Prima achiziție a Politehnicii, mijlocașul Silviu Pană, nou-promovat cu Petrolul dar fără apariții în 2022: ”Sunt bucuros că pot să mă antrenez din nou”

Prima sosire la Politehnica Timişoara pentru stagiunea 2022-2023 este cea a lui Silviu Pană, fost component al Petrolului Ploieşti, campioana Ligii 2. Mijlocaşul central care peste 3 luni va împlini 31 de ani a semnat un contract valabil pe un an de zile, cu drept de prelungire pentru încă un sezon. Anunțul făcut de clubul de pe Bega vine în ziua reunirii lotului alb-violet, la nici 48 de ore după comunicatul în legătură cu oficierea readucerii antrenorului principal Bogdan Andone la bănățeni respectiv la o zi după veștile despre numirea lui Ioan Mera ca director sportiv al clubului.

Bucureșteanul Silviu Gabriel Pană are la activ trei promovări în primul eşalon, cu Concordia Chiajna în sezonul 2010-2011, Dunărea Călăraşi (2017-18) respectiv Petrolul, în acest an, în ediția 2021-2022 a Ligii 2. În care a înscris un gol şi a avut trei pase de gol în nouă apariţii pentru prahoveni, toate însă în sezonul de toamnă, fiind accidentat în partea a doua a campionatului.

La nivelul Ligii I a totalizat 91 de partide, în care a înscris 6 goluri şi a oferit nu mai puţin de 10 pase de gol. Născut pe 24 septembrie 1991 la Bucureşti, Pană a fost format în fotbal la ASC Măgurele şi Concordia Chiajna, iar pentru alb-verzi a evoluat atât în Liga 2, cât şi în elită, în Liga I mai jucând și pentru Săgeata Năvodari, FC Viitorul (actuala Farul) şi Dunărea Călăraşi. A mai evoluat de asemenea în „B” pentru FC Braşov, Olimpia Satu Mare, Turris Tr. Măgurele şi Petrolul Ploieşti. 

Devenit un mijlocaş experimentat la nivelul primelor două eşaloane, Pană a spus la sosirea pe Bega: „Sunt bucuros că pot să mă antrenez din nou. Am fost accidentat o perioadă de două-trei luni de zile. Aştept cu nerăbdare să începem pregătirea. Am mai lucrat cu Mister, îi mulţumesc că m-a dorit foarte mult. Am mai lucrat la Satu Mare, am avut şi acolo rezultate bune pentru ceea ce s-a dorit. Am venit încrezător la Poli, pentru că mi s-a spus că o să fie un proiect pe termen lung şi sper să-mi aduc aportul, să mă ridic la nivelul cerinţelor fanilor şi împreună cu colegii, antrenorul, să o ducem pe Poli în Liga I. Pentru că e o echipă de tradiţie şi fotbalul românesc are nevoie de astfel de echipe, cu suporteri mulţi.”

Cristian Romoniţă (vicepreşedintele Consiliului de Administraţie) şi Silviu Pană, noul mijlocaş al Politehnicii

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: