Politehnica în deplasare la o nou-promovată neînvinsă pe loc de play-off, Suporter Club Oțelul Galați, și cu cele mai multe puncte dintre echipele sosite din Liga 3

Când spui Galați, amatorul de fotbal timișorean tinde să-și reamintească duelul direct la titlul primei ligi consumat pe malul Dunării în primăvara lui 2011 și tranșat decisiv cu 2-1 de moldavi, pregătiți de cel mai selecționat ”tricolor” din istoria fotbalului românesc, Dorinel Munteanu, cu 134 de apariții la naționala de seniori. Iar bănățeanul din Grădinari s-a întors anul trecut la ”oțelarii” la care mai activase în elită pe banca tehnică între 2009 și 2012, de astă dată preluându-i din Liga 3 și promovând cu Suporter Club Oțelul Galați în Liga 2, neînvinsă fiind după primele 4 etape, între cele doar 4 cluburi cu zero la rubrica eșecuri și pe un loc de play-off. ”Violetul” de-atunci al lui FC Timișoara intra în același an la apă iar acum SC Oțelul va fi vizitată de alb-violetul Politehnicii reinstalate în eșalonul secund, însă cu cele mai puține goluri înscrise în primele 4 runde din noua ediție, doar unul, în etapa inaugurală. Declarații ale protagoniștilor de pe Bega înaintea partidei televizate de sâmbătă de la 11:30.    

Abordată de gălățeni de pe locul 5, la două puncte în urma trioului neînvins de pe podium, Șelimbăr, Slobozia, Iași, și cu al doilea cel mai mare număr de goluri marcate în primele 360 de minute, 7, așadar cu o medie supraunitară pe partidă, și mai multe, 8, fiind înscrise doar de sibieni, dejeni și Csikszereda. 

În contrast, Politehnica tot pe un loc de baraj pentru evitarea retrogradării se găsește, și cu cel mai ineficace atac, fără a fi marcat în unica deplasare de până acum, de fapt pe… teren neutru, 4-0 în Vâlcea pentru sibienii Șelimbărului, teren de pe malurile Oltului pe care Oțelul remiza vinerea trecută 1-1 în întâlnirea inaugurală a rundei anterioare. 

Implicit, ”oțelarii” au acumulat cele mai multe puncte dintre nou-promovate, 8, față de cele 6 adjudecate de Progresul Spartac București, câte 5 de CSM Slatina și Minaur respectiv 4 de dumbrăvițeni.

După debutul în Liga 2 cu o remiză albă acasă în 6 august în compania ieșenilor retrogradați din elită, gălățenii pregătiți de cel care a jucat 10 ani consecutiv în Belgia și Germania, dar în marea lor majoritate în Bundesliga, până acum nici două decenii, au legat victorii, cu 1-3 în zona capitalei la retrogradata din elită Dinamo și cu 3-2 acasă cu Unirea Constanța. 

Cu alte cuvinte, în ultimele 3 etape consecutive în care poliștii n-au marcat deloc, ”oțelarii” au înscris de 7 ori. Și tocmai au anunțat noi înregimentări, ce-i drept de conjunctură, în condițiile în care 4 jucători aduși în vară la gălățeni au și plecat între timp, de astă dată fiind vorba despre sportivi cu rare apariții de dată recentă, și la echipe fără firmă, și anume fundașii Ionuț Ilieș și Dan Panait respectiv un obscur atacant ucrainean de 29 de ani, Yevgen Bokhashvili, revenit din Extremul Orient.

Ultima reușită a ”Oțelului” a venit de la punctul cu var, în minutul 37 al deplasării la Râmnicu Vâlcea, unde Cisotti a deschis scorul împotriva Șelimbărului, dominant la reluarea jocului, încheiat remiză, 1-1. A scos așadar și Dur-Bozoancă balonul din poartă, fostul goalkeeper al Politehnicii apărând acum buturile moldavilor, pe Olt în componența Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea – Neagu – cpt. (minutul 81, Adăscăliței), Cisotti, Jardan (58, A. Nica) – Maxim (58, Mitoi), Cîrjan (81, Berisha), Gorovei (73, Markovic).

SC Oțelul a tremurat pe final și cu încă un meci înainte, ultimul jucat acasă, în care a primit goluri în minutele 82 și 86, de la Unirea Constanța, în fața căreia se desprindea înaintea pauzei prin ”dubla” lui Cîrjan, completată în prelungirile primei reprize, dar și puțin după pauză prin golul aceluiași Cisotti. 

Iar Cîrjan a înscris și în prima victorie a oțelarilor în Liga 2, la Clinceni, în etapa a II-a, 1-3 la Dinamo, stabilind în minutul 66 rezultatul final, după ce Gorovei deschidea scorul, Buhăescu egala pentru bucureșteni în prelungirile primei părți iar Laurențiu Maxim prelua și el conducerea pentru moldavi puțin după pauză. 

În schimb meciuri cu mai puține goluri în cazul implicării timișorenilor ca protagoniști, 1-0, 0-0 și 0-1 în aparițiile de pe Bega, startul favorabil ca program competițional trecând în istorie iar Politehnica având acum în față o deplasare lungă.

„E dificilă, la o echipă puternică, chiar dacă e nou promovată e un club sănătos. Sunt foarte bine structuraţi, foarte bine pregătiţi şi din punctul meu de vedere e o echipă care are şanse reale de a prinde play-off-ul iar apoi, mai departe, chiar posibil să promoveze în Liga I. E o echipă disciplinată, ştim foarte bine stilul lui Dorinel Munteanu, o echipă muncitoare, arţăgoasă, mai ales pe teren propriu, tocmai de aceea trebuie să ajungem la ora jocului foarte bine motivaţi, foarte bine pregătiţi, să încercăm să punem probleme pe faza ofensivă şi e obligatoriu să obţinem un rezultat pozitiv la meciul de sâmbătă”, după cum a remarcat astăzi Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Din păcate problema accidentărilor nu ne ocoleşte. Chiar vorbeam cu băieţii din staff, cred că nici măcar o dată nu a jucat echipa pe care o aveam în cap şi care în viziunea mea ar fi fost un prim 11, echipa care a jucat în Slovenia. Tot timpul a fost unul sau doi jucători accidentaţi, tocmai din aceste motive am fost nevoit să schimb şi componenţa echipei tot timpul, lucru care nu-mi place absolut deloc. Şi sistemul de joc, la fel, din aceleaşi motive, din cauza jucătorilor accidentaţi, problemelor care au fost cu jucătorii absenţi din cauza cartonaşelor roşii. Practic, începând cu prima etapă, prima repriză, cu accidentarea lui Gologan şi apoi cartonaşul roşu al lui Denis Radu, meci de meci a trebuit să improvizăm şi ca jucători pe alte poziţii şi ca sistem de joc pentru a încerca să avem un echilibru şi un balans cât mai bun în echipă. Din păcate aceste probleme nu s-au terminat, suntem în continuare în căutarea sistemului potrivit pentru echipa noastră. În funcţie de jucătorii pe care-i avem disponibili la fiecare etapă. Repet, acest lucru nu mi-l doresc, nu-mi face plăcere. Practic de la meci la meci trebuie să improvizăm, să găsim soluţii şi acest lucru nu-i ajută nici pe jucători în exprimarea lor şi nici echipa”, a completat astăzi tehnicianul alb-violeţilor.

Politehnica nu va putea miza la Galaţi, pe lângă tinerii Luchian Gologan şi Cosmin Huminic (cu probleme medicale mai vechi), nici pe Alin Ignea (suspendat) şi nici pe Adrian Zaluschi şi Daniel Benzar. Cei din urmă „vor fi out pentru o perioadă mai lungă de timp, probabil două-trei săptămâni, sperăm două-trei săptămâni, să nu fie mai lungă perioada. Aşa că vom fi nevoiţi să găsim din nou soluţii pe partea ofensivă. Ca să suplinim absenţele lor, din păcate sunt doi jucători importanţi pentru echipă pe faza de atac, doi jucători de execuţii. Poate e şi una dintre explicaţiile pentru care echipa a marcat atât de puţin în acest început de sezon”.

Întrebat despre discuţiile legate de rezilierea contractelor cu unii componenţi, Andone a răspuns: „Nu eu personal voi da jucătorii afară. Asta e decizia clubului, o decizie comună din mai multe puncte de vedere, şi sportiv şi financiar şi ca strategie. Vom vedea ce va fi, important e acum să ne concentrăm pentru meci. E cel mai important lucru, meciul de sâmbătă, iar apoi vom vedea ce discuţii vor fi şi care va fi finalitatea lor. Până sâmbătă probabil că nu pleacă nimeni”.

„O să fie o partidă grea, Oţelul e o echipă foarte bună în începutul acesta de campionat. Chiar m-am uitat la două meciuri de-ale lor, e o echipă agresivă şi cu siguranţă vom avea un meci dificil. Într-adevăr sunt aceste rezultate negative pe care nu ni le-am fi dorit cu siguranţă, dar sperăm ca în meciul viitor să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat bun şi să prindem încredere. Pentru că asta ne lipseşte. Dar cu un joc bun şi un rezultat pozitiv, cu siguranţă vom prinde mai multă încredere şi vom aduce rezultatele dorite”, a spus şi mijlocaşul Silviu Pană, semnalând că „m-am acomodat cât de bine am putut, mi-aş fi dorit să joc mai bine, să-mi ajut echipa mult mai mult şi să avem alte rezultate”. Petrolul, echipa de la care a sosit, este nou-promovată în Liga 2 și cu numai două eșecuri în 7 apariții în elită.

Partida ACS Suporter Club Oţelul Galaţi – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă de la ora 11.30 (transmisă de Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport), în etapa a V-a a Ligii 2. Programul complet al rundei, ultimele rezultate și clasamentul eșalonului secund, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. Etapa începe vineri în Ghencea cu CSA – Politehnica Iași. Iar în runda viitoare poliștii îi vor primi pe gorjeni în vreme ce SC Oțelul va juca la Progresul 1944 Spartac.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: