Politehnica Timişoara pierde din nou la zero pe terenul multiplei campioane din Cluj, de astă dată în play-off, cu 7-0, record al grupei I valorice

Fruntaşa primei grupe valorice a Ligii 1 Feminin, Politehnica Timişoara, a cedat şi astăzi la zero în duelul primelor două clasate de pe terenul multiplei campioane naţionale en titre AS FC Universitatea Cluj, la căderea cortinei peste turul fazei play-off, dar mult mai categoric, cu 7-0 (4-0), decât în întâlnirea de pe acelaşi gazon din sezonul regulat, pe 22 octombrie 2022, când laureatele ardelence se impuneau doar cu 2-0, rezultat omologat ulterior la „masa verde” cu 0-3 în favoarea bănăţencelor, acea răsturnare de situaţie prinzându-le bine acum alb-violetelor, rămase în fotoliul de lider tocmai cu cele 3 puncte avans înaintea returului cu 5 runde, la finele căruia, pe 28 mai de la ora 13, „colocviul studenţesc” se va ţine pe „Ştiinţa”, pe malurile Begăi.

Alb-violetele poliste au pierdut astăzi de la ora 13 doar pentru a treia oară în sezonul 2022-2023, cedând din nou pe Iclod Arena, teren al campioanei naţionale din Cluj, unde se mai înclinau şi în sezonul regulat, după ce săptămâna trecută erau eliminate la Giurgiu din Cupa României de către nou-promovata Carmen 1937 Bucureşti.

Absolut deloc necaracteristic Politehnicii Timişoara în actualul sezon, „violetele” lui Mirel Albon au legat astăzi înfrângeri în întrecerile paralele din fotbalul feminin românesc, după eliminarea din Cupa României pierzând şi în faza play-off a locurilor 1-6 în campionat pe terenul secund clasatei din Cluj, o a doua apariţie la rând fără ca alb-violetele să înscrie.

Gruparea ardeleană, de 11 ori consecutiv campioană la zi a României, a stabilit scorul record al turului în play-off-ul Ligii 1, 7-0, şi tocmai în întâlnirea rivalelor la câştigarea Ligii 1, revanşându-se cu vârf şi îndesat pentru pierderea în toamnă la „masa verde” a aceleiaşi întâlniri de pe Someş, dar din sezonul regulat.    

Rezultat care a depăşit ca diferenţă de scor acel 6-0 aplicat tocmai de poliste codaşei în play-off Vasas Femina etapa trecută, la Timişoara. Astăzi, în runda a V-a şi ultima din tur în grupa I valorică, clujencele le-au taxat din plin pe alb-violete, şi a doua oară depăşite la zero de campioane într-o jumătate de an.

Albon s-a bazat în Ardeal pe un unsprezece în linii mari de bază, cu unele absenţe, începând cu Roşu – Meluţă (cpt.), Bratu, Corneil, Ancăş, Sucilă, Kurja, Mirea, Jivan, Şodinca, Roşu, însă „studentele” de sub Feleac au dejucat strategia polistă şi au profitat de erorile defensive ale oaspetelor, mărindu-şi avantajul deja până la pauză, după ce Marcu deschidea scorul iar Borţan taxa o greşeală de portar, prin Bălăceanu, autoare chiar a două reuşite, 4-0 în primele 45 de minute. 

Tot Bălăceanu majorând scorul şi după pauză, completată de Sighiartău şi Iancu: 7-0.

Clujencele n-au mai învins aşa de detaşat în campionat de la finele sezonului regulat, când treceau cu 13-0 de ACS Piroş Security Protect pe 30 noiembrie 2022 la Sânicolaul Mic, în judeţul Arad, de astă dată dispunând categoric de liderul care-i ameninţă hegemonia.

Un scor total atipic unui duel direct la titlu, dar care poate sugera pe undeva marile lipsuri şi lacune de ordin general din fotbalul feminin românesc, unul cu înflăcărat entuziasm încurajat de FRF dar având nu doar pe alocuri un iz de „Daciada” în ceea ce priveşte necompetitivitatea şi nivelul valoric scăzut al performanţei sportive, deconspirat în întâlnirile arenei internaţionale.

7-0 într-o partidă care pe care în cursa pentru titlu, deznodământ şifonând imaginea şi credibilitatea competiţiei în ceea ce priveşte inconsistenţa sa calitativă şi valorică, şi mai e mult până departe, căci rezultate asemănătoare mai sunt înregistrate şi de naţionale „tricolore”, „la primire” din partea unor reprezentative mai puternice. 

Polistelor nu le-a priit deloc pe Someş în actualul campionat, şi şi-au păstrat şefia, prilejul reabilitării fiind duminica viitoare de la ora 13, pe „Ştiinţa”, cu a treia clasată, tocmai Carmen 1937 Bucureşti, care le elimina luna aceasta din întrecerea K.O., învingătoare tot azi în etapa a V-a cu 4-2 (2-0) în deplasare la Odorheiu Secuiesc.

Iar următoarea deplasare a timişorencelor în play-off e pe 6 mai la Miercurea Ciuc, contra nou-promovatei Csikszereda, care ieri a trecut cu 3-0 (2-0) de Banat Girls pe Sport Park Arena, în Harghita, la inaugurarea rundei.

Clasamentul actualizat şi programul viitor, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: