Preotul care sfințea locul le iese în cale, ”bulgarii” răstoarnă scorul pe final în Aradul vecin la a 5-a încercare, cu 2 jucători în plus: 1-2 (1-0) în duelul nou-promovatelor, la Curtici

”Bulgarii” din Dudeștii Vechi au încheiat ieșirile în județul Arad cu prima lor victorie la nord la a cincea încercare, într-un duel al nou-promovatelor vecine de clasament în urma căruia și-au dublat avantajul la puncte față de învinșii lor: ACS Frontiera Curtici – Pobeda Star Bîșnov 1-2 (1-0).

Și precedentele 3 deplasări ale ”bulgarilor” tot în județul Arad au fost programate, toate fiind pierdute, cu 2-1 la Pecica în 23 octombrie iar luna trecută cu 3-1 la Cermei și 1-0 la Chișineu-Criș săptămâna trecută, dar astăzi de la ora 13 au bifat a doua victorie cu 1-2 pe teren advers în Liga 3, de astă dată la Curtici, la încheierea sezonului de toamnă, precum în 9 octombrie la Periam.

Toate bune când se termină cu bine, și în ceea ce privește călătoria ”bulgarilor” bănățeni la Curtici, și în privința finalului competițional pe 2021, cu o victorie.

Căci timișenii au ajuns cu greu și emoții la stadionul din Curtici, întrucât au greşit drumul, dar o față bisericească le-a ieșit în față și i-a luminat, la o spălătorie proaspăt inaugurată, sfinţită de preot, care i-a îndrumat spre arena arădenilor, gazdă a partidei din etapa a XV-a în C8. Providența. 

Mult s-a necăjit și consumat şoferul microbuzului pentru rătăcirea drumului, ba chiar ”bulgarii” s-au sfădit ce semn o fi fost și acesta, cu ieșirea prelatului în cale, antrenorul Daniel Vasilcin împărtășindu-i-se lui Ioan Kalapiș că s-ar putea să nu aibă noroc la… Frontiera dat fiind cele prin care-au trecut, dar finalul a fost unul fericit. 

Să mai spună cei slabi de înger că n-ar exista acolo ceva divin, care să ne vegheze. Necesară fiind o întărire a credinței, cu atât mai mult în aceste vremuri ale testării. Căci foarte testați suntem, iar unii s-au aruncat pripit, fără a înțelege tâlcul lucrurilor… Este vorba despre democrație, om al lui Dumnezeu, și nu despre vreo așa-zisă criză sanitară, ar șopti înțelept vocea de veghe… 

În fine… A patra victorie a nou-promovaților în Liga 3, lăsându-i pe arădeni cu una singură în cont, majoritatea meciurilor fiind pierdute de Frontiera, cu mențiunea că Pobeda mai și remiza în septembrie în Aradul vecin, la Sînicolaul Mic, 1-1 cu Șoimii Lipova.

În prima repriză, gazdele au reuşit să descchidă scorul în minutul 16, prin Cristian Moldovan, cu un şut de la circa 30 de metri, dar cu largul concurs al tânărului portar Torok, care a scăpat mingea în poartă. Balonul a depăsit linia iar arbitrul a acordat gol… 1-0.

În partea secundă au curs cartonaşele galbene, mai ales în colectivul gazdelor, Prica, Huţanu, Vereş şi Andrieş, de la oaspeţi fiind avertizați antrenorul-jucător Vasilcin şi Bîrloveanu.

În minutul 70, Huțanu a primit al doilea ”galben” pentru un fault din spate la Chistrugă şi a fost eliminat, ca apoi Varga să înjure arbitrul, văzând direct cartonaşul roşu. Misiunea gazdelor s-a îngreunat, rămaşi fiind în 8 jucători de câmp, iar bănățenii s-au instalat în jumătatea adversă, dominând categoric.

Scor ”întors” de ”bulgari” în ultimele 10 minute de joc. Dacian Bîrză egalând la unu, ca apoi, în minutul 90, centrarea lui Chistrugă de pe flancul drept să fie finalizată cu latul din 6 metri sub transversală de Sebastian Budur: 1-2.

”Dublă” victorie tur-retur, 3-0 la Dudeștii Vechi și 1-2 astăzi la căderea cortinei peste 2021 în Liga 3. Rezultatele rundei a XV-a și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

+

Daniel Vasilcin a declarat: ”Fără nici o exagerare, am dominat de la cap la coadă şi am obţinut o victorie meritată. Băieţii au jucat astăzi pe o primă de 150 de lei golul, ori trei – 450 de lei. Au ajuns în buzunarul tuturor jucătorilor care au fost trecuţi pe raport. Doresc pe această cale să mulţumesc domnului primar Bono Cucalan pentru tot ceea ce face pentru comunitatea din Dudeştii Vechi. Astăzi ne-a purtat noroc şi părintele care ne-a ieșit în cale şi ne-a îndrumat pe drumul cel bun; cel pe care am luat-o noi era greșit. Majoritatea au spus că nu avem noroc, dar uite că norocul ne-a surâs. La final de campionat în acest an, urez tuturor Sărbători Fericite şi să ne vedem în noul an sănătoşi şi fără pandemie!”

*

Frontiera Curtici: Mucha – Huțanu, Calvin, Gligor, Puta – N. Varga, Coșa – Moldovan, Trică, Lolea, – Brândușe (min. 56, Vereş).

Antrenor principal: Radu Anca.

Rezerve la start: Miclean, Morar, Andrieș, Popescu, Ciupuligă, Avrămuțiu, Cleuța, Trifoi.

Pobeda: Toroc – Bilia (min. 72, Ioan Kalapiş), Bîrloveanu, Miculescu, Lungu – Bîrză, Briciu, Vasilcin, Vincu (min. 60, Chistrugă) – Sebastian Budur, Staicu (min. 72, Costescu).

Antrenori: Mihăiță Hromei şi Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Stoianov, Rad, Toma Budur, Tranculov, Boboiciov.

Au arbitrat: Nagy (Alba) – Vasile şi Spătar (ambii din Sibiu). Observator de arbitri: Galovits (Oradea); delegat de joc, Monica Silvia Sabolovits (Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = treizeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: