Prim amical pe ”Știința”, set la zero. ASU Politehnica – ACS Ghiroda 6-0 (2-0): ”dublă” Lusamba. Andone: ”Încetul cu încetul, le voi da șanse la cât mai mulți”

În primele zile ale stagiului centralizat de pregătire pe plan local, astăzi la amiază, alb-violeții de pe locul 5 în Liga 2 au apelat și la un meci de verificare, găzduit pe arena ”Ştiinţa” și încheiat cu un ”set la zero” în dauna unei nou-promovate timișene în Liga 3: ASU Politehnica Timişoara – ACS Ghiroda 6-0 (2-0).

”Violeții” divizionari B au intrat de la începutul acestei săptămâni în cantonament, iar astăzi, în ultima zi de ianuarie, plăcută pentru fotbal, fără dinții ascuțiți ai iernii, ci însorită, și să tot fie vremea așa la startul Ligii 2 în 24 februarie, și-au testat forțele apelând și la numeroșii fotbaliști sosiți în acest început de an în efectivul grupării de pe ”Știința”.

Căci într-adevăr, în lotul convocat pentru stagiul centralizat de antrenamente se regăsesc nu mai puțin de nouă nume noi față de componența efectivului care încheia sezonul de toamnă în urmă cu nici două luni, și anume Cristian Scutaru, revenit pe Bega de la UTA, Marvin Schieb, ex-ASA Târgu Mureș, Daniel Boloca (ex-Tatran Presov), Olivier Lusamba (ex-Olimpia Satu Mare), Florin Lazea, revenit la timișoreni după împrumutul la CSM Lugoj, Artur Teut – revenit și el la ”violeți”, precum și juniorii Alexandru Borbei, Alexandru Gașpar şi Mădălin Ursu, care astăzi a fost folosit din minutul 65, fiind vorba despre aspiranți promovați de la grupa de vârstă 2003 a clubului, unde cresc sub aripa antrenorului Iulian Prodana.

Lotul convocat pentru cantonament reunește 23 de jucători, antrenorul principal Bogdan Andone optând pentru portarii Cosmin Dur-Bozoancă și Alexandru Borbei și
jucătorii de câmp: Radu Motreanu, Marco Giuricici, Ioan Mera, Dănuț Bilia, Cristian Scutaru, Ionuț Coadă, Carol Taub, Vlad Bîte, Răzvan Ghinescu, Alin Ignea, Adrian Poparadu, Cornel Predescu, Deian Sorescu, Raul Krausz, Florin Lazea, Daniel Boloca, Artur Teut, Marvin Schieb, Ionuț Plămadă, Olivier Lusamba, Alexandru Gașpar şi Mădălin Ursu.

Așadar, după cum se poate observa, în lot nu a fost inclus Alex Bădăuță, și se pare că este vorba despre o despărțire de atacantul care a marcat 29 de goluri în meciurile oficiale ale lui ASU Politehnica din ultimele două sezoane și jumătate și care ar mai avea 6 luni de contract cu alb-violeții. S-au mai aflat în pregătiri și congolezul Jeremy Bokila şi Dejan Ivanovic, de la Kikinda, din Serbia, la care însă s-a renunţat.

Trecând la meciul în sine, iată ce s-a întâmplat în acest prim joc amical programat pe stadionul ”Ştiinţa” în anul 2018, astăzi de la ora 12, partidă disputată de timișoreni în compania echipei de liga a III-a ACS Ghiroda, care a fost preluată în iarnă de antrenorul Ilie Rotariu. A fost vorba despre o victorie cu un ”set la zero” pentru trupa lui Bogdan Andone.

Iar deschiderea de scor a venit la numai șapte minute de la începutul jocului, după o cursă pe flancul stâng a lui Teut, care a centrat în faţa porţii, lui Predescu, acesta așezându-i balonul lui Plămadă, marcator cu latul: 1-0.

Un minut mai târziu, gazdele au lovit de două ori bara porții apărată de Gîrlea. Mai întâi Schieb a ochit stâlpul de la colțul lung, cu un șut de la 8 metri, din lateral stânga, pentru ca după respingere Poparadu să șuteze de la 18 de metri, mingea fiind deviată în stâlpul din dreapta de portarul Gîrlea, ricoșând în corner, rămas fără rezultat.

Și ”galbenii” de la Ghiroda au avut o mare ocazie de gol, în minutul 28, pe un contraatac, purtat de Berivoiescu pe flancul stâng, de unde i-a pasat lui Macovei, care, singur, de la 7 metri, nu l-a putut învinge pe portarul Dur-Bozoancă, acesta respingând cu piciorul un gol ca şi făcut.

ASU Politehnica și-a dublat în replică avantajul cu două minute înainte de pauză, prin Artur Teut, care a împins balonul în plasă după centrarea expediată perfect pe jos de pe flancul stâng de Ghinescu, iar la reluare alb-violeții s-au înfățișat cu altă componență, aproape în totalitate remaniată.

Mitanul secund a adus o normă dublă de goluri pentru ”violeți”, care au înscris așadar de patru ori, cu încă o reușită rapidă, încă din minutul 52, prin proaspăt transferatul Olivier Lusamba, marcator din șapte metri, după o pasă primită de pe stânga de la Schieb: 3-0.

Fostul atacant al Olimpiei Satu Mare a fost aproape de gol și în minutul 57, însă a nimerit stâlpul porţii apărate de Barbu, după o pasă de pe flancul drept, pe jos, de la Deian Sorescu, în urma unei acțiuni personale.

Scorul a luat proporţii în minutul 69, atunci când Taub a executat o lovitură liberă de la 18 metri iar portarul oaspeților a respins în față, Radu Motreanu, pe fază, împingând balonul cu dreptul în plasă.

În minutul 77, juniorul Alexandru Gașpar, intrat de circa cinci minute, a avut sângele rece să transforme o lovitură de la 11 metri, acordată pentru fault, decizie contestată de oaspeţi: 5-0. Iar scorul final a fost stabilit cu cinci minute înainte de fluierul final, când Lusamba a realizat „dubla”, cu un șut din colţul careului de 6 metri, la colțul lung al porții apărate de Barbu.

Următorul meci amical pentru ASU Politehnica va avea loc sâmbătă de la ora 11, pe terenul sintetic de la Baza II – UPT, în compania unei alte echipe din liga a III-a, CSM Școlar Reșița, pe când ACS Ghiroda se va deplasa la Arad şi va juca cu echipa Păulişana Păuliş, de la ora 12.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera, Bilia, Ghinescu – Lazea, Poparadu, Predescu – Teut, Plămadă, Schieb.

În repriza a doua au mai intrat: Borbei – Scutaru, Krausz, Lazea, Ignea, Sorescu, Lusamba, Motreanu, Taub, Ursu, Gașpar și Coadă.

ACS Ghiroda : Gîrlea – Mancaș, Lazăr, Gavriluță, Mașniță – C. Popa, Opriș, Macovei, Totic – Berivoiescu, Baranyi.

Au mai intrat din minutul 46: Barbu – Pop, Hotca, Saizu și Budică.

Au arbitrat: George Roman – Patrik Sandu şi Marius Talpoş.

Iată și ce au spus antrenorii după meci, plus câteva fotografii…

Bogdan Andone (antrenor ASU Politehnica): ”Venim din nou după două zile foarte dificile din punct de vedere fizic. M-a mulțumit astăzi implicarea jucătorilor, dorința lor de a face ceea ce lucrăm în antrenamente. E important că am terminat un nou meci fără jucători accidentați. Ușor, ușor, trebuie să ne apropiem de forma sportivă de care avem nevoie. Filosofia mea e ca jucătorii din Academia noastră să crească alături de echipă. Încetul cu încetul, le voi da șanse la cât mai mulți. Astăzi a debutat un alt copilaș, iar Gașpar a și marcat. Mai e portarul Borbei, care primește în continuare minute și are prestații bune. E important ca ei să simtă că sunt urmăriți, monitorizați, pentru că ei sunt viitorul acestei echipe, din punctul meu de vedere”.

Despre modificările din efectiv, Andone a semnalat că ”e una dintre opțiuni. Încercăm să luăm cea mai bună decizie. În cel mai scurt timp, trebuie să găsim soluția de care avem nevoie. Am avut o discuție bărbătească cu el și nu mai intră în planurile mele pentru sezonul de primăvară. E un jucător cu calități extraordinar de bune, am mai spus-o. În liga a II-a nu știu dacă sunt trei atacanți cu calitățile pe care le are el, însă în momentul de față am decis să mă orientez spre un alt vârf, și am nevoie de un pivot, iar alegerea a fost Lusamba. Nu m-a nemulțumit ceva în mod special la el… Asta a fost decizia pe care am luat-o împreună cu staff-ul meu. Cum am spus, aveam nevoie de un pivot, să pot să joc pe el tot timpul. El nu e un număr 9 clasic”.

Ilie Rotariu (antrenor ACS Ghiroda): ”Da, este o înfrângere grea, dar să nu uităm că acestea sunt jocuri de verificare. Cei doi jucători, Kahnya şi Ştefan, pe care i-am testat la Şag, nu corespund cerinţelor mele. Dar suntem în tratative cu alţi trei jucători din alte eşaloane. Totuşi, este bine că jucăm cu echipe peste nivelul nostru valoric, şi asta mult contează pentru băieţi. Cât despre înfrângerea de la Şag, asta este o scuză că am avut 6-7 jucători lipsă, care nu au evoluat. Încet, încet vom fi mai puternici, o să vedeţi dumneavoastră”.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 36

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: