Polistele salvează în prelungiri un punct pe „Ştiinţa”, din corner, cu nou promovata de pe locul 3, Carmen

Politehnica Timişoara a rămas pe primul loc după începerea returului în play-off şi înaintea ultimelor 4 etape din campionatul Ligii 1 Feminin, salvând din corner un punct în prelungirile întâlnirii de la ora 13 de pe „Ştiinţa” cu a treia clasată, Carmen Bucureşti, de care trecea la Dunăre atât în sezonul regulat cât şi în turul grupei I valorice, tur în care roş-negrele din capitală le făceau un mare favor alb-violetelor, impunându-se cu 3-1 pe Someş. 

Necaracteristic lor în acest sezon, polistele au legat 3 meciuri fără victorie, nereuşind a se reabilita în acest antepenultim meci acasă al sezonului, 2-2 (1-1), după ce erau eliminate tocmai de Carmen la Giurgiu din Cupa României iar apoi puse la respect sub Feleac de campioana AS FC Universitatea Cluj.

Care, deşi a avut viaţă tare grea ieri după-amiază la Miercurea Ciuc, condusă fiind cu 2-1 la pauza întâlnirii tot din etapa a 6-a în play-off cu nou-promovata Csikszereda, a reuşit totuşi să răstoarne scorul, 3-4, şi să le egaleze astfel la puncte pe poliste, pe umerii cărora s-a mutat astăzi toată presiunea.

Iar studentele n-au trecut examenul cu a treia clasată din capitală, deşi au deschis scorul la finele primului sfert de oră prin însuşi căpitanul Teodora Meluţă, fiind apoi foarte aproape de dublarea avantajului, prin Ienovan, revenită în primul 11, dar care n-a concretizat. 

„Poli” se impunea cu 1-0 în faţa lui Carmen în septembrie 2022, la Giurgiu, iar apoi tot acolo şi cu 3-2 la startul fazei play-off, însă roş-negrele capitalei au reuşit de-atunci rezultate tot mai notabile, trecând atât de violete în competiţia eliminatorie cât şi de campioanele din Cluj pe terenul acestora, în grupa I valorică.

Nou-promovata AS CS Carmen Bucureşti 1937 a izbutit să încheie sezonul regulat cu doar două eşecuri în 11 etape, în faţa principalelor protagoniste, campioana din Cluj şi Politehnica Timişoara, iar în play-off a cedat strict numai alb-violetelor, cu 2-3 în runda inaugurală la Giurgiu, dând în schimb lovitura laureatelor din Ardeal pe 26 martie, pe Iclod Arena, cu 1-3.

Reuşită recomandându-le pe sportivele din capitală, ulterior învingătoare în deplasare în play-off şi la Odorheiu Secuiesc, cu 4-2. Iar bucureştencele vor reveni în vestul ţării şi weekend-ul viitor, pe 7 mai de la ora 11 la ACS Banat Girls, ultimă înfăţişare înaintea primirii la Dunăre a clujencelor, în antepenultima rundă a zonei 1-6, pe 14 mai de la ora 13.

Meci de care polistele îşi leagă indirect multe speranţe, ţinându-le pumnii bucureştencelor, care le-au încurcat astăzi planurile în campionat şi timişorencelor, odată ce un fundaş al alb-violetelor, Corneil, şi-a marcat un autogol la intrarea în ultimele 10 minute înaintea pauzei, finalizând un contraatac al oaspetelor: 1-1.

„Studentele” le-au „admis” pe vizitatoare în joc iar Carmen n-a mai aşteptat invitaţii speciale după pauză, profitând de inexactităţile localnicelor şi taxându-le după o oră de joc, Chiper frutificând la vinclu un balon ce nu era respins de defensiva viola.

În deficit, polistele nu şi-au mai pierdut capul precum la Cluj, ci au construit atac după atac, fără mare incisivitate, dar suficient pentru a spera până la capăt în egalare, venită în prelungiri, în urma unei lovituri de colţ, finalizată cu capul de rezerva Antonia Bratu. 

Simţind momentul favorabil, gazdele au căutat să dea lovitura finală, însă Ienovan a fost din nou imprecisă, rămânând 2-2 (1-1). Un punct, prin prisma răsturnării de scor, tot mai bun decât niciunul, dar una peste alta, încă un pas înapoi pentru alb-violete. Care mai au acasă de jucat doar cu ACS Banat Girls, pe 13 mai de la ora 13, înaintea primirii la final a Universităţii Cluj, în 28 mai de la ora 13. 

Mirel Albon a început întâlnirea de podium cu unsprezecele Roşu – Meluţă – cpt., Codrescu, Corneil, Ancăş, Sucilă, Mirea, Roşu, Grigore, Ienovan, Jivan.

Pentru poliste urmează penultima deplasare din play-off, sâmbătă 6 mai de la ora 13 la cealaltă nou-promovată, Csikszereda, în Harghita, ultima deplasare fiind tot în secuime, la Vasas Femina, „repetiţie” înaintea primirii clujencelor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 2

 


Ultimele articole din categoria Feminin: