Politehnica egalează din lovitură liberă în prelungiri, 1-1 (0-0) pe ”Știința” cu divizionara ”C” Jiul. ”Suntem încă departe de cum ar trebui să arătăm”

Deși jucat de la ora 10, primul meci amical disputat de Politehnica după revenirea din cantonamentul sloven s-a desfășurat astăzi pe o căldură foarte mare, caracteristică ultimei decade a ”lunii lui Cuptor”, rezultând o remiză, smulsă de alb-violeți în prelungirile partidei cu Jiul, din Liga 3. A fost a patra partidă de verificare ținută de secund-divizionari în Timișoara de la începerea antrenamentelor joi 23 iunie, sâmbătă urmând a se împlini 4 săptămâni de la primul test din 25 iunie, rezervat junilor viola. 

În săptămâna în care a aflat programul cu mai multe meciuri acasă în sezonul regular, Politehnica a avut penultima întâlnire de pregătire înaintea începerii campionatului peste două săptămâni pe teren propriu cu retrogradata Unirea Constanța, întâlnire în compania Jiului Petroşani, primul sparring-partner al bănățenilor în această vară din primele 3 ligi, în condițiile în care înaintea plecării în Slovenia, unde au jucat cu 3 secund-divizionare din țara alpină și o formație din primul eșalon sloven, ”violeții” au fost testați pe rând contra unei nou-promovate din liga a 6-a ”Promoție”, a unei nou-promovate din liga a 5-a ”Județ” și a unei secund clasate în același ”Județ”, Steaua Roșie Variaș, care chiar se impunea cu 1-2 pe ”Auto”.

De astă dată poliștii au remizat 1-1 (0-0) pe ”Știința” cu ocupanta locului 6 în seria din Liga 3 dominată de CSM Reșița, ambele goluri fiind înscrise pe final, ultimul, de către noua achiziție Ionuţ Bătănaşi, în prelungirile partidei.

Alb-violeţii nu au mizat în acest joc pe Răzvan Milea şi Daniel Benzar – ambii menajaţi, Bogdan Andone efectuând primele 3 schimbări la pauză, iar alte 4 în primul sfert de oră al părții secunde, încă 4 modificări având loc în minutul 64. Iar cu această ocazie i-a testat pe Aymar Kevin Meleke (născut 1999, de la SO Armée / Coasta de Fildeș) și Sasha Agiveli (n. 2003, Farul) – jucători de profil ofensiv.

A fost a doua remiză consecutivă a poliștilor în pregătiri, după cea de duminică seară cu o secund-divizionară slovenă, 0-0. Iar următorul dar și ultimul test al timișorenilor înaintea startului Ligii 2 va fi sâmbăta viitoare, 30 iulie, tot pe teren propriu, tot în compania unei echipe din Liga 3, o altă hunedoreană, Aurul Brad, a zecea și ultima după sezonul regular al Seriei 7 în ediția 2021/2. Cu alte cuvinte, două amicale cu formații hunedorene din Liga 3 după cele 4 meciuri de verificare cu cluburi slovene și alte 3 teste inițiale acasă cu trupe din fotbalul ”mic” timișean, al ligilor 5-6.

Politehnica a avut iniţiativa din primele minute iar în minutul 2 Mudrazija a expediat o lovitură de cap peste poartă, Pureca (min. 6) trimițând şi el puţin alături. Iar în minutul 10 Bîrnoi nu a ajuns cum trebuie un balon respins la bara a doua şi a trimis pe lângă stâlpul din stânga portarului. De partea cealaltă, Mareş (30) a trimis puţin peste transversală din lovitură liberă. Iar până la pauză Plantak şi acelaşi Pureca (35 şi 45) şi-au încercat fără succes şutul.

La reluare, Mudrazija nu a găsit cea mai bună soluţie în minutul 57, singur cu portarul, din unghi, iar din cornerul rezultat Meleke a reluat cu capul peste buturi. Pe final, oaspeţii au avut câteva contraatacuri periculoase pe fondul presiunii mai mari la propria poartă. Mai întâi Murariu (73) s-a opus lui Matei, pentru ca Daina (87) să reuşească să-l învingă pe Murariu după ce a scăpat spre poartă, cu un şut în cros uşor din lateral dreapta.

Imediat, Ignea (88) putea egala cu o lovitură de cap, dar a trimis tot imprecis. Până la urmă s-a încheiat 1-1 după o lovitură liberă executată de Ionuţ Bătănaşi (90+2) aproape de vinclul din stânga portarului Jiului.

Politehnica (antrenor Bogdan Andone): Isvoranu (minutul 57, Murariu) – D. Radu (46, Jurj), Tsvetkov (64, Bakoş), Germinio (64, Moţiu), Taub (57, Oanea), Plantak (64, M. Andone), Bîrnoi (57, Meleke), Pană (57, Agiveli), Pureca (46, Ignea), Zaluschi (46, Gologan), Mudrazija (64, Bătănaşi).

Pe bancă: Balica – Olariu.

„S-a văzut oboseala, poate şi încărcătura, practic de trei săptămâni nu am avut zi liberă. Băieţii nu au avut liber. Intensitatea antrenamentelor din ultimele zile, e normal, dintr-un punct de vedere, dar, sincer să fiu, mă aşteptam la mult mai mult de la ei. Am avut o primă parte bună, cu câteva situaţii bune de joc, dar din păcate la finalizare nu am avut limpezime, poate, calitatea necesară, determinarea, şi nu am marcat. Le-am şi atras atenţia, la pauză, la contraatacuri, pentru că aşa se întâmplă, când ai posesie foarte mare şi încerci să duci mingea spre poarta adversă cât mai mult, e posibil să fii descoperit pe contraatac. Din păcate am primit gol şi oaspeţii noştri de astăzi şi-au mai creat o ocazie foarte mare de a marca. Deci suntem încă departe de cum ar trebui să arătăm şi vom avea nevoie poate şi de două-trei meciuri, patru, din sezonul regulat, ca să ne reglăm, să ajungem la un ritm bun şi la ceea ce ar trebui să jucăm”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Avem foarte foarte mulţi juniori. În repriza a doua au fost Alin (Ignea) şi Oanea, seniori pe final de joc, în rest… marea majoritate jucători tineri. Nu putem duce un campionat cu lotul acesta, mai ales dacă e să fim în obiectivul propus. Va trebui să luăm jucători, de voie, de nevoie. Am fost refuzaţi. Unii refuză că e prea departe Timişoara. Din zona Moldovei, nu sunt avioane… Alţii, cer salarii mari, ce am găsit atacanţi buni, un italian, un argentinian, alt atacant care a jucat prin China, Astana, salarii mari, de 7.000 de euro, nu ne permitem să ne apropiem. Vom vedea de luni încolo, vom discuta şi vom vedea ce va mai apărea, ce opţiuni şi ce jucători vom mai reuşi să luăm”, a concluzionat Andone cu referire la posibile noi achiziţii.

Jiul Petroşani (antrenor George Zima): Mureșan – Matei, Botoroagă, Moise, Cocină, Torkos, Caralicea, Mareș, R. Sandu, Goilean, Dănăilă.

Au mai intrat: Tomescu, Marcu – Keszeg, R. Stoicoiu, Mazilu, Jurcuț, L. Pop, Istrate, Fage, Daina, Lovas, Turcu, Joseph.

„Era o bucurie mare pentru aceşti copii minunaţi. Sunt doar de două săptămâni împreună cu mine, am şi adus câţiva jucători noi şi am pornit la 5 dimineaţa ca să ajungem la ora jocului. Sunt mândru de ce au arătat astăzi, în primul rând ca atitudine. Bineînţeles că suferim la construcţie, la relaţii de joc. Dar ce am arătat astăzi, în faţa unei echipe puternice de Liga 2, la final de pregătire, încep campionatul în două săptămâni, mă bucur de ce au arătat şi îi felicit. Am mai avut un amical cu juniorii Under 19, dar acesta a fost primul amical puternic şi mă bucur că am făcut faţă cu brio. Am venit cu gânduri mari. Cu siguranţă potenţa financiară din Vale nu este foarte ridicată, dar gândurile sunt mari, cel puţin să prindem play-off-ul şi nu ne vom abate de la drumul nostru dacă prindem locurile 1-2, dar vreau să fim modeşti, să muncim foarte mult şi să încercăm cu paşi mărunţi şi cu multă răbdare”, a spus George Zima, antrenorul principal al Jiului.

Programul etapelor 2-3 și clasamentul la zi în SuperLiga (Liga 1), pe coloana ierarhiilor și datelor tehnice a secțiunii Fotbal. Programul etapei I în Liga 2, pe aceeași coloană.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: