Prima oară când nu înscrie în acest campionat, prim eșec pe ”Emilian Pavel” în C8: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Șoimii Lipova 0-1 (0-1)

N-a pierdut nici un punct acasă în turul sezonului regular din Seria 8, semnând 4 victorii, dar le-a cedat astăzi pe toate cele 3 puse în joc la startul returului în Liga 3, încheind în premieră fără a marca în campionatul în curs. Liderul a fost învins așadar în premieră pe ”Emilian Pavel” în ediția 2021/2 din C8, știrbindu-și bilanțul recent, două succese, o remiză dar și două eșecuri, ceea ce i-a lăsat doar 4 puncte avans în fața campionilor la zi ai seriei, cei din Lipova, învingători astăzi și la Ghiroda după ce acum două săptămâni se impuneau la zero și la Dumbrăvița, Șoimii fiind la nu mai puțin de 10 puncte în urma galben-albaștrilor acum 4 runde. Dar de-atunci au câștigat pe linie: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Șoimii Lipova 0-1 (0-1).

Într-adevăr, după 5 apariții fără succes la începutul campionatului, CS Șoimii nu se mai oprește din seria victorioasă, reviriment al campioanei, în vreme ce galben-albaștrii Ghirodei, ca din pușcă în prima jumătate a turului cu 4 triumfuri la rând în primele tot atâtea etape și cu 4 succese la zero în cele 8 apariții de până acum în C8, au suferit a doua înfrângere în fața unui club arădean în ultimele 3 runde. 

Sporttim vă invită pe pagina de pe rețeaua social media MeWe

Returul Seriei a VIII-a a Ligii 3 a început astăzi la ora 15 cu un duel timișean-arădean în careul fruntaș pe arena ”Emilian Pavel”, între gazda lider şi campioana în revenire, Șoimii confirmând ceea ce a început să se contureze de dată recentă, revirimentul grupărilor din județul de la nord în întâlnirile directe cu bănățenii. Sugestiv în acest sens, contrastul între acel 0-2 din runda inaugurală, acum două luni, și revanșa prin acest 0-1 din runda a X-a…

Înaintea căreia timișenii erau în fotoliul de lider, la egalitate de puncte cu CS Crișul Chișineu-Criș, pe când cei de pe Mureș cu 7 mai puține în cont, la egalitate de puncte cu CSC Dumbrăvița în zona locurilor 3-4. Dar acest deznodământ marcat de debutul în retur cu stângul al fruntașei a demonstrat atât că pe de-o parte întrecerea din C8 este mai echilibrată în acest sezon decât în cel precedent, iar fiecare dintre primele clasate își poate surprinde oponentele directe din zona podiumului, în general într-o nivelare valorică în jos a nivelului competițional, cât și că pe de altă parte întrecerea de regularitate va fi dusă aproape umăr la umăr poate până în ultimele minute ale returului abia început.

După câteva atacuri ale gazdelor, în care puteau deschide scorul deja în minutul 10, la un schimb de pase între Bădăuţă şi Grancea, care a intrat în careu, şutând de la 12 metri în dreapta portarului, pe jos, dar şi pe lângă bară, în minutul 21 oaspeţii arădeni au prevestit deschiderea scorului, la ocazia avută prin Ciubăncan, şut de la 14 metri pe jos, respins de Miklos cu piciorul.

Totuşi, nouă minute mai târziu, Nicolescu l-a deschis în adâncime pe David Ciubăncan, la 25 de metri de poarta adversă, unde l-a depăşit uşor pe Hecsko și a pătruns în careu, şutând de la 14 metri în dreapta portarului Miklos, care a atins mingea dar nu a reuşit să o respingă… 0-1.

Doar în etapa a doua n-a încasat CS Șoimii nici un gol în actualul campionat, la chiar prima sa deplasare din tur, dar n-avea să primească gol nici la prima ieșire din retur, bis la victoria din primăvară la Ghiroda, 1-2 în etapa a XV-a din ediția anterioară, pe 10 aprilie, tot în retur.

”Galbenii” lui Leucă puteau ce-i drept egala în minutul 35, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 22 de metri, executată bine de Hecsko, dar mingea a lovit transversala. Iar tot Hecsko putea egala și trei minute mai târziu, când lovitura sa de cap din 12 metri a greşit de puţin ţinta.

Mai apoi, cu un minut înainte de pauză, Abel Popa l-a oprit pe Mancaş din drumul spre gol, purtat pe un contraatac. Cartonaş roşu jucătorului de la Lipova, Șoimii rămânând în inferioritate numerică. 11 contra 10, deși 0-1…

Însă, deși au dominat teritorial în repriza a II-a și chiar au avut câteva bune oportunităţi de a egala, ghirozenii n-au înscris măcar acel unic gol, precum reușeau în două meciuri de campionat din campania în curs, în alte 4 marcând de câte două ori iar în două partide câte 3 goluri.

Iar nici cele patru minute de prelungiri nu au adus o schimbare pe tabela de scor, în schimb cartonaşele galbene au abundat în tabăra oaspeţilor, cu normă dublă, 3-6. În contul lui Stupu, Precup şi Sporin de la învinși, respectiv Popa cu două, Trabalka, Filimon, Polgar şi Gavrilă de la arădeni.

Care se pregătesc de primirea Gloriei Cermei, pe când ”galbenii”, după două apariții succesive acasă, vor merge la Dudeștii Vechi. Rezultatele zilei în C8 și programul rundelor 10-11, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

În orice caz, e primul eșec pe teren propriu în campionat al timișenilor după mai bine de o jumătate de an, tocmai de la acel 1-2 cu Șoimii…

*

Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos – Mancaș (cpt.), Sporin, Hecsko, Coroiu – Precup, Stupu – Grancea, Jichici, Românu (min. 59, Rosuş) – Bădăuță (min. 78, Iseini).

Antrenor principal: Răzvan Leucă.

Rezerve: Golban, Ciocan, Hissein, Scafaru, Miclău, Ehling, Cochințu.

Șoimii Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, Abel Popa, Aldan – Brad (min. 53, Ciubăncan), Salhi, Gavrilă, Bozian (cpt.) – Filimon, Trabalka (min. 90+2, Stoin).

Antrenor principal: Flavius Sabău.

Rezerve: Buta, Bujor, Aldan, Gherasim, Leric, Gherman, Simion.

*

Răzvan Leucă (antrenor Ghiroda): ”Personal, sunt mulțumit de ceea ce au făcut băieții azi. Au muncit, au dominat și înainte de eliminare, dar am întâlnit o echipă pragmatică, împinsă un pic de la spate de arbitri. Este un eșec intern, într-adevăr, dar la liga a 3-a nu este diferență între acasă și afară, depinde foarte mult de ziua de meci. Suntem o echipă tânără, care, dacă rateaza două-trei situații, începe să-i fie greu la construcție și finalizare. Per total, am avut minim cinci ocazii clare, două bare; dacă mingea nu intră în poartă, nu poți să câștigi…”

Flavius Sabău (antrenor Şoimii): ”Am avut două săptămâni să pregătim foarte bine meciul, să studiem adversarul, dar ne-am recuperat și jucătorii accidentați. Îmi pare rău că am luat cartonașul roșu pe finalul primei reprize și am distrus fotbalul în repriza a doua. Dar a trebuit să urmărim rezultatul, am făcut-o foarte bine, nu am simțit niciodată că am putea fi egalați, speram chiar să mai marcăm noi o dată. După eliminare am jucat tot cu două vârfuri și asta pentru că eu cred că este foarte important să blochezi zona centrală, să îți asumi centrările din benzi. În plus, ca să menții rezultatul trebuie să reprezinți si un pericol în atac, să pui o presiune în atac. Un rezultat nu se câștigă neapărat cu defensiva, ci și cu presiune în atac. Acum am vrea să continuăm pe aceeași linie în cele două derby-uri arădene consecutive” ( acasă cu Cermeiul și la Chișineu Criș).

Au arbitratVladimir Nagy (Alba) – Alexandru Cozma şi Andrei Sîncrăian (ambii din Târgu Mureş). Observator de arbitri: Ștefan Galovits (Oradea); delegat de joc, Antonie Burtea (Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: