Politehnica, unicul succes acasă al etapei de debut în returul play-off, scor record al rundei: 6-0 cu juvenila Vasas Femina în Liga 1 Feminin. GALERIE FOTO

Vreme frumoasă, însorită, și un matinal duminical pe gazonul verde al ”Științei” ungând la suflet simpatizanții viola, pansament al rănilor din Liga 2. În Liga 1 Feminin e altfel, iar de astăzi, dacă mai era cumva vreun dubiu și până acum, Politehnica l-a înlăturat categoric și fără absolut nici o replică, asigurându-și măcar locul 4 în faza play-off a zonei 1-6 printr-o zdrobitoare victorie în dauna vecinelor ierarhice de pe locul imediat următor, vizitatoare de la ACS Vasas Femina FC lăsate decisiv în urmă pe treapta a cincea după ”setul la zero”, a doua oară 6 goluri înscrise de timișorence într-un meci din prima grupă valorică.

Doar două puncte le despărțeau pe Politehnica și Vasas Femina după cele 5 etape ale turului fazei play-off în Liga 1 Feminin, vecine de clasament pe locurile 4-5, dar diferența s-a arătat a fi mult mai mare în realitate, pe teren, ”violetele” Banatului plusând astăzi de la ora 11 la startul returului în 1-6 prin a se impune cu 6-0, rezultat superior acelui 5-0 cu care se impuneau în întâlnirea tur din 6 martie de la Odorheiu Secuiesc. 

Alb-violetele au obținut așadar de o manieră specială, la scor, primul lor succes acasă la a treia încercare pe teren propriu în play-off, după 1-1 cu CSM Alexandria și 1-1 cu campioanele din Cluj: 6-0 (2-0). Rapidă reabilitare după singurul eșec din play-off, suferit tot la scor în Sâmbăta Mare, 4-0 în Ardeal pentru Heniu Prundu Bârgăului, poliste depășite în ajunul Paștelui în Bistrița-Năsăud.

Politehnica a deschis scorul încă din primul sfert de oră, îndreptându-se spre cea mai clară victorie a sa din play-off, superioară celor la 5 goluri diferență reușite în tur în Harghita dar și la Ciorogârla, cu ”Faiur-Play Joc Cinstit”, de astă dată 6-0, scor al etapei a șasea, rundă în care gazdele n-au simțit sâmbătă gustul succesului, 1-1 la Prundu Bârgăului între fruntașele neînvinse Heniu și Universitatea Olimpia Cluj, lider campion, dar și 2-5 la Ciorogârla în ”Fair-Play Joc Cinstit” – CSM Alexandria.

Învingând pe terenul ultimei clasate, teleormănencele și-au menținut avansul de 4 puncte, deținut pe locul 3 în fața alb-violetelor Timișoarei, pe care le vor primi săptămâna viitoare în vizită în cadrul rundei a VII-a, întâlnire directă cu miză în privința celei de-a treia trepte a podiumului. Întâlnire după care vor mai rămâne doar 3 etape din acest campionat, în ordine pentru bănățencele îndrumate de Mirel Albon acasă cu ”Fair-Play Joc Cinstit” dar apoi și cu Heniu Prundu Bârgăului – vicecampioană la ora actuală pe locul 2 la un punct de clujence, iar la gongul final în deplasare la fruntașele de sub Feleac, tot în luna mai.

Repetiția pentru deplasarea în Teleorman a fost de succes iar polistele s-au desprins încet și sigur de urmăritoarele de pe locul 5, administrându-le 6 goluri, tot atâtea câte le aplicau și în tur codașelor în 1-6 de la ”Fair-Play Joc Cinstit”, 1-6 la Ciorogârla.

Politehnica s-a încadrat așadar detașat în careul fruntaș al elitei, rămânând de văzut dacă ar putea cumva urca și pe podium. Întâlnirile din retur cu primele 3 clasate vor fi cele mai edificatoare, drept concluzie la finele primului sezon de la lansarea ”violetului” în Liga 1 Feminin, preluând locul consacratei Fortuna Becicherecu Mic, ani buni reprezentantă mai mult decât meritorie a fotbalului sexului frumos din Timiș în elita fetelor.

Repetiția a demarat cât se poate de bine, Larisa Ienovan deschizând scorul cu capul din 8 metri la o centrare în urma unui corner, 1-0 în minutul 13, și a continuat pe măsură, cu 10 minute înainte de pauză junioara Anda Jivan dublând avantajul timișorencelor cu un șut violent de la 12 metri, perpendicular pe poartă, trimițând în dreapta goalkeeper-ului harghitenelor, Linda Rezmeliță, de departe și cea mai ”mare” componentă a lotului oaspetelor, născută în generația 1997: 2-0.

Căci, pomenind despre vizitatoare, acestea s-au aliniat în Banat cu numai 3 rezerve iar jumătate dintre titularele ca jucătoare de câmp, 5 la număr, sunt junioare din generația 2006, încă 3 titulare reprezentând generația 2004. Iar celelalte două titulare, una din 2005 și alta chiar din 2007, în vreme ce rezervele au reprezentat generațiile 2004, 2005 și 2006. Indicii care nu știrbesc cu nimic triumful polistelor, dar care pun conotațiile întâlnirii într-un context mai elocvent.

La reluare, Politehnica a marcat din nou în primul sfert de oră al reprizei, prin Cristina Sucilă – cea mai ”mare” din 11-le de start, 3-0 în minutul 58, iar repetiția a devenit antrenament deschis cu public odată ce polistele au înfrânt decisiv orice urmă de rezistență a vizitatoarelor, junioara Andreea Șepețan – intrată pe parcurs, remarcându-se printr-un hat-trick semnat în nici un sfert de oră, dublare a avantajului prin golurile din minutele 73, 82 și 85: 6-0. Ca la matineu.

Politehnica: 1. Sara Georgiana Câmpean (n. 2003) – 22. Alesia Nicol Dincă-Vuia (2006), 23. Melisa Sabrina Șodincă (1991), 5. Teodora Meluță (1999) – cpt., 11. Valentina Larisa Grigore (2002), 13. Adina Gina Rognean (1994), 14. Anda Gabriela Jivan (2005), 7. Florentina Nicoleta Ancăș (1999), 16. Larisa Bianca Ienovan (2002), 24. Cristina Elena Sucilă (1989), 10. Nikoleta Kurja (2002). 

Rezerve la start: 30. Cosmina Roșu (2001) – 3. Andra-Maria Mihăescu (2007), 4. Savetuca Cristina Codrescu (1993), 15. Alexandra Denisa Hațegan (1994), 19. Andreea Dragana Șepețan (2006), 21. Rianna Andreea Frătuțescu (2007), 25. Dana Maria Cioablă (2007), 26. Bianca Andrada Corsei (2007). 

Rezultatele tehnice ale rundei, programul etapelor 7-8 și clasamentul actualizat în Liga 1 Feminin – Play-off, pe coloana datelor secțiunii Fotbal.

Au arbitrat: Rareș Vidican (Satu Mare) – George Ursu și Petru Irina (ambii din Oradea).

Fotografii realizate de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: