Politehnica învinge la moment aniversar cu 3-0 la Vasas Femina

Fotbalistele Politehnicii Timișoara au încheiat victorioase, în linia rezultatelor favorabile, sezonul regulat al Ligii 1 Feminin, câștigând astăzi la matineu cu 0-3 (0-2) pe un gazon moale deplasarea la gruparea de prima jumătate a clasamentului Vasas Femina, în runda finală de campionat din sezonul de toamnă.

Unul forte pentru alb-violete, cu succese la zero, excepția care confirmă regula, eșecul cu 2-0 pe terenul campioanei din Cluj, rezultând prin omologare la masa verde într-un 0-3 favorabil bănățencelor, astfel încât fruntașele de pe ”Știința” au completat cele 11 apariții în sezonul regulat cu triumfuri fără replică.

Ascensiune previzibilă și anticipabilă încă de la preluarea de către Politehnica în vara anului 2021 a locului eliberat în elită de Fortuna Becicherecu Mic, reușita depășirii pe moment a laureatei de pe Someș venind oarecum mai repede decât ar fi fost de așteptat, rod al strădaniilor de la clubul alb-violet.

Astăzi la ceas aniversar, moment sărbătoresc stropit cu o victorie de ”violete” la Odorheiu Secuiesc, unde Antonia Bratu și Carla Roșu de două ori au marcat pentru cele 3 puncte în contul vizitatoarelor, aliniate la start cu Câmpean – Meluță, Bratu, Dincă-Vuia, Ancăș, Sucilă, Kurja, Mirea, Roșu, Ienovan și Cakovic, în vreme ce Roșu – Araujo, Codrescu, Grigore, Jivan, Șodincă și Roșie au început meciul pe banca de rezerve. 

Și urmează în sezonul de primăvară faza play-off a campionatului elitei feminine, până atunci, căderea de cortină peste întâlnirile toamnei fiind programată odată cu cele 15 întâlniri eliminatorii din turul 4 al Cupei României, în care alb-violetele vor juca marți de la ora 13:30 pe terenul Textila din nordul Timișoarei cu ACS Roma Florin Pădurean. Fază a întrecerii demarată de Ziua Națională, când Farul a trecut cu 11-0 de FCSB.

În Liga 1 Feminin, ultimul meci al rundei finale în sezonul regulat s-a jucat tot în Harghita, de la ora 12, nou-promovata Csikszereda dispunând cu 1-0 de Banat Girls. Rezultatele complete ale etapei a 11-a și clasamentul fazei regulate, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. 

Lăsând însă de-o parte actualitatea imediată și punând lucrurile în contextul unei imagini de ansamblu mai cuprinzătoare, este necesar a puncta în preajma încheierii unui nou an competițional în fotbalul feminin românesc că se dovedește a fi limitat în planul performanței sportive, la un nivel valoric și calitativ scăzut, nu doar clasarea pe locul 39 în ierarhia FIFA fiind neapărat cea mai elocventă. 

Bunăoară, eșecurile senioarelor României luna trecută în amicalele jucate după campania ratată de calificare la turneul final mondial, au readus pe tapet nivelul la care activează totuși fotbalul feminin în țara noastră, ”tricolorele” fiind depășite pe 11 noiembrie la Ostrowiec de poloneze cu 6-0 (3-0), apoi și pe teren propriu pe 15 noiembrie, 1-2 (0-0) cu Cehia, meci în care Bălăceanu egala în minutul 75, și în care căpitanul timișorencelor, Teodora Meluță, a fost aliniată la start de selecționerul Dulca, în alcătuirea Ceasar – Meluță, Goder, Ficzay, Olar – cpt. – Vătafu, Bortan (minutul 89, Ambrus) – Bistrian (73, Bălăceanu), Ciolacu, Carp (73, Vlădulescu) – Marcu (61, Rus), între rezervele de portar fiind și Câmpean, tot de la bănățence, iar Antonia Bratu pe bancă, înlocuindu-și colega de club, Bianca Ienovan, selecționată pentru dubla amicală dar care n-a mai putut răspunde convocării, din cauza unei accidentări.

Rezultatele internaționale oglindesc nivelul valoric al fotbalului feminin intern, iar în acest context, fără a știrbi cu nimic din meritele Politehnicii Timișoara, și rapida ascensiune a clubului alb-violet în Liga 1 a sportului în 11 al sexului frumos are oarecum de-a face cu calitatea redusă a competitivității de ordin general a campionatului, lipsit de grupări puternice și oricum restrâns numeric, permițând implicit oricărei formații cât de cât organizate să ”urce ca prin brânză”. Ceea ce se și întâmplă, premizele fiind create prin cooptarea pe Bega a antrenorului Mirel Albon, care n-ar fi descins în Banat decât în căutarea performanței sportive. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Feminin: