Politehnica, 0-0 la pierzătoarea barajului de promovare în elita Sloveniei. Zaluschi, penalty ratat

Politehnica Timișoara a încheiat cantonamentul sloven prin a remiza alb duminică seară cu secund divizionara NK Triglav Kranj, înregistrând astfel și un rezultat de egalitate, după o înfrângere duminica trecută cu o prim-divizionară din țara alpină dar și o victorie joi în dauna altei secund-divizionare.

A fost însă o duminică și mai încărcată pentru lotul alb-violet, deoarece la matineu a jucat și o garnitură mai tânără a poliștilor, care a cedat unei alte secund-divizionare slovene, NK Fuzinar, cu mențiunea că formațiile din eșalonul secund din Slovenia vor începe campionatul deja în 31 iulie – peste două săptămâni, pe când cele românești din Liga 2 abia peste 3 săptămâni, țintarul urmând a fi stabilit la începerea noii săptămâni.

Învingătorii timișorenilor duminica trecută, cei de la Tabor Sezana, au pierdut vineri seară la Koper partida inaugurală a noii ediții 2022/3 în elita slovenă, cu 2-1 (0-0), Jakoslav Stankovic egalând la mijlocul reprizei a II-a dar gazdele înscriind din nou și în minutul 81, decisiv. Unii au început așadar partidele oficiale, pe când divizionarele secunde se rezumă încă la întâlniri de verificare, în cazul timișorenilor în cadrul stagiului centralizat de la Slovenj Gradec, abandonat prematur din motive de forță majoră de fundașul Cristian Bocşan, care va lipsi între trei şi 6 săptămâni în urma accidentării suferite la genunchi în primul meci, duminica trecută.

Astă-seară, ”violeții” au jucat mai legat și au avut ocazii mai clare decât formaţia care a pierdut barajul de promovare în elita Sloveniei, urmând a reîncepe oficial în deplasare la Bilje, în etapa I din 2.SNL, peste două duminici. Mai mult, poliștii au irosit și o lovitură de pedeapsă, prin Adrian Zaluschi, căruia i-a fost anulat un gol. 

Politehnica s-a axat în această seară pe Murariu (minutul 60, Isvoranu) – D. Radu, Tsvetkov, Germinio (70, Pureca), Taub, Plantak, Zaluschi (60, Bătănaşi), Pană, Benzar (68, Bakoş), Mudrazija (87, Ţurcaş), Bîrnoi, între cei 4 jucători de câmp înlocuiți cu începere din minutul 60 numărându-se și Gabriele Germinio, un fundaş central în vârstă de 24 de ani, ultima dată la Carpi, în Serie D, aflat în probe la bănățeni.

Zaluschi putea deschide scorul încă din minutul 4, dar a lobat peste poartă din poziţie unu la unu cu portarul advers, pentru ca 12 minute mai târziu Murariu să respingă peste transversală un şut periculos din interiorul careului.

În minutul 35, Benzar nu a ajuns suficient de bine un balon pentru a-l devia pe spaţiul porţii, apoi şapte minute mai târziu a reluat din cădere, la centrarea trimisă de Taub, dar balonul a fost deviat afară din Mudrazija.

În startul părţii secunde, acelaşi Zaluschi a introdus mingea în poartă, dar reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Puțin mai apoi, în minutul 55, nu s-a mai putut evita acordarea penalty-ului, după ce Benzar a fost agăţat de portar în careu, dar execuţia lui Zaluschi de la punctul cu var a fost intuită şi mingea a fost respinsă în corner: 0-0.

Tot astăzi, dar la matineu, o formație mai fragedă a poliștilor a jucat în compania secund-divizionarei slovene NK Fužinar Ravne, patru dintre titularii ”violeți” fiind născuţi în 2004, iar prima repriză fiind încheiată chiar cu 5 juniori din această generaţie, în urma modificărilor din cauze medicale. Politehnica i-a testat dimineață pe Devenish-Meares (minutul 70, Balica) – Jurj, Moţiu (31, Pureca), Gologan, Oanea, M. Andone, Olariu, Milea (44, Bakoş), Ignea, Amdouni, Ţurcaş (46, Bătănaşi), intrând așadar și mezinul lotului, goalkeeperul Mario Balica, născut în anul 2006, dar și Mälek Amdouni – un mijlocaş central de 21 de ani de la SV Pullach (liga a V-a din Germania), în probe la cei de pe Bega. 

La final, Bogdan Andone a explicat că „au fost două meciuri în ultima zi de cantonament. Dimineaţă – un meci în care au jucat în mare parte jucători tineri. Un test util, o experienţă importantă pentru ei. Au nevoie de meciuri tari, de meciuri internaţionale, ca să capete experienţă, ca să crească, să progreseze. Un test în care am făcut multe lucruri bune, dar şi unele greşeli. Per total un test util pentru ei. Important e că au jucat majoritatea 90 de minute. Apoi, după amiază, un meci cu o intensitate mai mare, cu o echipă care a jucat barajul de promovare în sezonul trecut. O echipă înaintată în pregătire. O echipă omogenă, care joacă împreună de mai mult timp. Dar băieţii au făcut un efort foarte mare, la intensitate mare, ne-am creat câteva situaţii bune de a marca. Din păcate nu am fost inspiraţi la finalizare. Incluzând aici ratarea unui penalty. Dar merită felicitaţi pentru atitudine în primul rând şi pentru jocul făcut”, iar trăgând linia, a sintetizat: „Per ansamblu a fost un cantonament util, în care am avut condiţii foarte foarte bune, şi, foarte important, fără accidentări majore. Mici contuzii, inerente după asemenea meciuri cu intensitate şi e îmbucurător că băieţii au răspuns pozitiv şi atitudinea lor ne dă speranţe că suntem pe drumul cel bun şi vom lupta pentru obiectivul propus cu mare încredere!”

La matineu, Răzvan Milea a deschis scorul în minutul 23, cu un şut în dreapta portarului, din afara careului, după o minge recepţionată de la Andone. NK Fuzinar a egalat însă 5 minute mai târziu cu un şut din careu, iar peste alte trei minute slovenii au preluat conducerea în urma unei lovituri de cap, acelaşi Zubanović înscriind și în minutul 51, după ce dribla portarul în lateral şi trimitea din unghi: 3-1. 

Politehnica va reveni luni în ţară iar următorul joc amical va fi vineri 22 iulie cu Jiul Petroşani (Liga 3), pe arena „Ştiinţa”, ora exactă urmând a fi stabilită curând.

Rezultatele Politehnicii în Slovenia:

1-2 duminică 10 iulie cu NK Tabor Sezana (L1)

2-1 joi cu NK Brinje Grosuplje (L2)

1-3 astăzi la matineu cu NK Fuzinar Ravne (L2) și 0-0 de la ora 18 cu NK Triglav Kranj (L2).

Primele rezultate din etapa I în SuperLiga, pe coloana clasamentelor și programului viitor din secțiunea Fotbal, aici.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: