Politehnica, primul meci acasă. Toma: ”Un campionat dificil, cred peste cel de anul trecut.” Daniel Benzar: ”Dacă avem suporterii lângă noi și dacă va fi echipa întreagă, vom avea aceeași atitudine și determinare ca la Călărași, şi sigur vom câștiga”

Campionat dependent de nevoile și toanele celor cu drepturile de difuzare și stabilirea grilei de program televizat, Liga 2 a continuat de joi cu etapa a III-a a noii ediții 2021/2, rundă care se va încheia abia miercurea viitoare, cum foarte rău îi stă oricărei competiții neserioase. Întâlnirea duminicală, la Timișoara, în miezul zilei din miez de august, ”violeții” reabilitați după succesul la Dunăre primind vizita uneia dintre cele 4 formații fără nici un punct câștigat, FC Buzău cedând cu 2-1 la Sibiu și cu 0-1 acasă duminică ”Șepcilor roșii” clujene. 

Alb-violeții au dispus marți seară cu 1-3 de fosta echipă a lui Cristian Pustai iar duminică vor întâlni formația preluată de Pustai în această vară. Iar înaintea duelului Politehnica Timișoara – FC Buzău, coincizând cu primul meci acasă al bănățenilor în noul sezon dar și primul pe teren propriu al alb-violeților cu accesul spectatorilor în tribune după aproape un an și jumătate, astăzi de la ora 10, la parterul căminului 1MV, a avut loc conferinţa de presă cu participarea antrenorului principal Dorin Toma şi a jucătorului Daniel Benzar – o nouă achiziție înaintea acestui campionat, care au răspuns la întrebările jurnaliştilor.

Dorin Toma s-a adresat cu ”Bună dimineaţa în primul rând! Da, ne așteaptă un joc foarte dificil cu cei de la Buzău, o echipă experimentată, cu un lot numeros, cu jucători buni şi cu un antrenor cu mare experienţă în persoana lui Cristian Pustai. Știm ce ne aşteaptă, încercăm să ne pregătim cât mai bine şi să ne revenim cât mai repede din punct de vedere fizic după jocul de la Călăraşi.”

– Cum vi se par adversarii din liga a doua? ”Până acum am întâlnit doi adversari foarte dificili, echipa U Cluj – un adversar dificil, bine pregătiţi, cu un lot numeros şi un staff nou, şi echipa de la Călăraşi, de la care mulţi au plecat, cei de anul trecut, rămânând o mică parte din jucători, și este destul de bine organizată. Am urmărit şi alţi adversari, este un campionat greu, un campionat dificil şi cred că este peste cel de anul trecut.”

– Veţi trage pentru promovare? ”Ne dorim acest lucru, dar să luăm pas cu pas, am trecut şi noi printr-o reorganizare, am transferat 12 -13 jucători, nu este puţin şi nu este simplu să pregătim acești jucători, să-i aducem la cel mai bun nivel şi să omogenizăm lotul, întrucât este timpul foarte scurt, de la prima etapă la cea de-a doua am schimbat cinci jucători, am schimbat sistemul de joc, pentru că noi am transferat pe rând şi acest lucru s-a văzut. Încet, încet se conturează… Jucătorii care au intrat în jocul de la Călăraşi au dat dovadă de multă maturitate, caracter, spirit de sacrificiu, acest lucru nu poate decât să mă bucure şi îmi doresc să fie sănătoşi, ca să putem continua cu acelaşi prim 11. Bineînţeles, şi cei care au intrat, la fel, au adus un plus, este o bătălie, o concurenţă destul de bună, şi îmi doresc să iau decizia cea mai bună pentru a câştiga jocul.”

– Un meci cu public! Cât de important este? ”Este foarte important, aşteptăm suporterii într-un număr cât mai mare alături de noi, pentru că ne vor duce spre cât mai multe atacuri, ne vor duce spre victoria pe care ne-o dorim atât de mult. Atât pentru noi, cât şi pentru ei. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm la Călăraşi… Fotbalul este pentru spectatori şi este pentru această galerie minunată, care ne-a însoţit la Cluj şi la Călăraşi!”

– Romario Rus a plecat pentru a doua oară de la echipă… ”Da, este adevărat, avem un buget strict, pe care nu putem să-l depășim. Din anumite motive s-a renunțat și la el. A fost o decizie din ambele părți, până la urmă s-a ajuns la un acord. Acest lucru nici nu-mi place, nici nu mă bucură, pentru că eu îmi doresc cât mai mulți jucători, campionatul este lung. La venirea mea la echipă am găsit 14 jucători, printre care și Romariu Rus. Îl cunoșteam și-mi doream să rămână. Îmi doresc să iau decizia cea mai bună pentru a câştiga jocul.”

– Ce posturi aveţi descoperite? ”Mai avem nevoie de un atacant, un mijlocaş central, dar cu ce avem ne descurcăm.”

– Aveți probleme medicale în lot? ”Singurul jucător cu probleme medicale este Sebastian Serediuc, suspendați nu avem. În rest lotul este valid. Jucătorii nu au primit nici o zi liberă, se pregătesc în continuare – fac antrenamente şi  suntem pregătiţi în aşteptarea meciului.”

Daniel Benzar a fost întrebat ”Cum vezi meciul de duminică cu Buzăul?”

”Bună dimineaţa în primul rând, duminică avem primul meci acasă, primul meci pe Dan Păltinișanu, pentru mine va fi un meci destul de greu, cu o echipă destul de bună, îi cunosc destul de bine din sezoanele trecute. Dacă avem suporterii lângă noi și dacă va fi echipa întreagă, vom avea aceeași atitudine și determinare ca la Călărași, şi sigur vom câștiga.”

– Ai mai jucat pe Dan Păltinişanu… ”Da, am mai jucat pe Dan Păltinișanu, eu am jucat mereu bine, am şi înscris și de fiecare dată am câștigat. Abia aştept să joc alături de suporteri şi îmi doresc să nu dezamăgesc. Este un stadion frumos. În primul rând mi-am propus să joc meci de meci, să cresc, pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care nu am jucat deloc, mi-am propus să-mi ajut echipa pentru obiectivul propus şi să ajungem în play-off, asta-mi doresc cel mai mult!”

Altfel, ultimul jucător de care s-a despărţit Politehnica de comun acord este mijlocaşul Romario Rus  (27 ani), care se alătura echipei alb-violet la mijlocul lunii ianuarie. Mijlocaşul central născut la Dej a evoluat în total în opt meciuri oficiale pentru Politehnica Timişoara, dintre care şapte în campionatul trecut plus o partidă în debutul actualei ediţii a Ligii a doua.

Meciul Politehnica Timişoara – FC Buzău, din etapa a III-a a Ligii 2, se va juca duminică 15 august de la ora 11.30 pe stadionul Dan Păltinișanu. Runda a început joi cu victorii ale gazdelor. Programul etapelor 3-4 în eșalonul secund, pe coloana clasamentelor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: