Politehnica Timișoara face scor pe ploaie, a treia oară la rând cu minim 5 goluri avans, și intră în play-off: 5-0 cu Banat Girls. FOTO

Odată trecută de seria jocurilor dificile, era evident că Politehnica Timișoara va ”defila” contra oponentelor din ultima treime a ierarhiei Ligii 1 Feminin, calcule confirmate, după 10-0 acasă cu gălățencele și 2-7 tot în noiembrie la Târgoviște venind astăzi și un 5-0 pe ”Știința” cu Banat Girls, a patra victorie la rând a ”violetelor” într-un șir de 5 apariții imbatabile în elită, și implicit asigurarea calificării în play-off, de pe locul 5, după abia primul tur al formației de pe Bega în eșalonul întâi, la preluarea în acest an a locului pe prima scenă al consacratei Fortuna Becicherecu Mic. 

Politehnica Timișoara și-a asigurat locul în sextetul participantelor în play-off-ul Ligii 1 de fotbal feminin, câștigând astăzi de la 11 pe ploaie și pentru a treia oară acasă în acest campionat, din 6 apariții pe ”Știința” în divizia de elită, mai numeroase decât cele 5 deplasări, o reușită în sine în prima sa ediție în această competiție.

Desigur, campionatul este slăbuț, ceea ce s-a văzut și cu ocazia rundei finale a sezonului regular, etapa a XI-a, cădere de cortină peste tur, în care s-au consemnat două rezultate de 10-0, un 8-0 și două de 5-0, respectiv Piroș Security Protect – CSM Alexandria 0-2 în unica întâlnire echilibrată între formații din prima jumătate ierarhică, deznodământ ducând la pierderea de către arădence a poziției în zona locurilor 1-6, însă considerentul decalajului valoric pe post de dezavantaj pentru calitatea valorică a întrecerii nu știrbește cu nimic din meritele alb-violetelor de a devansa nu mai puțin de 7 cluburi.

Dezechilibrată se anunța a fi și partida matinală de pe ”Știința”, cu polistele mari, mari favorite să învingă la scor și implicit să intre în play-off, atât prin prisma apetitului lor ofensiv, al treilea din divizie ca eficacitate, la capitolul goluri marcate, și n-a fost etapă în cele 11 în care fotbalistele îndrumate de Mirel Daniel Albon să nu înscrie măcar o dată, cât și din perspectiva limitărilor celeilalte prim-divizionare a regiunii, Banat Girls, care a știut ce sunt acelea corecții, 6-0 la Prundu Bârgăului, 6-1 la Odorheiu Secuiesc, 0-8 în vest cu campioana Universitatea Olimpia Cluj sau 0-4 tot acasă cu Piroș Security.

Se punea așadar și azi mai mult problema scorului, și s-a încheiat Politehnica Timișoara – ACS Banat Girls 5-0 (3-0). O diferență de numai 4 locuri între cele două formații, respectiv 12 puncte, dar golaverajele sunt mai grăitoare, 40-21 al ”violetelor”, 10-43 al învinselor. 

Timpul a fost tare neprielnic fotbalului, cu atât mai mult celui feminin, iar nici terenul n-a fost aliat al sportivelor, moale, însă întâlnirea a fost însuflețită de prezenţa a peste 70 de suflete, împătimiți care au ţinut morţiş să urmărească pe viu acest meci, pe o ploaie măruntă care s-a întețit pe tot parcursul reprizei a doua.

A meritat, mare fiind bucuria la final, la aflarea veștilor și confirmarea calculelor că Politehnica va continua într-adevăr în play-off, 1-6. Încă un succes ”violet” la sfârșitul de săptămână cu totul special și aparte al aniversării centenarului fotbalului polist. Onorat cum se cuvine și de eforturile fetelor, pe o vreme de decembrie, pe un gazon înmuiat de ploaia necontenită…

Nimeni n-a mai resimțit însă în aceeași măsură ploaia, asistența bucurându-se de fotbal și bucurându-se fără absolut inutilele dar cu certitudine detrimentalele măști, detrimentale din absolut toate punctele de vedere, și astea nu le spune Sporttim, ci strict medicina, știința și cercetarea, luate însă captive, manevrate, denaturate, pervertite și folosite de urzitorii din umbră prin intermediul politicului de fațadă.

Da, a fost sport fără măști, la liber, și da, a fost cu zâmbetul pe buze, într-o stare de normalitate care însă n-ar trebui deloc aplaudată, și asta tocmai pentru că nu trebuie să ajungem a cădea în capcana de a aplauda normalitatea. E doar firesc să fie așa.

Ca joc, diferenţa de valoare şi-a spus cuvântul, iar gazdele s-au impus la cinci goluri diferenţă, deschizând scorul încă din primul sfert de oră.

În minutul 11, după o pasă scurtă, corner scurt pe dreapta, Roşie către Kurja, centrare în faţa porţii iar de la 10 metri lateral stânga Florentina Ancăş a şutat pe jos în dreapta portarului: 1-0.

La numai două minute după gol, gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri acordată pentru fault, comis de portar asupra lui Jivan. Iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de căpitanul echipei, Teodora Meluţă: 2-0. Și nu se încheiase primul sfert de oră.

În minutul 21, prima transversală, ochită de gazde prin Meluţă, cu capul, după o centrare din lovitură de la colţul terenului. Până la pauză, alb-violetele au mai înscris o dată, prin Genoveva Roșie, sut din 13 metri lateral, după o pasă scurtă de la Dobai, care a mişcat mingea, la acordarea unei lovituri libere indirecte din careu, dat fiind că portarul prindea mingea primită de la o coechiperă.

La reluare, timişorencele au nimerit de încă două ori transversala, prin aceeaşi jucătoare, Jivan, în minutele 47 şi 66. În minutul 71, cu primele atingeri de balon, Roxana Dovincescu a reuşit o cursă pe flancul drept, a intrat în careu şi, de la 13 metri lateral, a marcat cu un şut sub transversală: cel mai frumos gol.

Ultimul era marcat dintr-o nouă lovitură de la 11 metri, acordată pentru fault şi transformată cu precizie de Anda Jivan: 5-0.

La sfârşitul meciului, echipa polistă, împreună cu staff-ul tehnic, a savurat succesul împreună cu galeria, timp de 5 minute. Un parcurs reușit, prim obiectiv atins, după peste 3 luni de întreceri în turul sezonului regular, în care Politehnica s-a reglat din aproape în aproape. Și era cât se poate de evident că orice lansare necesită timp, că nu există altă cale, în ciuda unor așteptări pripite ale profanilor care nu înțeleg fenomenul, dar ferm convinși de contrariu. 

Însă cifrele vorbesc chiar și la prima strigare, după preluarea ștafetei de la Fortuna, și anume 6 3 1 2 24-12 10 puncte în jocurile acasă, respectiv 5 3 0 2 16-9 9 puncte în deplasare. Iar toate victoriile Politehnicii, cifrate la 6, au fost de la 3 goluri diferență în sus.

O mențiune și pentru arbitrajul bun al centralului sătmărean Marius Omuț, central și luni pe ”Dan Păltinișanu” la Ripensia – Csikszereda, în Liga 2.

Rezultatele etapei a 11-a în Liga 1 Feminin și clasamentul sezonului regular, pe coloana datelor tehnice.

*

Politehnica Timișoara: Câmpean – Meluță – cpt. (min. 70, Grigore), Dincă-Vuia, Hațegan (min. 46, Codrescu), Ancăș (min. 70, Clara Roşu), Kurja, Roșie (min. 70, Dovincescu), Sucilă, Jivan, Dobai, Şodincă (min. 46, Heişu).

Antrenor: Daniel Mirel Albon.

Pe bancă: Cosmina Roşu, Şepeţan.

Banat Girls (joacă pe teren propriu în Comloşu Mare): Milagrozs (min. 76, Francesca) – Chişe, Crişan, Lazăr, Stoianov (min. 35, Carmen), Ruvila (cpt.), Roksa (min. 60, Dumitru) – Daria Muntean (min. 60, Delia), Burdan (min. 76, Constantinescu), Gînju, Vidican.

Antrenor: Dan Popescu.

Pe bancă: Paula Muntean.

Fotografii de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: