Politehnica eşuează la Dunăre în sferturile Cupei României, 1-0 Carmen Bucureşti

AS CS Carmen Bucureşti 1937, nou-promovată care i-a făcut un enorm serviciu Politehnicii Timişoara pe 26 martie, când a încurcat-o pe campioana Universitatea Cluj tocmai în Ardeal, cu 3-1 în play-off-ul din campionatul Ligii 1 Feminin, a dispus astăzi după-amiază, în Vinerea Mare, şi de liderul alb-violet, dar în sferturile Cupei României, eliminându-le pe bănăţence la Giurgiu, cu 1-0 (1-0).   

Polistele viola n-au mai reuşit la Dunăre ceea ce izbuteau pe acelaşi teren împotriva bucureştencelor la startul fazei play-off în campionat, pe 4 martie, când le depăşeau cu 3-2 după ce erau conduse la pauză cu 2-0, de astă dată scorul pauzei rămânând rezultat final, calificare a nou-promovatei Carmen în semifinale.

Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

În care a mai intrat şi o altă nou-promovată, Csikszereda, cu 8-1 la Rapid, precum şi secund-divizionata din Bistriţa-Năsăud, cu 2-1 la Farul, bistriţence continuând tradiţia vicecampioanei en-titre Heniu Prundu Bârgăului, dispărută anul trecut din cadru, drept semnificativă pierdere pentru Liga 1 Feminin.

Politehnica nu doar că a luat locul lui Heniu, de contracandidată a clujencelor la titlu, dar a păşit curajos înainte prin a prelua frâiele şefiei Ligii 1, în care o mai despart 6 meciuri de coroniţa cu lauri, începând cu cel de duminica viitoare de la ora 13 de la Cluj, deplasare pe care o abordează cu 6 puncte avans.

Ultima verificare n-a avut efectul scontat, eliminare la Dunăre, unde Mirel Albon a contat la start pe Roşu – Meluţă – cpt., Dincă, Corneil, Ancăş, Sucilă, Kurja, Roşie, Şodinca, Cakovic şi Jivan, alb-violete întrecute de bucureştence la reluarea întrecerilor interne, în paralel, în Cupă şi campionat, după o „dublă” acasă a naţionalei tricolore, victorie şi remiză.

Clujencele şi-au amânat sfertul de finală al Cupei României la Banat Girls pe 3 mai, aşadar după primirea polistelor în campionat, iar apropo de programarea sferturilor în Vinerea Mare la ora 16:30, într-o competiţie feminină şi într-o naţiune încă totuşi creştin ortodoxă, este de semnalat subtila inginerie socială şi prin intermediul „vehiculului” sport, abil folosit pentru implementarea unei foarte fine condiţionări psihologice, detectabilă pe radarul cunoscătorilor care ştiu a descifra anumite indicii, cu concursul unor subiecţi pe a căror entuziastă participare fără băgare de seamă se contează din plin. Că doar trecătorii dregători unşi în funcţii şi pentru a contura cu sârg strategia „dezvoltării” fotbalului feminin, ale cărei efecte nebănuite din anumite puncte de vedere de natură socială se vor putea constata abia pe termen lung, n-au fost înscăunaţi chiar degeaba şi la întâmplare, ci pentru a bifa neapărat şi o căsuţă cheie a avântării fotbalului „pe cele mai înalte culmi de dezvoltare şi progres”. Iar timpul le va dovedi negreşit pe toate.

„U” Cluj este deţinătoare a Cupei României, 6-2 în iunie 2022 pe Arcul de Triumf cu mai sus pomenita Heniu. Polistele, eliminate chiar în 16-imi în ediţia trecută, le calcă oarecum pe urme „înaintaşelor” de la Fortuna Becicherecu Mic, ieşite din cursă în optimi în urmă cu două stagiuni, cu menţiunea că şi penultima finală a fost tranşată tot de clujence în dauna bistriţencelor, cu 1-0, la Arad, în 2021.

Ultimele rezultate din play-off, programul etapei viitoare – a 5-a şi ultima a turului, şi clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. (foto pagina I: arhivă)

    

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = cincizeci patru

 


Ultimele articole din categoria Feminin: