Politehnica pierde în Slovenia

De la mijlocul săptămânii în Slovenia, Politehnica Timișoara a jucat duminică primul meci de pregătire în cantonament, egalând încă din primul sfert de oră, prin Bîrnoi, însă încasând și în primul sfert de oră al părții secunde, în cursul căreia mai apela la 8 schimbări, după primele două modificări efectuate la pauza întâlnirii cu CB24 Tabor Sezana, echipă oaspete vineri seară la Koper, pe 15 iulie, în partida inaugurală a ediției 2022-2023 în Prva liga Telemach.

Cu 4 săptămâni înaintea startului Ligii 2, programat în jurul datei de 6 august, țintarul noii ediții urmând a fi stabilit după mijlocul lunii în curs, Politehnica Timișoara a disputat duminică prima partidă de verificare din cadrul stagiului sloven, pierzând cu 2-1 (1-1) la Ljubljana în fața unei prim-divizionare din țara alpină care va juca vineri în deplasare în seara inaugurală a noului sezon în Prva liga Telemach.

Doar cu fundașul central Tudor Moțiu integralist, ceilalți jucători fiind înlocuiți pe parcurs, Zaluschi și Bătănași deja de la pauză, portarul în minutul 55, alți 2 componenți după o oră de joc, chiar 3 din minutul 65 iar încă 2 de la mijlocul părții secunde, Politehnica a disputat primul meci amical din seria celor 4 programate în stagiul centralizat sloven cu divizionare din țara alpină, celelalte urmând a avea loc joi respectiv duminica viitoare, două în aceeași zi. 

Formaţia slovenă, al cărei prim meci oficial acasă va avea loc duminică 24 iulie, în etapa a II-a din Prva liga Telemach, cu Olimpija Ljubljana, a deschis scorul deja în minutul 12 al amicalului cu timișorenii, în urma unei centrări din stânga, finalizată în cele din urmă cu un şut al lui Savic din apropierea porţii: 1-0.

Însă, după numai două minute, Pană a lansat un balon în adâncime pentru Cosmin Bîrnoi, care a câştigat duelul cu un fundaş pe care l-a deposedat şi a restabilit egalitatea cu un şut de la circa 15 metri: 1-1. În minutul 20, slovenii au avut o bară în urma unui corner.

Apoi, în ultimul minut al primei părţi, Radu a obţinut o lovitură liberă într-o poziţie bună, dar şutul lui Zaluschi din faza fixă rezultată a fost reţinut de Jurca.

Repriza secundă a avut un început asemănător, cu Tabor Sezana trecând în avantaj devreme, de această dată în urma unei lovituri libere la care mingea şutată de Demirici a intrat în poartă aproape de bara din stânga lui Isvoranu, fără însă ca Politehnica să mai reuşească apoi egalarea, deşi a jucat bine pe ”Kodeljevo”, cu mulţi tineri în componență.

Cea mai periculoasă fază a rămas cea din minutul 60, când şutul lui Ignea a ocolit puţin poarta. Şapte minute mai târziu Pureca a trimis sub bară, dar reuşita a fost anulată deoarece tânărul provenit din centrul juvenil alb-violet s-ar fi aflat în ofsaid la momentul şutului expediat iniţial de Bîrnoi. 

Joi 14 iulie, de la ora 12, poliștii vor juca tot în compania unei formații care va începe campionatul mai devreme, și anume NK Brinje Grosuplje, din 2. Slovenska Liga – eșalon cu 16 cluburi, formație în deplasare duminică 31 iulie, în etapa I, la Krka. Apoi, duminică 17 iulie, două partide pentru ”violeți” cu alte secund-divizionare slovene, de la ora 11 cu NK Fužinar Ravne – și aceasta echipă în deplasare în runda inaugurală din 31 iulie, iar de la ora 18 cu NK Triglav Kranj, trupă tot în deplasare în etapa de debut de la finele lunii.

Apoi, după întoarcerea în ţară, următorul amical al bănățenilor va fi cu Jiul Petroşani, din Liga 3, vineri 22 iulie la Timişoara.

Iată și componența Politehnicii (antrenor Bogdan Andone) în primul meci amical internațional jucat în cantonamentul început joi 7 iulie la Slovenj Gradec: Isvoranu (minutul 55, Murariu) – D. Radu (60, Jurj), Bocşan (67, Bakoş), Moţiu, Taub (60, Olariu), Pană (65, Gologan), Ignea (65, Pureca), Zaluschi (46, Milea), Benzar (65, M. Andone), Bîrnoi (67, Ţurcaş), Bătănaşi (46, Oanea).

Pe bancă: Devenish-Meares şi Balica.

CB24 Tabor Sezana (antrenor Dusan Kosic): Jurca – Lopez, Al. Zeljkovic, Zakaria, Unfogue, Kouao, Demirici, Mahne, Kljun, Savic, Seliskar.

Au mai intrat: Gotter, G. Stankovic, Kurtes, Da Costa, Furlan, Razman, Rupnik, Magister, Tomazic, Peric.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: