Politehnica spre Harghita. Croitoru: ”E poate cel mai dificil joc.” Pamfile: ”Sperăm să vedem în curând și la Timișoara asemenea lucruri.” În tur, 1-2 Csikszereda, ultim meci acasă al violeților cu Toma antrenor

FRF a întrerupt Liga 2 pentru acțiuni ale naționalelor care au implicat numai 4 selecționabili din eșalonul secund la reprezentativa de tineret sub 21 de ani, doar 6 în lotul României U20, respectiv 7 în efectivul juniorilor mari sub 19 ani, dar nici unul în lotul de seniori, total de 17 sportivi dintre care marea majoritate rezerve, iar odată încheiate cele 9 întâlniri internaționale avute de ”tricolorii” de la 4 categorii diferite de vârstă, iată și reintrarea în cadru a campionatului cel de toate zilele, cu încă 9 runde în faza play-off a locurilor 1-6, cu încâ 5 partide pentru fiecare formație în seriile fazei play-out a grupei a II-a valorice. Printre care și AFK Csikszereda – Politehnica Timișoara sâmbătă de la 11 la Miercurea Ciuc în etapa a II-a din Grupa A.  

Tot în Harghita, unde roșu-negrii și alb-violeții se întâlneau anul trecut pe 23 mai în ultimul lor meci oficial din sezonul 2020-2021, în cadrul rundei finale din play-off-ul zonei 1-6 în Liga 2, poliștii revenind în acea etapă a X-a a grupei I valorice de la 2-0 la pauză în favoarea elevilor lui Valentin Suciu, rezultat final 2-2, prin care rămâneau tot la un punct în urma gazdelor lor, Csikszereda cu 42, pe locul 5, bănățenii cu 41, ultimii în play-off.

În primăvara trecută se întâlneau în play-off, cu gândul la prinderea barajului de promovare în Liga 1, iar întâlnirile erau tur-retur, Politehnica – Csikszereda încheindu-se 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” la 24 aprilie la finele turului în zona 1-6, primăvara aceasta este vorba despre o singură întâlnire în cadrul fazei play-out, în Harghita, prilej cu care roșu-negrii și debutează pe acest tronson al competiției, după ce în etapa I au stat, pe când poliștii după o urcare de un loc, de pe cel de baraj, egalându-i la puncte grație unui 3-0 cu Dunărea pe cei din Șelimbăr, cu câte 24 de puncte fiecare, în urma ieșenilor, cu 26, a celor de la Metaloglobus, cu 31, dar mai ales în urma harghitenilor, cu 33 după sezonul regular.

Încheiat de Csikszereda cu marea dezamăgire a ratării revenirii în play-off, 1-1 în ultima etapă din tur acasă cu brașovenii, deși totul părea a fi în grafic pentru roșu-negri, 2-0 pe teren propriu cu Unirea Dej și chiar 3-0 în deplasare la cei din Șelimbăr în primele două apariții oficiale din 2022. Ratare a calificării care a tulburat apele la Miercurea Ciuc, schimbare a antrenorului înaintea celor 6 apariții în play-out.

Csikszereda n-a mai jucat așadar din 12 martie, de 3 săptămâni, răstimp în care tineri ai roșu-negrilor au fost selecționați la naționale, și anume Botond Gergely de către Adrian Văsâi în lotul României U19 pentru meciurile oficiale din Turul de Elită din Croația, Botond Szondi de către Lobonț în efectivul României U20 pentru două partide amicale acasă și în deplasare, respectiv portarul Szilárd Gyenge de către Florin Bratu pentru o altă ”dublă” amicală, cea a naționalei U21, cu precizarea că și poliștii au avut reprezentantul lor, Doru Andrei, intrat la pauza disputei de sâmbătă Croația U19 – România U19, câștigată cu 1-2 de ”tricolori” – decisiv pentru calificarea la turneul final european din vară din Slovacia, dar și din minutul 35 al jocului de ieri, marți, pierdut cu 3-0 cu Islanda U19.

În ansamblul celor 9 întâlniri avute zilele trecute de naționalele României, pe 4 paliere de vârstă, 9 jocuri internaționale dintre care doar 3 oficiale, bilanțul total al ”tricolorilor” este de 3 victorii, două remize și 4 înfrângeri, golaveraj 14-18, în condițiile disputării a 3 meciuri pe teren propriu, două pe teren neutru și 4 în deplasare. La juniorii mari, 5-1 pentru România U19 în primul dintre cele 3 meciuri oficiale din Turul de Elită, contra Georgiei, 2-1 în dauna gazdelor croate și 0-3 ieri cu islandezii. La U20, înfrângeri, 1-2 acasă cu Norvegia și 5-0 pentru Elveția la Wil, la U21 un eșec pe final acasă cu Finlanda, 2-1, și o remiză în Maroc, 2-2, iar la seniori 0-1 în Ghencea cu Grecia și 2-2 aseară în Israel.

Chiar a fost justificată întreruperea trasată de FRF Ligii 2 pentru acest aport minor al secund-divizionarelor la completarea efectivelor juvenile și de tineret? Cei din fenomen pot eventual aprecia mai corect, dar senzația e că argumentele nu sunt la îndemâna federalilor. 

Revenind la jocul de sâmbătă, cum întreaga etapă din Grupa A se dispută de la ora 11, Politehnica Timişoara ar putea eventual reveni pe locul de baraj pentru supraviețuire  după deplasarea grea din toate punctele de vedere la Miercurea Ciuc, asta în cazul în care cei din Șelimbăr, egali la puncte ai ”violeților”, ar obține la Călărași un rezultat superior celui al bănățenilor în secuime. Ulterior, poliștii vor sta în etapa a III-a pe când sibienii vor primi tocmai vizita harghitenilor, runda a IV-a propunând la 16 aprilie meciul direct Politehnica – CSC 1599 Șelimbăr. Apoi, ”Poli” va mai juca la retrogradata din Brăila, acasă cu Metaloglobus și la Iași, fief al celor cu ”Raw Pots”. Vor rămâne în istorie, care, iată!, așa se scrie. La ditamai propaganda, manipularea și minciuna, un mesaj manifest pe măsură de eronat, semn al justiției divine.

Mai întâi, ieșirea în Harghita, prefațată azi-dimineață de poliști, după cum urmează.

„După o săptămână de pauză se reiau jocurile din play-out, urmează jocul de la Miercurea Ciuc. E poate cel mai dificil joc din seria aceasta de cinci pe care le mai avem de disputat, ţinând cont că întâlnim o echipă care a ratat la mustaţă accederea în play-off… I-am urmărit, însă sunt şi destul de multe necunoscute. Faptul că a avut loc o schimbare de antrenor. Chiar dacă Francisc Dican a activat în cadrul clubului şi înainte, însă el a activat în altă poziţie (n. director tehnic). Rămâne de văzut şi modul în care vor aborda competiţia. Şi aici mă refer în primul rând la lot, la primul 11. Pentru că ştim cu toţii că Csikszereda are şi o academie foarte bună şi există şi posibilitatea ca o parte dintre tinerii din academie să apară în formula de start. Însă, trebuie să fim pregătiţi pentru orice, pentru că sunt trei puncte extrem de importante în joc şi nu suntem în situaţia în care să ne permitem să facem paşi greşiţi”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul Politehnicii Timişoara.

În sezonul regular, ciucanii s-au impus pe arena „Dan Păltinişanu” cu 1-2, la 18 septembrie 2021, în etapa a VII-a, ultim meci acasă al poliștilor cu Dorin Toma antrenor principal, înlocuit după deplasarea imediat următoare, pierdută cu un rezultat identic în Gorj.

„Ne aşteaptă o deplasare foarte lungă, un meci dificil, sunt trei puncte pe care trebuie să le câştigăm. Am muncit săptămâna aceasta foarte bine, suntem toţi motivaţi şi mergem acolo să luăm cele trei puncte. Toate meciurile cu ei au fost grele, ăsta e farmecul, mergem să câştigăm, să venim fericiţi acasă”a spus Claudiu Pamfile. Fundaşul stânga al alb-violeţilor a vorbit şi despre experienţa pozitivă avută de el şi colegi cu ocazia inaugurării noului stadion al Rapidului: „Ne-a ajutat foarte mult la moral, un stadion frumos, sperăm să vedem şi la Timişoara în curând asemenea lucruri şi, vă daţi seama, pentru toţi a fost o bucurie!”.

Politehnica se confruntă însă cu probleme medicale înaintea deplasării la Miercurea Ciuc. Vor lipsi sigur Balsa Rogosic şi Andrei Sîntean, ambii afectaţi de o viroză puternică, „… amândoi sunt bolnavi. Sîntean a venit astăzi, dar fără să facă antrenament. El de ieri este bolnav. Rogosic de astăzi”, a precizat Nicu Croitoru.

Tehnicianul Politehnicii a lăudat calificarea la EURO 2022 a selecţionatei U19, performanţă la care a contribuit şi mijlocaşul timişorean Doru Andrei. „(…) L-am avut şi noi pe Andrei Doru, a intrat în al doilea joc, a făcut-o foarte bine, cu echipa gazdă, a Croaţiei, şi a făcut-o bine, asta nu poate decât să ne bucure. Putem spune că o parte din victorie e şi a noastră, a clubului Poli Timişoara. Şi Denis Radu a fost în lotul lărgit pentru această deplasare, a fost cu semnul întrebării până în ultima clipă… competiţia rămâne deschisă pentru turneul final. Au o motivaţie în plus să se pregătească în continuare foarte bine, şi Doru şi Denis, ca să meargă în Slovacia”, a conchis Croitoru, care a fost „secundul” selecţionerului Adrian Văsâi până în toamnă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = sase

 


Alte articole legate de acest subiect: