Politehnica ia 2 străini înaintea duelului Timișoarei la Ripensia, un fundaș grec și un atacant albano – german. Octavian Benga: ”Ne întâlnim cu Nicolae Sofran, adus de mine acum 2 ani la Poli și care a fost dat afară nemeritat, juca 100% titular, în loc să fie al nostru, jucăm împotriva lui”

Politehnica Timișoara a găzduit astăzi de la ora 13 conferința de presă înaintea întâlnirii concitadinei Ripensia sâmbătă pe ”Electrica”, antrenorul principal Octavian Benga referindu-se la necesitatea obținerii unei victorii după mai multe remize, insuficiente penultimei clasate, dar și explicând cu această ocazie necesitatea cooptării a 2 jucători de peste hotare, un fundaș central elen în vârstă de 25 de ani, astfel la primul său contract în afara Greciei, și un atacant german de origine albaneză care în ianuarie va împlini 31 de ani, a căror achiziție a fost anunțată ieri de secund-divizionara alb-violet.

Angelos Karatasios, fundașul central grec născut la 22 iunie 1997, a jucat până în toamnă la Pandramaikos Drama, în liga a III-a, după ce a evoluat printre altele la AEL Larissa – cu care are două apariții în primul eșalon în ediția 2017/8,, fiind legitimat chiar și la Olympiakos Pireu. Venirea la ”Poli” reprezintă prima sa experiență la un club străin.

Cât despre Fatjon Celani, atacantul german de origine albaneză născut la 14 ianuarie 1992, din vară a rămas liber de contract, după ce anul trecut s-a transferat pentru prima dată în afara Germaniei, la Etzella Ettelbruck, din prima divizie a Luxemburgului, jucând 28 de meciuri, cu 10 goluri marcate în sezonul precedent. A evoluat printre altele la Augsburg II și VfR Mannheim. 

Dar iată cele spuse astăzi după prânz de antrenorul Benga, referitor la întâlnirea Ripensiei, la nevoia de victorii dar și la acoperirea pe posturi:  ”Putem spune că este un derby local, în care ne dorim foarte mult să câștigăm, așa cum am tras la victorie și etapele trecute, în care am înregistrat 3 rezultate de egalitate, dar în toate am fost aproape de victorie. Sperăm ca de această dată să spargem gheața! În general există o anumită adversitate, sunt anumite orgolii, dar nu mă motivează mai mult că jucăm cu Ripensia, ci îl iau drept meciul care urmează.”

”Aspectul pozitiv este că nu am cedat în aceste 3 etape, în compania unor adversari buni, unii cu aspirații la play-off, cu care ne-am luptat de la egal la egal în mai toate momentele, însă nu prea ne ajută remizele, căci doar victoriile îți aduc punctele necesare, să ne ridicăm. Am fost aproape de victorie și sâmbătă, cred că jocul a fost influențat și de mai multe greșeli, dar ține de noi să găsim mijloacele necesare să ne apropiem victoria, să venim tot timpul cu ceva în plus. În fiecare joc am avut multe oportunități de a marca, ne-am creat destule ocazii foarte clare, din care însă nu am marcat, deci trebuie să fim mai inspirați, mai deciși, să marcăm din situațiile pe care le avem”, a adăugat Tavi Benga.

”Iar dacă vom lega două victorii, vom sări 3-4 poziții, iar atunci vorbești din altă perspectivă. Sâmbătă nu vrem să dezamăgim, o să vină mulți poliști, multă lume din oraș, și vrem să arătăm un fotbal bun, să dovedim, nu mai găsim nicio scuză, și să demonstrăm că suntem mai buni ca ei, să arătăm pe teren.”

”E bine că nu e o deplasare, că jucăm în oraș, pentru că am suferit dat fiind numărul redus de jucători, apărea o oboseală. Cred că sensul este bun, singurul ingredient care lipsește este victoria, deși mai sunt și altele, dar pe traiectoria actuală ne lipsește doar victoria. Situația începe a fi disperată dacă ajungi în decembrie și n-ai puncte, dar poți trage o concluzie în 3 decembrie când trage linie, vezi la câte puncte ești de locurile 15-16, de baraj, atunci poți concluziona cum stai. Unde suntem acum nu s-a ajuns întâmplător.”

”E pentru prima dată când lotul e aproape complet, a crescut și potența lor, unii au revenit, suntem mai puternici fizic și mental, iar grupul fiind aproape complet și antrenamentele sunt mult mai reușite, avem o activitate mai bună și asta s-a văzut în teren.”

”Fondul de jucători e mult mai mare vara, acum e foarte greu să găsești jucători liberi, dar noi stăteam în doar 2 fundași centrali, Germinio și Bocșan, și nu poți juca un tur cu 2 fundași centrali, plus Mada, care e un junior, un fundaș dreapta, așa încât aveam nevoie. E nevoie de 3-4 fundași centrali, și la atacanți am suferit, era doar Țangulea – s-a reziliat, iar Marin nu a avut evoluții satisfăcătoare sau reușite, de aceea l-am l-am legitimat pe Popescu. Cât despre german și grec, sper să fie legitimați pentru sâmbătă, i-am luat pentru că era necesar.”

”În momentul de față nu poți găsi jucători liberi de contract, nu poți să alegi, nu ai de unde să alegi. Ne trebuia un fundaș central senior, căci obiectivul este salvarea de la retrogradare, și nu poți promova așa, oricum, din propria Academie. Este un anumit aspect, obiectivul e salvarea de la retrogradare, ăsta e scopul, și avem 4 din propria Academie, dar nu poți să folosești 10 în această situație. La o echipă normală, într-o formulă logică, minim 4 sau chiar 5 fundași centrali. Trebuia, e alegerea noastră și consider că e bună, trebuia și numeric, pentru a genera adversitate în pregătiri, pot fi un pic relaxați și deconcentrați. Ori valoarea unei echipe este după cum se pregătește, dacă ai adversitate și la antrenamente, să trebuiască să lupți pentru postul de titular. Unii se văd titulari și normal că atitudinea nu e 100%, subconștientul lucrează, iar pe anumite posturi trebuie să fi acoperit.”

”Nu este o dramă, mai sunt meciuri de jucat dar mergem să câștigăm, și jucătorii știu lucrul ăsta, mergem la victorie. Toată lumea spune lucruri negative despre Ripensia dar cât i-am văzut în 3 meciuri, în multe momente mi-a plăcut, cu mulți tineri interesanți, care pot spune ceva în fotbalul românesc. Ne vom întâlni acum cu Nicolae Sofran, adus de mine acum 2 ani la Politehnica și care a fost dat afară nemeritat, juca 100% titular, în loc să fie al nostru, jucăm împotriva lui. Și astfel revenim iar la prostioare. Căci în România cum ieșim pe ușă, vedem greșeli la orice colț, iar vina e a noastră, a tuturora.”

Ripensia – Politehnica are loc sâmbătă la 11 pe ”Electrica”. Etapa a 13-a începe joi seară la ora 20 cu jocul Csikszereda – Dinamo.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: