Politehnica Timișoara învinge din nou în deplasare tot la 3 goluri

După ce a întâlnit deja toate cele 6 formații din prima jumătate a ierarhiei Ligii 1 Feminin, printre care și cele mai consacrate sau măcar consolidate, obținând o victorie acasă iar duminica trecută o remiză tot pe ”Știința”, Politehnica Timișoara a jucat astăzi la matineu pentru a doua oară în acest campionat al elitei fotbalistice interne a sexului frumos cu o formație de care este urmată în clasament, și a câștigat și în acest caz, și tot în deplasare, și tot la 3 goluri diferență: 0-3 (0-3) la nou-promovata Ladies Târgu Mureș.  

Lansată din vară în urma preluării locului în Liga 1 al consacratei Fortuna Becicherecu Mic și implicit abia în stadiul de omogenizare și fluidizare a relațiilor de joc, tronson pe care rezultatele imediate ar avea inevitabil de suferit, noua garnitură a alb-violetelor prim-divizionare a avut parte în plus și de un program dificil spre foarte dificil în cele 7 etape până săptămâna trecută, întâlnind toată floarea eșalonului întâi, cu o excepție, în deplasarea din urmă cu 7 săptămâni în Maramureș, la Recea, în care parteneră de întrecere i-a fost ACS Fotbal Feminin Baia Mare, o echipă inferioară valoric, iar Politehnica Timișoara n-a ratat atunci oportunitatea de a fructifica avantajul calitativ, impunându-se în etapa a patra cu 1-4. 

Iar astăzi de la ora 11 a prins o nouă ocazie similară cu ocazia rundei a opta, etapă a victoriilor în deplasare, cu o excepție dar și un alt meci amânat, formația viola vizitând o nou-promovată care o urma la un punct în clasament, Ladies Târgu Mureș, și de care s-a desprins deja până la pauză: 0-3 (0-3). 

Semn că polistele îndrumate de Mirel Albon sunt capabile de a tranșa detașat partide cu formații din jumătatea a doua a ierarhiei Ligii 1, nefiind încă în schimb la stadiul de a zdruncina încă din turul primului sezon în elită, și firesc!, treptele de frunte ale clasamentului, deși semnale pozitive în acest sens au oferit deja, trecând la prima apariție acasă de arădence cu 4-1 și remizând săptămâna trecută 3-3 cu Vasas Femina Odorhei, de pe podium.

Pe de altă parte, unele deplasări din program n-au fost nici acestea floare la ureche, ba din contră, CSM Alexandria și mai recent Fair-Play Joc Cinstit fructificând cu 3-1 avantajul terenului propriu în fața ”violetelor”, care s-au revanșat în schimb în fieful oponentelor de calibru inferior, cum a fost cazul și astăzi pe terenul Academiei de Sport Mureșul – Complex Weekend.  

Polistele au întâlnit o formație târg-mureșeană cu limitările sale evidente, motiv pentru care nici victoria cu 0-3 (0-3) nu poate fi neapărat foarte concludentă în estimările de moment, așa cum nici cele 4 eșecuri suferite de timișorence la două-trei goluri nu sunt cele mai edificatoare într-o imagine de ansamblu, cert fiind aspectul că bănățencele au valorificat la scor prilejul ivit în etapa a opta. 

Le-au avut în față pe cele de la Ladies, care, după promovare, au suferit amarul a două înfrângeri identice în elită pe teren propriu, cu 0-7 în etapa I dar și la începutul lunii trecute, echipa din Târgu Mureș cedând chiar și cu 9-0 la campioana din Cluj dar și cu 4-0 etapa trecută la arădence, că este vorba despre o competiție tare dezechilibrată stând mărturie succesele categorice repurtate pe de altă parte de gazdele de astăzi ale polistelor, cu 8-2 în deplasare la Galați și 6-0 acasă cu CSȘ Târgoviște, triumfuri semnate în septembrie.

Ladies Târgu Mureș promova din Liga 2 cu victorii în serie în turneul patrulater de baraj, așadar de pe primul loc. 4-1 pe 5 iunie la ACS Dream Team, în capitală, pe Ion Țiriac, ex-Granitul, cu 4-2 la CSȘ Târgoviște și cu 2-0 acasă cu Asociația Athletic CS United Bihor, în 13 iunie, ardelence urmate pe drumul spre Liga 1 de târgoviștence, învinsele lor la scor în reîntâlnirea din primul eșalon, și care dâmbovițence vor fi vizitate de Politehnica peste două etape, în proxima lor deplasare – ultima din tur.

Astăzi, ”violetele” s-au aliniat în Ardeal cu 30. Roșu – 2. Dobai, 4. Codrescu, 6. Heisu, 5. Meluță – cpt., 20. Dovîncescu, 23. Șodinca, 7. Ancăș, 22. Dincă-Vuia, 24. Sucilă, 27. Roșie, rezerve la start fiind portarul Dăniloaia, Kujba, Jivan, Hațegan, Șepețan și Roșu, iar Florentina Ancaș a deschis scorul pentru vizitatoare, Biro Anna și-a marcat un autogol din trupa târg-mureșenelor iar Cristina Sucilă a stabilit scorul la pauză, 0-3, și rezultat final. Grație căruia polistele s-au detașat la 4 puncte de învinsele lor de pe locul 8, cu acest triumf după 4 runde acumulând 10 puncte, staționar pe locul 7 înaintea primirii unei alte trupe din partea inferioară a ierarhiei, Universitatea Galați, duminica viitoare la 11.

Și încă un meci acasă și în ”intermediara” de miercuri 17 noiembrie de la ora 14, cu arădencele în 16-imile Cupei României, după care ieșirea în Dâmbovița la nou promovata Clubul Sportiv Școlar și un final de tur acasă la început de decembrie cu Banat Girls.

Care, într-o altă partidă din runda a opta, a pierdut pe teren propriu, 0-8 cu Universitatea Olimpia Cluj, unică laureată la titlu în ultimul deceniu. Banat Girls, care găzduiește meciurile la Comloșu Mare, rămâne astfel pe ultima poziție, locul 12, cu un singur punct, după ce a câștigat un joc, 4-0 săptămâna trecută acasă cu CSȘ Târgoviște, pierdut însă la ”masa verde”. Rezultatele rundei și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi.

Bilanțul polistelor în deplasare a devenit 4 2 0 2 9-7 6 puncte, cel pe teren propriu fiind 4 1 1 2 9-12 4 puncte. Iar ultimele întâlniri din tur le au cu echipe din ultima treime a ierarhiei, de pe locurile 9, 10 și 12 conform poziționării actuale a acestora.

Sporttim vă invită pe pagina de pe rețeaua social media MeWe

Dovada. Documentele oficiale cu număr de înregistrare ca răspuns de la 127 de instituții de sănătate publică sau științifice din întreaga lume care recunosc că nu dețin nici un înscris privitor la izolarea / purificarea presupusului virus SARS-COV-2 din orice probă de pacient de pe planetă, de către nimeni. Actele accesibile populației, obținute în baza solicitărilor de informații de interes public. Studiul, prezentat de centrul Global Research + Lista țărilor

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: