Politehnica Timișoara înaintea startului în deplasare la Cluj. Declarații: președintele de club Șerban, antrenorul Toma și căpitanul Mera

Clubul alb-violet, unicul din actuala componență a Ligii 2 care a participat la toate edițiile eșalonului secund din anul 2016 încoace, se află așadar înaintea celui de-al șaselea sezon consecutiv în a doua divizie a țării, sezon pe care îl va aborda cu deplasări consecutive în seri de marți la oponente cu pretenții, mai întâi mâine de la ora 18 la Cluj cu ”Șepcile roșii” universitare alb-negre iar săptămâna viitoare la Călărași. Gruparea bănățeană s-a apropiat în această vară de rădăcina denumirii sub a cărei titulatură este mediatizată de ani buni în categoria ”Poli Timișoara” a secțiunii Fotbal din Sporttim, trecând la Politehnica fără prefixul ASU, poliști căutând în schimb să nu uite că nu demult anul acesta jucau în play-off-ul Ligii 2, cu vedere spre elită. Datele s-au mai schimbat, caz valabil și pentru Universitatea de sub Feleac, context în care penultimul duel al etapei inaugurale se anunță a fi atractiv. 

În anticiparea sa, astăzi de la ora 9.45 a avut loc la parterul căminului 1MV o  conferință de presă organizată de secund divizionara Politehnica înaintea debutului în ediția 2021-2022, și cu referire la deplasarea în Ardeal. Interesul presei a fost însă din păcate aproape nul, Sporttim răspunzând prezent la ora stabilită iar doar o altă colegă de breaslă semnând condica, nițel cu întârziere. Ca și în anonimat au vorbit preşedintele de club Viorel-Aurel Şerban, noul antrenor principal Dorin Toma şi căpitanul alb-violeţilor, Ioan Mera.

Viorel-Aurel Şerban a declarat: ”Bună ziua tuturor! Desigur, în practica lansărilor în noul campionat se face o festivitate mai deosebită, ceea ce se întâmplă cel puţin şi în cazul nostru ţinând cont de condiţiile în care a demarat acest campionat, acea festivitate probabil că va fi în curând, spre sfârşitul lunii august. Sperăm ca împreună cu proiectul nostru şă şi lansăm atât proiectul cât şi o prezentare adecvată a echipei Politehnica. Noi am anunţat la momentul în care am format noua societate că după un an de zile de căutări privind reorganizarea, suntem într-adevăr într-un moment foarte important şi anul acesta îl considerăm an de tranziţie. M-am referit desigur la reorganizarea societăţii. Din punct de vedere sportiv, desigur, fiecare meci trebuie abordat la victorie şi eforturile privind consolidarea unei echipe cred că au fost deosebite. S-au adus foarte mulţi jucători. Jucători care din punct de vedere valoric cred că vor fi un plus pentru echipă. Mi-a spus domnul Dorin Toma că e vorba şi de întinerirea lotului, sunt mulţi jucători tineri şi iar un mare avantaj e că majoritatea cu care s-a discutat au contractele pe doi ani de zile, deci avem continuitatea proiectului. Iar ca obiectiv, desigur, primul pentru noi, chiar dacă asta înseamnă pas cu pas dorinţa de a obţine cât mai multe rezultate pozitive, e intrarea în play-off, ca de acolo să privim cu încredere paşii următori. Desigur nu depinde doar de noi, sunt foarte multe necunoscute în acest campionat al Ligii 2. Foarte multe echipe în reorganizare, echipe care par iniţial dezmembrate, dar surprizele pot veni…”

Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii, a spus”Am avut o perioadă de pregătire destul de bună, chiar dacă este puţin mai scurtă decât competitoarele noastre. Ne-am reunit puţin mai târziu cu câteva zile. Am reuşit să transferăm destul de mulţi jucători şi să suplinim lipsa celor care au plecat. Suferim puţin la omogenitate, dar încercăm etapă de etapă să omogenizăm lotul şi încercăm să facem noii noştri jucători să respecte principiile noastre de joc. Primul adversar e unul foarte bun al Ligii 2, întâlnim U Cluj în deplasare. Incepem un campionat, aşa cum am zis, destul de greu, cu joc în deplasare. Adversarul nostru a transferat de asemenea foarte mulţi jucători. Ca şi noi de altfel. Dar ne dorim să facem un joc bun, suntem Poli Timişoara şi jucăm doar la victorie.”

Întrebat dacă are probleme medicale în lot, principalul a spus: ”Robert-Alin Popeţ s-a accidentat în pregătiri şi se află în proces de recuperare, iar Cristian Scutaru şi Sebastian Serediuc  nu putem conta pe ei.În rest tot lotul este valid.”

Ultimul a vorbit căpitanul alb-violeţilor, Ioan Mera: ”Aşteptăm să înceapă campionatul pentru că am avut o perioadă de pregătire bună, ne-am pregătit foarte bine. Mâine ne aşteaptă un meci greu, dar trebuie să mergem pozitivi, să câştigăm acest meci, pentru că noi ne dorim să câştigăm fiecare meci, fie că va fi acasă sau în deplasare. Va fi un derby de Liga 2, probabil o să fie şi lume pe stadion. O să fie galeria noastră şi o să fie o atmosferă frumoasă, de fotbal, şi sper să-i facem fericiţi pe suporterii noştri, după meci toată lumea să fie mulţumită.

Staff-ul tehnic şi lotul de jucători al echipei Politehnica în noul sezon:

Antrenor principal: Dorin Toma, antrenor secund: Antonio Foale, antrenor cu portarii: Petru Ţurcaş, preparator fizic: Adrian Rus, kinetoterapeut: Marius Inciulescu, delegat: Ciprian Freanţ, medic: Musab AL-Qatwneh, magazioner: Bogdan Comănişteanu.

Lotul de jucători:

Portari: George Păduraru, Harrison Devenish-Meares, Robert Popeţ;

Fundaşi: Nicolae Sofran, Călin Jurj, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Cristian Bocşan, Tudor Moţiu, Claudiu Pamvile, Cătălin Oanea;

Mijlocaşi: Denis Radu, Rareș Lazăr – ultima achiziție, Alin Ignea, Romario Rus, Doru Andrei , Adrian Zaluschi, Cosmin Bîrnoi, Daniel Benzar, Bogdan Minteuan, Samuel Costea, Roberto Haţegan;

Atacanţi: Mircea Axente, Sebastian Serediuc, Octavian Ursu.

Mijlocaşul central defensiv Rareş Lazăr va evolua în sezonul 2021/2 la Politehnica Timişoara, sub formă de împrumut de la FC Rapid. Rareş Ştefănuţ Lazăr s-a născut pe 28 martie 1999, la Vaslui. A efectuat junioratul la FC Vaslui. A fost internaţional de juniori U16, U18 şi U19. La nivel de seniori a jucat pentru FC Vaslui (debutând în elită la o vârstă foarte fragedă, 15 ani şi o lună), CS Mioveni şi Rapid Bucureşti (Liga 2). În sezonul trecut a evoluat în 24 de partide din campania reuşită de promovare a giuleştenilor: “Am ales Politehnica în primul rând pentru brand, pentru că am jucat la Rapid şi mă obişnuisem cu o presiune la fiecare meci din partea suporterilor, o presiune pozitivă, cu aşteptări foarte mari, cu foarte multe lucruri în jurul echipei. Aşteptările sunt destul de mari, lumea are interes mare, acum s-au deschis şi stadioanele, de abia aştept să joc. Poţi astfel să simţi meciurile mult mai bine şi îmi place foarte mult acel sentiment. Vreau mereu să joc la o echipă cu suporteri, o echipă mare!”, Rareş Lazăr.

Totodată, Politehnica s-a despărţit astăzi, de comun acord, de mijlocaşul Alin Manea. Alin Manea (24 ani) s-a alăturat Politehnicii în urmă cu doi ani şi jumătate. A totalizat 44 de jocuri şi a marcat cinci goluri în meciurile de campionat. Reuşita sa de pe arena „Motorul” (într-un 2-0 cu UTA) şi golurile marcate în deplasările din Oltenia au fost gustate în mod special de suporterii viola.

Rezultatele etapei I și programul primelor două runde în Liga 2, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: