”Pregătirea fizică superioară, hotărâtoare”. CS Comloșu Mare, campioană de toamnă în Seria I din ”Județ”

Firul de iarbă al gazonului nu mai răzbate sub stratul de nea așternut la finele acestei săptămâni, ceea ce nu înseamnă însă că n-am mai putea scrie despre fotbal și în pauza competițională de iarnă, cu atât mai meritată pentru unii cu cât vor sărbători Crăciunul pe locul I la mijlocul campionatului. Într-o scurtă retrospectivă episodică a sezonului de toamnă prin prisma parcursului fruntașelor din liga a V-a județeană, un prim popas în sânul laureatei turului în Seria I, CS Comloșu Mare, grupare într-o rapidă ascensiune…

Cluburile din Comloșu Mare, Gătaia și Buziaș vor intona colindele în jurul bradului de Crăciun cu cadourile rezervate laureatelor de toamnă în Campionatul Județean Timiș, Clubul Sportiv Comloşu Mare clasându-se pe locul 1 la încheierea primei jumătăți a sezonului în Seria I.

După ce în urmă cu peste 10 ani gruparea din Comloşu Mare participa în liga a patra iar ulterior retrograda şi chiar se retrăgea din campionat, iată că fotbalul din localitatea timișeană a fost resuscitat și reînviat. Bat din nou inimi pentru sportul rege, care respiră aer proaspăt, insuflat cu suflet odată ce o nouă grupare cu balonul rotund a fost lansată în anul 2016. Iar după doar 2 ani a și promovat în liga a cincea, fiind repartizată în Seria I a Campionatului Județean Timiș, în fruntea căreia s-a instalat cu vedere spre ”D”.

CS Comloșu Mare: campioană de toamnă în Seria I din Campionatul Județean Timiș

S-au semnat câteva achiziții de la clubul din liga a patra ACS Murani, precum Pitic, Prelipceanu, Coman, Crişan şi Fulga, dar a fost cooptat și antrenorul Cosmin Sântean, secund al edilului Ovidiu Ștefănescu, iar după prima jumătate a campionatului s-a reuşit clasarea pe locul I.

Linia de clasament, de invidiat, 15 12 2 1 38-15 38 de puncte și +17 la adevăr, cu un avans de patru puncte faţă de ocupanta locului secund, CSU Universitatea de Vest din Timişoara, o altă nou-promovată, pe care a întrecut-o la limită în etapa a 13-a, pe teren propriu, prin golul marcat de golgheterul echipei, Ionuţ Coman, în minutul 68.

Singura înfrângere a fost înregistrată în etapa a VIII-a, în deplasare, cu 5-0 la Unirea Jimbolia, fiind consemnate și două rezultate de egalitate în deplasare, 0-0 la Unirea II Sânnicolau Mare şi 2-2 la Plavii Delia Sâmpetru Mare.

Celelalte rezultate obţinute pe parcursul turului au conturat clasarea în frunte, și anume 5-0 şi 3-1 în depasare la Voinţa Sarafoleana Saravale respectiv Tricoul 1 Iunie Timişoara, 4-2 cu Voinţa Valcani, 2-1 la Steaua Roşie Variaş, 2-0 acasă cu Mureşul  Cenad, 5-1 la Mureşul Igriş, 6-2 cu United Bencecu de Sus, 2-0 atât cu Dacia Cărpiniş cât și cu CS Sînandrei iar pe final, în ultimele două etape ale turului, 2-1 la Avântul Bobda şi 2-0 cu Voinţa Şandra, pe propriul teren.

Golgheterul echipei este Ionuţ Coman, cu 9 reușite, component al unui lot reunindu-i pe Florin Brădău, Gheorghe Constantin și Daniel Prelipceanu – portari, Marius Haraga, Ionel  Lucaciu, Sergiu Deac, Adrian Ciubotaru, Ionuţ Pitic, Daniel Triponescu, Daniel Sturz, Ionuţ Roman, Alexandru Prelipceanu, Adrian Dospinescu, Marcel Bota, Andrei Gal, Claudiu Fulga, Şerban Crişan, Eduard Niţă și Toma Billich, cu mențiunea că din retur se vor ataşa echipei și Daniel Posteucă (Unirea Sânnicolau Mare), Stelian Argatu şi Pîrjol, ambii de la ACS Carani. Iar în continuare se mai duc tratative cu alţi trei jucători ale căror nume nu au fost dezvăluite.

Conducerea clubului îi reunește pe directorul sportiv Florin Bulat, antrenorul principal Ovidiu Ştefănescu, primar al localității, și secundul său Cosmin Sîntean, medic al lotului fiind Cristian Boldor.

Dar iată și ce ne-a spus antrenorul secund Cosmin Sântean: ”Sincer, mă aşteptam să fie mai slab eşalonul cinci, dar este însă un grup de 4-5 echipe care sunt mai bune, şi sunt în partea superioară a clasamentului. Însă nici Sâmpetru Mare sau Sânandrei nu sunt slabe, chiar m-au surprins. Această clasare la sfârşitul turului este meritată! Pregătirea fizică superioară a echipei a fost hotărâtoare în mai multe jocuri, pe care le-am câştigat în ultimele minute, datorită capacităţii noastre de a pune presiune pe adversari, mă refer la meciurile cu Variaş, Igriş şi Cărpiniş. Returul va fi cu certitudine foarte greu, dar rămânem optimişti şi ne dorim cu toţii să promovăm în liga a patra. Apropo, acest campionat este asemănător celui din ediţia în care am promovat cu Murani în liga a patra, căci pe-atunci era şi ACS Poli II, iar toţi din oraş erau cu Poli pe-atunci. Acum sunt cu UVT, dar nu ne vom lăsa, și mă face să fiu şi mai tare… Și vom reuşi ceea ce ne-am propus!”

Clasamentul Seriei I de ”Județ”, pe coloana datelor tehnice. Iar turul de orizont va continua…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: