebe de asta, dar………..asa „presari” avem, cu astia defilam….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: