Polistul Doru Andrei revine accidentat de la Euro U19 și trece doar o zi prin Timișoara, FC Voluntari fiind intrată pe fir

România U19 a fost oglinda ”fotbalului lui 272-0” la Euro U19, arătându-și marile limitări cât se poate de firești prin a fi unica națională de juniori mari care n-a smuls nici un punct în Slovacia, însă groapa de potențial din ”fotbalul lui 272-0” cât și goana nebună după talente încă neconfirmate nici măcar pe plan intern pot genera situații în care aspiranți dovediți momentan ca fiind rudimentari și mediocri în joc să devină măr al discordiei între cluburi, fie și în condițiile revenirii cu o accidentare de la turneul final. ”Fotbalul mare” e greu pentru cei pe care-i ai așa cum au fost crescuți în ”fotbalul lui 272-0”, un fotbal mioritic tot mai departe de rigorile celui ”mare”. Iar restul sunt simple amănunte, conform comunicatului din partea Politehnicii Timișoara despre alb-violetul Doru Andrei, măsura decăderii crunte a ”fotbalului lui 272-0” ținând și de postura chiar unor prim-divizionare de a ajunge să alerge după asemenea absolvenți ai sistemului juvenil. Nu mai are România fotbal pentru că nu mai are fotbaliști, încă denumiți astfel dat fiind că sunt deținători de ”carnet” și bocanci cu crampoane. Eventual așa-ziși fotbaliști.

Așadar, conform comunicatului divizionarei secunde din această după-amiază despre ”situația jucătorului Doru Andrei și la informațiile apărute astăzi în presă, clubul nostru dorește să facă următoarele precizări:

Jucătorul are un contract de activitate sportivă valabil, încheiat cu clubul nostru, până la sfârșitul lunii iunie 2025. Contractul de activitate sportivă a fost înregistrat în data de 07.02.2022 la Registratura Federației Române de Fotbal, cu dare de dată certă. Potrivit regulamentelor și statutelor FRF, clubul nostru are un termen legal de șase luni în care să înscrie contractul la Departamentul Competiții FRF, până cel târziu în 07.08.2022.

După terminarea turneului final EURO U19, jucătorul nu a revenit la Timișoara la pregătire în data de 30.06.2022, așa cum fusese stabilit și având bilet de avion achiziționat de către club. Pentru acest motiv au fost întocmite referate de către staff-ul tehnic pentru nerespectarea art. IV, alin. 1 ”Drepturi și obligații generale ale părților” din contractul de activitate sportivă încheiat cu clubul, în vederea sancționării jucătorului.

Neprezentarea la echipă a fost motivată prin recomandarea medicului de la lotul național de a efectua repaus timp de 2 săptămâni, cu un diagnostic de tendinită patelară. Diagnosticul a fost confirmat de către medicul clubului nostru printr-un consult și un RMN efectuate în data de 04.07.2022, singura zi în care jucătorul a fost prezent în Timișoara.

La începutul lunii iulie fișa jucătorului a fost ridicată de la Departamentul Competiții al FRF de către un reprezentant al clubului FC Voluntari S.A. în vederea legitimării la clubul de primă ligă. Am fost informați de acest fapt de către Federația Română de Fotbal, printr-o adresă emisă în data de 06.07.2022.

Toate documentele și înscrisurile referitoare la această speță au fost constituite într-un dosar ce se va afla pe rolul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal. Clubul nostru este asistat juridic în această speță de către o casă de avocatură din București specializată în soluționarea litigiilor sportive și de muncă.

Îi asigurăm pe toți susținătorii Politehnicii Timișoara că suntem în permanent contact cu reprezentanții Federației Române de Fotbal și că vom efectua toate demersurile legale necesare pentru soluționarea acestui litigiu prin respectarea contractelor juridice în desfășurare.”

Rezultatele complete ale etapei I în SuperLiga și programul rundei a II-a, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal. FC Voluntari a câștigat luni seară la nou-promovata Petrolul cu 0-1 grație unui penalty în minutul 90, după ce ploieștenilor le era anulat un gol în repriza I pe baza tehnologiei VAR, chelului tichie de mărgăritar.  

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: