Politehnica, surclasată după pauză de Csikszereda și revenită pe locul de baraj

Pauza competițională a Ligii 2 n-a fost un sfetnic bun pentru Politehnica Timișoara, depășită strict după pauză la un scor de forfait la matineu de Csikszereda, debutantă în forță în faza play-out ca fruntașă a Grupei A, în care ”violeții” au revenit pe locul de baraj pentru evitarea retrogradării: 3-0 (0-0).

Iar bănățenii ar fi putut părăsi chiar mai șifonați Harghita, gazdele lovind bara în prelungiri. Implicit, eșec la deficitul maxim de 3 goluri diferență înregistrat de poliști în acest sezon și în deplasările din 3 august și 11 septembrie 2021, 3-0 în etapa I la Cluj, 4-1 pentru Metaloglobus. 

Timișoreanul Ivanovici, gol în Csikszereda – Politehnica 3-0

Cu antrenor nou după ratarea calificării în play-off, Dican preluându-i locul lui Valentin Suciu printr-o schimbare internă, AFK Csikszereda ținea în mod expres să înceapă cu bine faza play-out. Iar insistența avea a-i fi răsplătită în partea a doua a jocului de la ora 11 din etapa secundă a Grupei A. 

Astfel, ciucanii au câștigat pentru a patra oară în ultimele 5 jocuri directe fără înfrângere cu ”violeții”. Al căror ultim succes datează din 9 noiembrie 2019, 1-0 pe Bega în anul promovării roșu-negrilor în Liga 2.

Ulterior, 2-0 pentru Csikszereda acasă și 1-0 în Banat în sezonul trecut, încheiat cu un 2-2 în play-off la Miercurea Ciuc. Dar și 2-1 pentru roșu-negri pe Bega în ediția în curs. 

Politehnica, din nou pe loc de baraj

Lăsând la o parte incapacitatea timișorenilor de a se impune în fața ciucanilor, mai mari sunt grijile realimentate în privința evitării locului de baraj. Preluat din nou de Politehnica, la 3 puncte în urma sibienilor, CS Comunal 1599 Șelimbăr impunându-se cu 0-5 la Călărași. 

Implicit, dat fiind și rezultatul celuilalt joc al etapei, din Moldova, ASCM Politehnica ”Raw Pots” Iași – Dacia Unirea Brăila 1-0, ciucanii au 36 de puncte, Metaloglobus – care a stat astăzi, 31 de puncte, ieșenii 29, sibienii Șelimbărului 27 și poliștii 24.

Trei puncte deficit, față de handicapul celor doar două la startul fazei play-out.

Tocmai cei din Șelimbăr fiind viitorii oponenți ai timișorenilor, peste două săptămâni, în Banat. Până atunci, Politehnica are de stat o etapă iar sibienii un joc pe teren propriu cu Csikszereda.

Două modificări la matineu în 11-le de start polist, Mera în locul lui Bocșan și portarul, Astăzi, pe ”Municipalul” din Miercurea Ciuc, tocmai un ex-violet, un timișorean al Freidorfului, a inițiat și semnat deschiderea scorului pentru gazde. Spre mijlocul reprizei a II-a, Petre Ivanovici a trimis în careul ”violeților” de la 25 de metri iar Devenish-Meares l-a stopat neregulamentar pe Gal-Andrezly. Lovitură de la 11 metri și cartonaș galben ”cangurului”. 

Ex-polistul Ivanovici, gol pentru Csikszereda

Tot Ivanovici l-a trimis pe australian în colțul opus iar Csikszereda începea să-și reamintească de alte succese la zero în dauna alb-violeților. De la care îl mai cooptau cândva și pe Schieb, tot din fotbalul timișorean achiziționându-l și pe Apro.

Victorie conturată mai clar în ultimele nici 10 minute, odată ce Lorant Kovacs a dublat avantajul cu un șut în forță din afara careului, în minutul 82. Și mai rău pentru oaspeți în minutul 90, tot cu Ivanovici implicat, pe stânga. De unde l-a servit pe Hernando, mai exact la a doua încercare, servindu-l pe Bara pentru un lat cu poarta goală: 3-0. 

Csikszereda – Politehnica 3-0 sau diferența dintre investițiile în sport infuzate în secuime și incompetența managerial administrativă din arena timișoreană. ”Bunul gospodar” de pe Bega este incapabil a asigura cadrul unui climat propice competitivității și performanței. Însă aerele ”deștepților” care le-ar ști pe toate sunt însă de fapt cele mai detrimentale.

Timișorenii, de la 3-0 acasă cu Dunărea Călărași la un eșec ”în oglindă” în Harghita. Preocupant prin proporțiile scorului în perspectiva jumătății a doua a parcursului din play-out. Cu peripluri moldave la Brăila și Iași, intercalând primirea lui Metaloglobus. 

0-3 acasă la ”masa verde”, 3-0 la Cluj și în Harghita

Părtași ai sărbătorii rapidiste în calitate de invitați de onoare la inaugurarea noului Giulești, poliștii au fost readuși cu picioarele pe pământ de la o sâmbătă la alta, de la jocurile de lumini de pe arena din capitală la roșu-negrul ciucanilor. Al doilea dar și cel mai clar insucces din 2022, adăugat celui acasă cu Hermannstadt, 1-2. Iar un 0-3 le era aplicat bănățenilor și la ”masa verde”, după defectarea nocturnei în februarie. 

Politehnica se confruntă cu serioase dificultăți în acest sezon, speranțele legându-se de ajungerea cu bine la liman. 

În cazul unui eventual baraj, oponenta s-ar putea alege dintre FC Brașov și Unirea Constanța. Cât despre sibienii din Șelimbăr, aceștia vor sta în urma deplasării la Timișoara, urmând a încheia faza play-off cu un meci acasă cu brăilenii și deplasarea la Metaloglobus.

Străinii, marcatori majoritari ai Șelimbărului

Astăzi, sibienii s-au desprins la Călărași prin golurile lui Cărăuș în minutul 37 – din lovitură de la 11 metri, Buzan în minutul 43, și Yameogo, Yazalde și Mubele în minutele 58, 61 și 66, după ce Yazalde rata un penalty la 0-0, în minutul 8.

Eugen Beza a contat la cei din Șelimbăr pe Gal – Ciocâlteu, Natea, Cărăruș, Arhirii, Boboc, Buzan (minutul 46, Yameogo), Mubele, Luca, Yazalde și Monea – cpt.

*

AFK Miercurea Ciuc: Moga – Takacs, Csuros – cpt., Apro, Marrone – Szondi (minutul 55, Rodri Hernando), Kovacs, Gal-Andrezly – Jebari, Bărăbaș, Ivanovici.

Rezerve: Becze – Tajti, Csiszer, Csedo, Bara, Sandor, Schieb, Jelena.

Antrenor: Francisc Dican.

Politehnica Timișoara: Devenish-Meares – Sofran, Mera – cpt., Scutaru, Pamfile – Radu, Ignea, Lazăr, Vukoje (55, Doru) – Ursu, Gerbi.

Rezerve: Păduraru – Oanea, Plumbuitu, Olariu, Bîrnoi, Bocșan, Zaluschi, Iamandache.

Antrenor: Nicolae Croitoru.

Politehnica se impunea contra Dunării în alcătuirea Păduraru – Sofran, Bocșan, Scutaru – cpt., Pamfile – Radu (minutul 83, Andrei), Lazăr (83, Iamandache), Ignea, Vukoje (76, Bîrnoi) – Gerbi (63, Rogosic), Ursu (76, Sîntean).

Arbitri: Vădana (Cluj) – Pucheanu (Ulmi / Dâmboviţa) și Petre (Bucov / Prahova); rezervă: Ciucanu (Braşov). Observatori: Șovre (Satu Mare) și Sabou (Zalău).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: