Poli Timişoara, păsuită de ANAF până joi, grăbeşte cedările

Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, DGFP Timiş, au fost prezenţi luni dimineaţă în sediul clubului alb-violet, la discuţii cu reprezentanţi ai poliştilor lui FC Timişoara, care au ca termen limită de achitare a datoriilor către stat ziua de joi, în caz contrar riscând repercusiuni incluzând alinierea chiar şi în Divizia B. În consecinţă, pentru a-şi anula datoriile, poliştii se grăbesc să finalizeze cedarea unor piese-cheie, trei dintre cei prezenţi la jocul-şcoală „în familie” de sâmbătă, şi anume portarul Pantilimon şi Bourceanu şi Nikolic, fiind în pragul transferului la Udinese Calcio, în cazul goal-keeper-ului României, respectiv Steaua Bucureşti.

ANAF a dispus recent sechestrul pe drepturile de joc a 24 fotbalişti aflaţi sub contract cu alb-violeţii, şi care au semnat documente în acest sens, datorită neachitării unor dări de către club, motiv pentru care gruparea timişoreană încearcă la ora actuală să vândă câţiva jucători pentru a acoperi datoriile acumulate. „Serviciile lui Costel Pantilimon sunt dorite de Udinese Calcio şi s-ar putea să ne deplasăm chiar astăzi în Italia. Nu se ştie încă exact, depinde de cele două cluburi să cadă de acord în privinţa transferului”, ne-a spus în cursul acestei după-amieze Ioan Timofte, impresarul portarului polist, care ar urma să semneze cu reprezentanta Italiei în faza play-off a Champions League, din luna august, un contract pe o perioadă de 5 ani.

Prin cedarea unui titular de asemenea rang, clubul timişorean şi-ar putea achita datoriile restante către stat, fără de care este periclitată inclusiv participarea în Divizia B, conform unei înştiinţări din partea Federaţiei Române de Fotbal legată de compatibilitatea înscrierii grupării într-un eşalon pentru care nu a înaintat un dosar de licenţiere, conform cu obligativitatea impusă începând cu noul sezon.

Deşi portalul oficial al clubului, www.politimisoara.com, anunţă ca ultimă ştire, „Nikolic – în formă”, referitor la un hat-trick al atacantului muntenegrean în jocul-şcoală de sâmbătă, se pare că vârful Muntenegru U21 l-ar putea urma pe Alexandru Bourceanu la prim-divizionara Steaua Bucureşti, perdantă în Supercupa României Timişoreana.

Dusan Uhrin jr., care a părăsit Timişoara cu destinaţia Praga în urma jocului în familie de sâmbătă, ar avea programată următoarea sesiune de pregătire luni la ora 19, când ar putea să nu-i mai aibă la antrenament pe cei trei componenţi ai formaţiei de start în succesul din 21 mai contra lui Dinamo (4-1). Nu este exclus însă ca tehnicianul ceh să-şi anunţe la rândul său despărţirea cu efect imediat de polişti, după numai 16 partide oficiale, preferaţi fiind ca potenţiali înlocuitori Edi Iordănescu, propus lui Marian Iancu de conducătorul polist Daniel Stanciu, respectiv Cosmin Contra, în cazul căruia discuţiile pornesc însă de la achitarea de către alb-violeţi a unei datorii de 75.000 euro în contul serviciilor ex-internaţionalului român pe perioada activităţii sale ca antrenor-jucător, în turul sezonului trecut.

Aşadar evenimentele se precipită pe mai multe fronturi în bătătura polistă, ţinând de termene limită de achitare a datoriilor, de posibilitatea cu efect imediat de aruncare a prosopului de către antrenorul Uhrin jr., de iminenta cedare a unor titulari cu care se spera la participarea în Champions League, competiţie în care SC Vaslui debutează mâine seară la Enschede, respectiv de potenţiala numire a unui înlocuitor pe banca tehnică, cu întrebări indirecte despre continuitatea ori substituirea staffului tehnic actual.

Totul este însă foarte neclar şi confuz în ceea ce ţine în general de polişti, cum este şi cazul responsabilităţii în cazul negocierii actualelor cedări, puse de unele surse pe seama lui Marian Iancu în discuţiile cu clubul Steaua, deşi se părea că preşedintele Consiliului de Administraţie polist dorea să cedeze iniţiativa şi să-i ofere funcţia lui Gheorghe Chivorchian, urmând a rămâne doar reprezentant al acţionariatului majoritar în AGA, conform unui comunicat remis pe portalul oficial polist lunea trecută.

În altă ordine de idei, edilii locali vizează o întâlnire de discuţii şi eventuale negocieri cu conducătorii polişti, ţinând de viitorul imediat al clubului dar având în vedere inclusiv aşteptatele concluzii dinspre Lausanne legate de motivele respingerii de către Curtea de Arbitraj Sportiv a apelului alb-violeţilor pe marginea nelicenţierii de către Comisia de Apel şi a aplicării regulii celor 3 ani de interdicţie a înscrierii în eurocupe de către UEFA.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Poli Timişoara, păsuită de ANAF până joi, grăbeşte cedările

  1. Anonymus spune:

    Sunt echipe cu datorii mult mai mari, echipa poli timisoara a fost decazuta din liga 1 pe nedrept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Alte articole legate de acest subiect: