Politehnica Timișoara câștigă la masa verde duelul la vârf pierdut cu 2-0 pe teren la campioana din Cluj și urcă pe primul loc

Politehnica Timișoara a primit în pregătirea penultimului meci acasă din sezonul regulat, programat duminică la matineu pe ”Știința” cu penultima clasată în Liga 1 Feminin, vestea soluționării favorabile a contestației depuse după întâlnirea pierdută la Iclod în duelul primelor două clasate, cu campioana AS FC Universitatea Cluj, la ultima deplasare a ”violetelor”, astfel încât bănățencele au câștigat la masa verde și au urcat pe primul loc în clasament.   

După ce sfârșitul sezonului trecut al Ligii 1 Feminin a fost marcat de mari controverse în ”triunghiul” Cluj – Prundu Bârgăului – Odorheiu Secuiesc, drept consecință vicecampioana Heniu declinând dreptul de participare și în actuala ediție – ceea ce indubitabil constituie o pierdere pentru orice competiție, odată pierzându-și a doua clasată, iată că și în actuala campanie, încă de la mijlocul sezonului regulat, s-a ajuns ca nimeni alta decât multipla campioană națională să încalce regulamentul tocmai în întâlnirea primelor două clasate, rezultatul din teren, 2-0 pentru AS FC Universitatea, fiind omologat la masa verde cu 0-3 în favoarea Politehnicii Timișoara. 

FRF anunță că ”În conformitate cu prevederile art. 26 din ROAF admite contestația clubului Politehnica Timișoara- feminin. În temeiul art. 83/8 din RD coroborat cu art. 32 pct. 8 din ROAF cu aplicarea art. 34 din RD clubul AS FC Unuversitatea Cluj feminin se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea Poltehnica Timișoara).”

Așadar, meciul câștigat acasă de clujence în urmă cu două etape prin ”dubla” Mihaelei Ciolacu în prima repriză a fost omologat cu 3-0 pentru alb-violete, dat fiind că formația gazdă nu a folosit pe toată durata jocului două componente sub 19 ani, după ce la pauză au fost înlocuite, însă nu cu sportive din aceeasi categorie de vârstă. Iar campioana țării aspira la calificări în UEFA Champions League. 

Urmează pentru poliste meciul acasă din etapa a opta cu AFC Fair-Play Joc Cinstit, și gruparea din zona capitalei având problemele sale, pierzătoare la masa verde cu 3-0 a deplasării în Maramureș, câștigată pe teren în etapa a patra cu 1-2, penalizată fiind cu 6 puncte.

Programul viitor în Liga 1 Feminin, ultimele rezultate și ierarhia actualizată pe coloana datelor tehnice.

Sancțiunea dictată de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a fost dată în întrunirea sa de miercuri.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Feminin: