Politehnica răstoarnă scorul după pauză de la 2-0 pentru Carmen şi dispune din nou la limită de bucureştence tot la Giurgiu

Prin prisma celor 11 rezultate din sezonul regulat al Ligii 1 de fotbal feminin, pe care l-a încheiat în toamnă în fruntea ierarhiei, mulţumită şi succesului la „masa verde” din fief-ul campioanei „U” Cluj, care o întrecea pe teren cu 2-0, „violetele” Politehnicii Timişoara au avut a doua cea mai dificilă întâlnire cu bucureştencele de la AS CS Carmen 1937, singurele care le-au rezistat prin a se înclina doar la limită, 0-1 (0-0) la final de septembrie în etapa a IV-a, la Giurgiu, iar clasamentul a venit ca o confirmare în acest sens, gruparea din capitală încheind turul pe podium, postură din care le-a reprimit astăzi pe bănăţence la matineu la Dunăre la debutul fazei play-off a elitei, şi de care s-a desprins până la pauză cu 2-0, replica „studentelor” fiind şi mai consistentă şi conservându-le întâietatea: 2-3. 

Fotbalistele în alb-violet ale Timişoarei au început cu dreptul apariţiile oficiale din 2023 prin a dispune astăzi la matineu graţie unei răsturnări de scor după pauză de a treia clasată Carmen Bucureşti, depăşită cu greu în tur de poliste pe acelaşi gazon al arenei giurgiuvene „Marin Anastasovici”, şi-atunci tot în repriza a II-a, revirimentul de astăzi fiind semnat la startul fazei play-off cu 10 etape a grupei I valorice în Liga 1. 

Se anunţa aşadar un examen greu pentru „studente” în faţa bucureştencelor învinse în sezonul regulat doar de campioana din Cluj şi de către elevele lui Mirel Albon, însă polistele l-au trecut totuşi cu brio, deşi conduse la pauză cu 2-0. 

Abordând prima deplasare din play-off în alcătuirea standard, cu Câmpean – Meluţă, Bratu, Codrescu, Ancăş, Sucilă, Mirea, Roşu, Jivan, Ienovan, Kurja, „violetele” au încasat în prima repriză tot atâtea goluri câte primeau în tot sezonul regulat – două la Iclod de la clujencele care aveau ulterior a pierde disputa la „masa verde”, dar polistele s-au reabilitat în repriza secundă, Bianca Ienovan reducând din handicap iar Teodora Meluţă egalând dintr-o lovitură de la 11 metri, la care Lorena Mihăilesc, aflată la debut pentru timişorence şi intrată pe parcurs, a contribuit decisiv şi cu golul victoriei, 2-3, după ce oferea pasa de gol la prima reuşită a elevelor lui Albon.

Un succes care le desprinde pe bănăţence la 9 puncte de Carmen Bucureşti, înaintea primului meci acasă din play-off, programat în runda secundă peste exact două săptămâni, sâmbătă 18 martie de la ora 13 cu nou-promovata Csikszereda, plasată a cincea în grupa I valorică a locurilor 1-6, la alte 8 puncte în urma celor din capitală. Însă, până la primirea harghitenelor, şi deplasarea de duminica viitoare la Piroş Security Arad, la ora 14:30, în optimea eliminatorie a Cupei României cu vecinele de la nord, implicate în faza play-out a campionatului. O deplasare aşadar cu vedere spre… sferturile turului 6.

Ulterior, din nou în campionat, polistele vor mai juca tot luna aceasta şi în data de 25, în etapa a III-a, de la ora 13, la Banat Girls, în ascensiune pe locul 4 după succesul de astăzi cu Vasas Femina, 2-1 la pauză 2-0, a doua grupare bănăţeană din play-off depăşind-o astfel ierarhic cu două puncte pe Csikszereda şi întregind o sâmbătă fructuoasă pentru fotbalistele prim-divizionare din „ciocul vestic”. 

Politehnica Femina va încheia turul fazei play-off cu meciurile din aprilie, ambele de la ora 13, pe 1 ale lunii acasă cu codaşa Vasas Femina Odorheiu Secuiesc iar la campioana Universitatea Cluj pe 23 ale lunii viitoare, peste 7 săptămâni. 

În retur, acasă cu Carmen Bucureşti pe 30 aprilie de la ora 11, la Miercurea Ciuc pe 7 mai de la ora 11, cu Banat Girls în 14 mai la matineu, la Odorheiu Secuiesc pe 21 mai iar în 28 mai duelul direct cu AS FC Universitatea Cluj. Dispută înaintea căreia alb-violetele ar putea fi deja campioane în cazul evitării înfrângerii în confruntarea tur de luna viitoare de la Iclod şi a unui parcurs de regularitate în rest. Ar mai avea 9 examene.

Clujencele au ridicat cortina fazei play-off prin a trece cu 3-0 de Csikszereda. Rezultatele etapei I în zona 1-6 şi programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Feminin: