Popescu (Jimbolia): „Nu forma sportivă ci ambiţia i-a făcut să ţină 70% jocul echilibrat”

Jos pălăria pentru jimbolienii pregătiţi de Octavian Popescu, aflaţi marţi la ora 14,45 la primul lor meci test pe 2012, abordat în componenţa Pap – Rus, Ardelean, Proteasa, Mitru – Sava, Ţoţu, Ovidiu Popescu, Patric Niţă (un junior de 1996) – Hîrdău, Marius Ţăranu. Au mai jucat portarul Ciubotariu şi Doda, Coşa, Matei şi Moldovan, juniori din grupa de 1996.

„Ne-a mers mai rău ca vineri”, a admis Adrian Stoicov, antrenor principal la Poli II, care a remizat 2-2 cu FC Marcel Baban Jimbolia, într-un amical jucat pe terenul sintetic polist, deszăpezit, unde, după cum a explicat antrenorul „mînjilor” oaspeţi, Octavian Popescu, „am dat dovadă de ambiţie şi mobilizare, mult mai mari, pentru că de fiecare dată plecam mai şifonaţi de la Poli, iar acum băieţii s-au dăruit exemplar. Nu atît forma sportivă cît ambiţia lor i-a făcut să ţină 70% jocul echilibrat şi cu momente de dominare, fără joc distructiv. Finalul a fost al lui Poli dar…” 

FC Marcel Baban a deschis scorul prin Sava şi a repreluat conducerea graţie unui autogol:„A fost un joc chiar bun, cu 70 de minute bune. Conduceam cînd am făcut schimbările cu copii de 1996, şi s-a simţit, iar Poli II, cu jucători nu neapărat mult mai experimentaţi dar ceva mai mari, a reuşit să ne egaleze. Sunt însă mulţumit de jocul băieţilor noştri, venit după o perioada destul de grea pentru ei, cu 8 zile de cantonament în Jimbolia în care nu atît zăpada cît gerul ne-a afectat serios. Dar am alternat pregătirea afară cu antrenamentele în sală, plus recuperare”, a explicat fostul mijlocaş polist Octavian Popescu, care a avut la dispoziţie în pregătirea centralizată un număr de 20 de jucători, cu toţii juniori, reunirea lotului avînd loc în 16 ianuarie.

„A fost totuşi doar primul nostru joc din acest an, pentru că la Jimbolia n-am reuşit să scoatem zăpada de pe teren, condiţiile fiind grele. Sperăm să reuşim acest lucru pentru jocul de sîmbătă, cu grupa lui Robert Fruşa, Poli ´93. Apoi, pe 21, cu Poli II, returul”, a mai spus Popescu, subliniind că „pentru ceea ce a trebuit să facem şi ce am putut să lucrăm pînă acum, jucătorii s-au comportat foarte bine. Frigul ne-a împiedicat să fim într-o fază ce s-ar fi dorit ceva mai avansată a pregătirilor, dar nu e rău ceea am reuşit pînă acum, dat fiind condiţiile. O deficienţă este că nu avem atîtea jocuri de verificare cîte ne-am fi dorit pînă pe 3 martie, cînd reîncepem”.

 

Meciurile amicale ACS Recaş – Flacăra Făget şi CSM Lugoj – Millenium Giarmata, programate astăzi, au fost amînate datorită straturilor groase de zăpadă existente pe terenurile gazdă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: