Politehnica remiza alb la Râmnicu Vâlcea în prima deplasare după promovarea în Liga 2 în 2016, tot în etapa a II-a. Taub, ”ultimul mohican”. Sâmbătă în Zăvoi pe Olt cu sibienii Șelimbărului. Andone: ”Vom arăta mai bine” Plantak: ”Am rămas împreună, uniți, ca o echipă”

Reinstalată în Liga 2 și triumfătoare acasă la debut, Politehnica Timișoara are parte în primele două etape ale noului campionat de oponente ”cu pluta”, CSC 1599 Șelimbăr pe Olt în jos din Sibiul ardelean în zăvoiul vâlcean, unde va găzdui ”în exil” sâmbătă întâlnirea din runda a II-a cu bănățenii, după ce la ridicarea cortinei ”violeții” au trecut pe ”Știința” de o reinstalată în Liga 2, Unirea Constanța, care-și ține meciurile acasă în Ilfov, la Clinceni. Însă poliștii au mai disputat și prima lor deplasare după promovarea în Liga 2 tot la Râmnicu Vâlcea și tot în etapa a II-a, pe 12 august 2016, remizând alb de la ora 17 cu gazda CSM, prim punct al celor de pe Bega în eșalonul 2.

Iar Carol Taub, revenit în această vară de pe Someș în alb-violet, se regăsea acum 6 veri în unsprezecele lui ASU Politehnica la prima sa deplasare după promovarea în Liga 2, tocmai la Râmnicu Vâlcea, ”11” disponibil aici, timișorenii remizând alb în Zăvoi cu regățenii lui Jerry Gane, după care însă erau surprinși și cedau din nou acasă, cu 2-3 Forestei Suceava. Ca o paranteză, tot Taub era singurul polist dintre actualii ”violeți” care juca și pe 10 decembrie 2016 în returul cu vâlcenii de pe ”Știința”, remizat și acesta, 1-1 (1-0), LIVE TEXT accesibil aici, rezultat care n-avea însă a rezista testului timpului odată ce clubul de pe Olt s-a retras din campionat după pauza de iarnă, înaintea reluării returului în ultima decadă din februarie 2017, moment înaintea căruia Comisia de Disciplină şi Etică a FRF lua act în ședința sa din 22.02.2017 de retragerea lui CSM Râmnicu Vâlcea şi a Unirii Tărlungeni din Liga 2 și dicta pierderea la ”masa verde” a tuturor meciurilor acestora din retur, așadar și cel de pe Bega. ASU se alegea atunci cu un 3-0. Închizând paranteza, CSM Râmnicu Vâlcea și ASU Politehnica încheiau vecine de clasament turul cu 19 etape al acelei ediții 2016/7 a eșalonului 2, pe pozițiile 14-15, vâlcenii cu bilanțul 4 6 7 16-19, ”violeții” cu 4 4 9 21-32.

Dar bineînțeles că Politehnica nu mai joacă sâmbătă tot cu o formație a Vâlcei, deși la Râmnicu Vâlcea, ci cu o nou-promovată anul trecut în Liga 2 pe care a întâlnit-o strict la Timișoara, atât în sezonul regular anterior cât și în play-out, înfrângerea de pe ”Știința” din primăvară săpând groapa elevilor lui Croitoru, în alunecare spre Liga 3. 

Este vorba despre CSC 1599 Șelimbăr, care și în runda de debut a jucat tot ”acasă” la Râmnicu Vâlcea, 1-0 (0-0) cu FC Brașov, victoria sibienilor strămutați peste Carpați fiind conturată în minutul 50 de Buzan, în condițiile în care Eugen Beza a început campionatul cu ”11”-le Mitrov – Monea, Dandea – cpt., Natea, Arhirii – Robert Boboc, Al. Luca – Mircea Manole, Ciocâlteu, Buzan și Gele (alte detalii, aici). Iar dacă sibienii au abordat campionatul cu două partide considerate pe teren propriu, maramureșenii nou-promovați îl încep cu două ieșiri, la Slobozia și Brașov.

Deplasarea în Vâlcea, acomodare a poliștilor pe drumurile patriei pentru următoarea ieșire din etapa a V-a, mai lungă, la nou-promovata din Galați, ACS Suporter Club Oțelul, până la descinderea în sudul Moldovei ”violeții” mai având două partide la rând acasă, cu brașovenii și nou-promovații bucureșteni de la ACS Progresul 1944 Spartac.

Mai întâi și mai înainte, partida cu cei din Șelimbăr, în pregătirea căreia au vorbit astăzi de la 12 antrenorul Bogdan Andone și noua achiziție Karlo Plantak, mijlocaș defensiv integralist în victoria de sâmbătă în prima etapă, adjudecată în pofida mai multor absențe din efectivul bănățenilor1-0 pe ”Știința” cu Unirea Constanța.

”Absențele sunt în continuare multe, destul de multe, e prima dată de când antrenez și sunt atâtea probleme deodată. Din păcate nu suntem ocoliți de ghinionul ăsta al accidentărilor, marea majoritate dintre ele producându-se fără să fie contact, practic jucătorii s-au accidentat singuri. Din păcate avem nevoie de toți jucătorii, deoarece avem un lot disponibil pentru meciul de la Vâlcea subțire din punct de vedere valoric și numeric, cu foarte mulți jucători tineri în lot. Avem atuurile noastre, jucători cu experiență și calitate în atac și trebuie să profităm de calitatea și valoarea jucătorilor noștri, să facă diferența în jocul de sâmbătă și să scoatem rezultatul pe care ni-l dorim”.

Dar Bogdan Andone a spus că ”violeții” vor arăta ”mai bine” la Râmnicu Vâlcea: ”Meciul din prima etapă, ca ritm de joc, ca intensitate, ca joc în sine, nu a fost ceea ce ne dorim. Fiecare zi e importantă pentru noi, să acumulăm, din punct de vedere fizic, din punct de vedere tehnico-tactic, sper să ne ajute și vremea pentru că sâmbăta trecută a fost o căldură sufocantă, deoarece o parte din băieți au vomitat înainte de meci, chiar și la pauza meciului. Fiecare zi în plus de antrenament ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să știm ce avem de făcut pe teren și de aceea cred că vom arăta mai bine la meciul de sâmbătă”.

”Ne așteaptă un meci dificil, pe terenul unei echipe solide. E o echipă arțăgoasă, care încearcă să pună foarte multă presiune pe adversari, cu multe mingi spre poartă. Am făcut eforturi de-a lungul săptămânii să ne cunoaștem adversarul, să ne pregătim cât mai bine și sper că sâmbătă vom arăta bine și din punct de vedere fizic și din punct de vedere tactic, vom reuși să respectăm ce am pregătit și să reușim să obținem un rezultat pozitiv”, a spus Bogdan Andone.

A vorbit astăzi și mijlocașul defensiv sosit în această vară de la NK Aluminj, din liga secundă slovenă, Karlo Plantak, integralist în runda inaugurală: ”De când am venit aici, pot vorbi doar de bine despre acest club și despre acest oraș. E un club mare, oferă tot ce își poate dori un jucător profesionist, condițiile sunt excelente, un teren de joc foarte bun, suporteri extraordinari, facilități foarte bune per ansamblu. Sunt fericit să mă aflu, sunt motivat să arăt de ce sunt în stare, să le arăt fanilor noștri ce fotbal pot juca. Sper că vom continua în următoarele meciuri la fel cum am început, cu victorie, pentru că ne trebuie puncte. În fiecare meci vom juca la victorie, pentru că e foarte important să menții un șir cât mai lung de meciuri câștigate, să joci bine. Cred că și în primul meci am dat dovadă de tărie de caracter, pentru că am avut cartonaș roșu dar am rămas toți împreună, uniți, am jucat ca o echipă și cred că asta e important pentru viitor, să fim uniți, dacă cineva lipsește trebuie să îl înlocuiești și să faci totul pentru victorie”.

Plantak a mai spus: ”În următorul meci vom întâlni o echipă cu jucători buni, experimentați, dar și noi avem avantajele noastre. Știm cum trebuie să jucăm, antrenorul și restul staff-ului ne-au pregătit pentru toate situațiile, așa că suntem pregătiți din toate punctele de vedere – fizic, mental – pentru acest joc și sper că vom veni de acolo cu trei puncte”.

”Terenul de joc e foarte bun, desigur că nu există facilitățile pentru spectatori pe care le are stadionul Păltinișanu, de exemplu, dar terenul pe care ne antrenăm și pe care disputăm meciurile e foarte bun!”. Fapt confirmat și de antrenorul principal Bogdan Andone: ”E cel mai bun gazon pe Știința pe care l-am văzut de când am fost la Timișoara, ca suprafață de joc e excelent în prezent, sperăm să rămână la fel și în continuare!” Karlo Plantak a avut doar cuvinte de apreciere și față de atmosfera de pe ”Știința” de la meciul cu Unirea Constanța: ”Atmosfera a fost extraordinară, când ai asemenea fani nu simți că îți lipsește ceva. Nu e ușor pentru ei, nu au condiții bune pentru a vedea partida, dar când te susțin în modul acesta … ce îți poți dori mai mult!?”

Rezultatele etapei I în Liga 2 și programul etapei a II-a, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal în Sporttim, incluzând și rezultate, programul viitor și ierarhia la zi a Superligii, respectiv programul rundei I în Liga 1 Feminin, Divizia D Timiș și Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: