Politehnica, portar italian și mijlocaș ofensiv suedez

Retrogradată la baraj din Liga 2 dar reinstalată în eșalonul secund ca urmare a devalorizării sale prin pierderea a două retrogradate din Liga 1, din Mediaș și Clinceni, Politehnica Timișoara a anunțat cu două zile înaintea debutului acasă în ediția 2022-2023 a diviziei secunde, start programat sâmbătă de la ora 18 pe ”Știința” într-o întâlnire a retrogradatelor cu Unirea Constanța, achiziționarea goalkeeperului italian Matteo Kucich şi a mijlocaşului stânga suedez Oliver Brynéus.

Portarul peninsular a semnat o înţelegere pe un sezon cu retrogradata reinstalată în Liga 2, cu drept de prelungire pentru încă o stagiune, în timp ce scandinavul a semnat pe un an cu pierzătoarea la barajul de supraviețuire.

Matteo Kucich a fost coleg în sezonul trecut cu ex-alb-violetul Marius Marin, la Pisa, club care a pierdut finala play-off-ului de promovare în Serie A. Născut pe 1 octombrie 1998 la Triest, Kucich a crescut la Udinese şi Frosinone (Primavera), mai evoluând la Città di Rieti, Como, FC Trapani, Pisa şi Cavese, pentru cea din urmă cu 21 de partide în Serie C. 

„Sunt fericit pentru această nouă aventură, dar nu sunt aici doar în trecere. Sunt aici ca să încerc să-mi las amprenta! Şi să-mi restartez cariera aducând-o pe Poli acolo unde îi e locul. Haide Poli!”, a spus italianul Matteo Kucich.

Din aceeași generație, Oliver Brynéus s-a născut pe 5 septembrie 1998 la Halmstad (Suedia), crescând la gruparea din orașul natal, Halmstad BK, şi evoluând în Statele Unite ale Americii, la nivel universitar, pentru CB Lancers şi Stetson Hatters. Mijlocaş stânga de profil ofensiv care poate evolua şi în postura de atacant, scandinavul a mai jucat în ţara natală pentru Vinbergs şi, ultima dată, la IS Halmia. „Sunt foarte entuziasmat să fiu aici, la Timişoara. M-am antrenat timp de o săptămână cu băieţii, chiar îmi place foarte mult echipa şi antrenorii. Oraşul este foarte frumos şi de abia aştept să încep să joc, desigur”, a spus Oliver Brynéus.

Programul etapei I în Liga 2, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal, enumerând totodată și ultimele rezultate din Superliga, țintarul rundei viitoare în elită și clasamentul primei divizii, precum și programul etapei I în Divizia D Timiș.

Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: