Politehnica, încă o remiză albă în sudul țării

Susținuți de fanii viola, poliștii au încheiat astăzi la matineu deplasările din 2022 prin a remiza pentru a treia oară în cele 7 ieșiri în Liga 2 din acest campionat, a doua oară la rând la zero, un rezultat pozitiv prin prisma statutului lor de codași pe terenul unei nou-promovate din prima jumătate a ierarhiei, și totuși insuficient dat fiind handicapul de puncte față de penultima clasată, micșorat astfel doar la 3 ”lungimi” înaintea apariției finale în sezonul de toamnă, una foarte dificilă pe Bega cu Csikszereda. Oricum, bănățenii n-au mai luat apă pe Olt în jos, 0-0 la Slatina în etapa a XV-a, precum pățeau în amonte la chiar prima deplasare a sezonului, 4-0 la Râmnicu Vâlcea pentru CSC Șelimbăr.  

Deși n-a marcat în cea de-a treia deplasare consecutivă, iar în total în șase dintre cele opt efectuate în noul sezon în două competiții diferite, Politehnica a smuls mai multe puncte ”afară” în primele 15 runde decât a înregistrat ieșiri în campionat în care să înscrie, ceea ce se poate traduce și prin pragmatism, dacă poate fi vorba despre așa ceva în cazul unei ”lanterne roșii”, dar într-atât de apăsătoare a devenit situația ierarhică a alb-violeților încât orice punct contează, fie și în condițiile în care timișorenii n-au scuturat plasa gazdelor în 180 de minute de fotbal pe gazonul unor nou-promovate, la Dunăre cu gălățenii, astăzi pe malul Oltului cu CSM Slatina. 

La rândul ei cu probleme la finalizare, fără a fi scuturat plasa adversă nici în precedentele 3 întâlniri, dar totuși nu cu problemele bănățenilor, care mai au la dispoziție doar 4 partide în sezonul regulat și încă numai 6 în play-out pentru a evita locurile 17-20, ale retrogradării directe, handicapul de puncte față de ocupanta poziției a 16-a crescând astăzi la 7 ”lungimi”.  

Cum poate fi oare posibil ca sezonul de primăvară al Ligii 2 să se rezume la numai 9 apariții în campionat pentru formațiile implicate în play-out, să-i întrebe și decidenții clubului timișorean pe cei de la FRF, dar pare-se că și Politehnica ar fi mulțumită de mersul lucrurilor în fotbalul românesc, asta prin prisma opțiunii la vot, în favoarea asigurării în unanimitate a celui de-al treilea mandat al necoptului [email protected] Răzvan ”272-0” Burleanu în fruntea federației, însă cert este că bănățenii nu mai au chiar atâtea oportuntăți la dispoziție pentru a urca măcar 4 trepte, din nou la baraj, și acesta pare-se folositor sau măcar inutil în peisajul sportului în 11 mioritic.

Prima înfățișare, în pragul aniversării din 4 decembrie, un examen dintre cele mai dificile, acasă cu Csikszereda, după care la reluarea sezonului regulat, în 2023, la Dumbrăvița, pe teren propriu cu ieșenii și la Dinamo. Ulterior, Dumnezeu cu mila, conform anomaliei distribuirii echipelor în cele două serii ale fazei play-out, cu încă 6 dispute la dispoziție.

Cea de astăzi, între o nou-promovată în ușoară pierdere de turație, și de fapt învinsă la zero la precedenta reprezentație acasă, de Unirea Constanța, și o retrogradată la baraj în Liga 3 care pierdea la rândul ei acum două săptămâni pe ”Știința”, cu Metaloglobus, ceea ce a împotmolit-o pe ultimul loc, n-avea cum să rupă gura târgului, din contră, rezultând o remiză albă, deja șase rezultate de egalitate în dreptul celor de la CSM Slatina în 15 runde.

Tot atâtea și-n cazul lui ”Poli”, care, cu 8 goluri marcate în aceste 15 etape dar totuși mai multe puncte acumulate, a încheiat ieșirile din 2022 cu bilanțul 7 0 3 4 3-11 3 puncte în deplasările turului, remizate de la un moment dat la fiecare a doua tentativă, rezultate de egalitate pe terenul unor grupări din prima jumătate a ierarhiei, la Dej, Slobozia și Slatina: 4-0, 1-0, 2-2, 3-1, 0-0, 1-0, 0-0.

Înregistrat cu 6 jucători noi în 11-le de start față de meciul pierdut acasă cu bucureștenii, Isvoranu revenind între buturi iar Tsvetkov, Karatasios și Celani ridicând la 4 cifra titularilor străini în echipa alb-violeților, între care din nou și Bîrnoi și Bakoș. Mai puțini au fost de fapt cei care și-au păstrat locurile în formație, și anume Radu – din nou căpitan, Germinio, Taub, Daniel Benzar și Ignea, cedate fiind în schimb de portarul Murariu, ex-căpitanul Bocșan, Mada, Pană, Milea și Popescu. 

Acesta din urmă fiind introdus de Octavian Benga ca parte a unei duble modificări pentru ultimele 25 de minute ale meciului, după ce și Oanea mai intra încă din primul sfert de oră după pauză, pauză la care timișoreanul Alexandru Popovici intra la CSM Slatina, fără însă ca scorul să sufere modificări. 

Rezultatele din Liga 2 și programul ultimelor două etape din 2022, a XV-a și a XVI-a, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

*

CSM Slatina: I. Pop – cpt. – Mitran, Sălcianu, Gherghe, Pisăru – Șerban, Trașcu (minutul 70, D. Toma) – Dav. Oprescu (79, C-tin. Radu), Alexandre Oliveira, Leață – Palade (46, Al. Popovici).

Rezerve: Velcu – A. Stan, Trancă, Cr. Dinu, L. Nițu, Al. Dinu.

Antrenor: Daniel Oprescu.

Politehnica Timișoara: Isvoranu – Radu – cpt., Germinio, Karatasios, Taub (minutul 55, Oanea), Tsvetkov, Bîrnoi, Ignea (64, P. Popescu), Bakoș (64, Pureca), D. Benzar, Celani.

Rezerve: Balica – Țurcaș, Mada, Pană, Milea, Tudoran.

Antrenor: Octavian Benga.

Arbitru: Bogdan Neculcea (Bucureşti); asistenți: Bojan (Târgu Mureş) și Călin (Bucureşti); rrezervă: Dumitru (Târgovişte). Observator de arbitri: Fevronia Ion (Craiova). Delegat de joc: Lumînare (Bucureşti).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: