Primarul facebook, semnatar de cronici de meci în Monitorul Primăriei, zice-acum de ”măsuri radicale”, urlând ”DEZASTRU!” Pe care l-a pus pe roate prin ACS Poli Timișoara

Mereu previzibil și de-acum mai mult decât ridicol, dacă inițial era doar jenant, primarul cu 19% din sufragiile timișorenilor cu drept de vot a titrat ”DEZASTRU!”, și să fie clar, cu majuscule, în creierul nopții, după cel de-al patrulea meci la rând acasă încheiat de ACS Poli în superioritate numerică dar fără gol marcat sau cel mult unul chinuit, de parcă ar fi fost ceva ieșit din comun și nu cât se poate de anticipabil încă din vara trecută, când mărea potul proiectului înfipt cu forța pe gâtul celor de pe malurile Begăi.

Cunosc pretextul, căci și acesta a fost adăugat aidoma unui căluș în gură, ”păi unde-ar fi jucat tinerii crescuți de Timișoara dacă n-am mai fi avut un club divizionar!?”, de parcă, exceptând lansarea lui Bărbuț, și-ajungem și la el, n-am cunoaște situația exactă din subfinanțatul Centru de copii și juniori, și de parcă s-ar fi putut în strîmtoratele circumstanțe ale unei nou-promovate să se acorde mai mult decât cele 229 de minute acumulate laolaltă pînă acum în favoarea proaspetelor tinerești debuturi autohtone, asta pentru a nu răspunde la întrebare, sugestia venind de la acel rușinos la adresa Timișoarei 4-0 în ”Groapă”, 4 de la numărul juniorilor de pe-aici descinși și de dată recentă în Șoseaua Ștefan cel Mare, într-o nefastă continuitate: Luchin, Filip, Buia, Rotariu. La Dinamo, inteligenților!

”Dezastru!” stă scris pe eticheta proiectului CLT - CJT - UPT și nu pe o banală altă înfrângere, doar efect al lucrurilor. Cauzele sunt altele iar de-aceea timișorenii nici nu răspund ”prezent!” la evenimente. Desfășurate cu stadionul gol...

 

Nicolae Robu, ”DEZASTRU!” nu e o știre, ci doar o reconfirmare a penibilului demers ticluit peste noapte nu de pricepuți în lumea fotbalului, ci de plănuitori care fac politică, adică nimic, iar acest 0-1 încasat acasă de la o penultimă clasată jucând în inferioritate numerică constituie doar un nou efect al acumulării de greșeli comise prin birouri pe banul public al contribuabilului local, dar asta n-ar fi nici o noutate, acoladă de erori regăsite în rezultatele totuși decente, adeseori superioare modestelor reprezentații din teren. 

Chiar v-ați fi imaginat și închipuit că, la o realistă cântărire a datelor problemei, altul ar fi putut fi deznodământul unui proiect în pripă și după ureche, născut din furtul și deturnarea peste vară a promovării unei mici dar ambițioase grupări locale, elevată treptat din ”Județ”!? Chiar credeați că va da timișoreanul buluc să vadă struțocămila, chiar credeați că transferând haotic și la kilogram poți ajunge să ”desenezi” deja ceva într-un sezon, două, chiar credeați că ”proiectul” nu va sfârși prin a face de fapt de râs Timișoara cu un 0-7 cumulat la ”prietenele” de decenii din București, dar nu numai, și chiar vă închipuiați că prin etapa a 23-a nu veți ajunge să tremurați de friguri, prin demisolurile ierarhiei Ligii 1!?!

Invocați acum ”măsuri radicale”, cu trimitere la previzibile înlocuiri, dar o unică măsură radicală s-ar preta cu-adevărat, și anume un vot de blam din partea timișorenilor la adresa ”proiectului” triumviratului Consiliul Local Timișoara – Consiliul Județean Timiș – UPT, o masivă masturbare ineficientă de ban public prin indirecta subminare a sportului local în întregul său și prin desconsiderarea necesităților reale ale arenei timișorene, cu trimitere la infrastructură, alte entități sportive, mișcarea de masă și nu numai.

Norocul a stat pe undeva în vârful exponențial al grupării deturnate, Szabolcs Szekely, golgeter care n-a mai marcat de 9 jocuri pentru alba-neagra care în 6 dintre ultimele 11 apariții a înscris o dată iar în celelalte 5 deloc, căci altfel șubredul eșafodaj ar fi stat să cadă încă de ceva vreme, sub apăsarea acelorași întrebări cu răspuns elocvent.

Cum să-l investești în fruntea unui club de Liga 1 pe un Staicu neavând de-a face cu subiectul în sine, managementul în domeniul sportului, și să te-aștepți că și-ar putea cumva asuma public responsabilitatea, nu altfel decât precum un breloc pitit după cireș, cum s-a dovedit a fi!?

Cum să-l încarci pe directorul adjunct de liceu sportiv Rosenblum cu dublarea responsabilităților și la un club care dă piept în competiții juvenile ale FRF cu instituția în care deținea deja un post de conducere, de parcă nu s-ar fi cunoscut și-așa faptul că în mai minora sa încercare similară la CFR n-a rupt nici pe departe gura târgului!?

Cum să scurtcircuitezi, la foarte puține luni după investirea unui nou coordonator, continuitatea vitalului Centru juvenil, mutându-l pe Șunda la cârma lotului de seniori și deconspirându-te implicit în privința motivului aducerii sale inițiale!?

Cum să-l înlocuiești în vârful Centrului de copii și juniori cu un Stoicov care e oricum și antrenor la echipa ”satelit” a clubului, după ce nu cu multe luni în urmă mai toți truditorii cu ani în cârcă la timona echipelor pepinierei își vedeau posturile scoase la concurs și se vedeau forțați în a fi examinați, iar unii, chiar pricepuți, cazul lui Foale, aruncați pe margine precum o măsea stricată, doar pentru ca alți neexaminați să fie introduși în decor pe ușa din dos!?

Și cum să-ți închipui că optând pentru un asemenea personal te-ai putea alege cu altcineva decât un Furtado, drept cel mai bun exemplu, care-a ajuns să scoată în evidență atitudinea petulantă a vestiarului!?

Și câte și mai câte… A, da, se va exclama că iată ce s-a reușit, lansarea lui Cristian Bărbuț în Liga 1, când de fapt forțarea sa ca titular integralist în primele 5 etape după promovare, și cu 71 de minute în runda a șasea, la abia 18 ani, se conturează ca fiind o nereușită în ansamblul participării sale la întreaga stagiune, detrimentală atât tânărului în sine cât și strategiei prim-divizionarei. În locul unei induceri treptate în ambianța elitei, mai ales după ce nu era introdus mai deloc întru acomodarea sa în cursul returului de liga a II-a, Bărbuț a fost din start ”ars” și forjat”, cu efecte negative pe termenul scurt al actualei campanii, dar solida bază pusă din capul locului de Velcea și ACS Poli în tânăra aripă a demascat implicit cât se poate de clar șubrezimea valorică a lotului cu care se pornea la drum, așadar proiectul la plezneală, în care incompetența din birourile capitonate s-a infiltrat și a afectat până și ultimul fir de iarbă din club.

Mai grav este însă că tot acest proiect se derulează pe scena Ligii 1 în numele Timișoarei, iar dacă diriguitorilor le pasă doar de rezultate, ceea ce s-a dovedit deja, și probabil că și-aseară, în cazul în care s-ar fi smuls un tras de păr 1-0, n-ar mai fi contat altceva, iar discursul n-ar fi fost cu ”DEZASTRU!” și ”măsuri radicale”, ci cu ”ce buni și frumoși suntem”, în schimb lumii sportive locale îi mai pasă totuși și de imagine, iar la acest capitol tribuna ca și goală, jocul plictisitor spre urât și impresia generală sunt neplăcute. Și nu doar acestea…

Cum neplăcută este și constatarea, apropo tot de imagine, consemnată în premieră azi-noapte de către Sporttim, cu o primă accesare a ”paginii” conducătorului mult iubit, că Primarul Timișoarei n-are altceva mai bun de făcut decât să chibițeze pe facebook, cu căderea noastră în păcat de a da aici și acum atenție acestui demers infantil al prim-edilului, de parcă n-au tot făcut-o deja destui în prealabil, pentru a nu ne mai referi la ilara inițiativă a Domniei Sale de a întocmi cronici de meci în ”Monitorul”, oficios al Primăriei care sfârșește la toaletă sau ca fund de coș de gunoi în ciuda semnificativelor sume investite în buna hârtie și nu numai, tot din banul public, cronicuțe despre care-mi mărturisesc rîzînd amici în căutare de-un hohot puternic și din toată inima, de descătușare.

Timișoreni mai că fac infarct la cozi, aflând de taxe și impozite locale furișat balonate peste noapte, iar Nicolae Robu stă să pomenească despre ”măsuri radicale”, de fapt doar reparații prin eroare a unor precedente greșeli. 

Chiar nu le este rușine, pentru a-i cita pe unii dintre spectatorii promițându-și solemn aseară că nu vor mai călca la reprezentația struțocămilei sub cocoașe cu staici, trandafiri, furtazi și toate cele!?

Chiar i-a trebuit Timișoarei acest măreț demers, pentru a ajunge după 23 de etape să asiste la tot mai sacadatele și insistentele penibile lamentări din postura victimei care este, vezi Doamne, dezavantajată de arbitraj!? Deloc. Să-și vadă unii bârna din proprii-i ochi, ce ține de cele 11 ultime meciuri la rând în care nu s-a marcat mai mult decât un gol, înainte de a tot arăta și rearăta cu degetul spre frivolele erori de arbitraj! Chiar și-ar fi putut închipui că s-ar alege Timișoara cu un altfel de tratament în Liga fostă a lu’ Mitică!? Luați-l în calcul, drept o plauzibilă eventualitate, și nu vă mai smiorcăiți ca niște răi pierzători, pentru a distrage atenția de la un proiect rânced dall capo al fine.

Multe n-ar mai fi de zis despre această improvizație străvezie prin graba cu care, în lipsă de altceva și scontând în zadar pe elementul surpriză, sunt aruncați în luptă, în disperare, și la o zi-două după sosire – ce tu integrare în scheme!? – un Mera la Mediaș, un Kneeshaw la pauza remizei cu Săgeata, un Mansour ratând ieri singur cu portarul sau nonșalant irosind pasa decisivă, altfel încurajator la redebutul pe ”Dan Păltinișanu”. Mult mai multe ”elemente surpriză”, și să privim doar spre titularul Nicola în prima etapă de campionat respectiv titularul Staicu în prima rundă din 2014, și-au dovedit rapid inutilitatea, balast greu de lepădat, întrebarea la decontul final fiind care ar putea fi totuși confirmările din acest laborator de testare și reșapare. Vor rămâne și alții cu acele rare apariții, după care… uitarea? Înclinăm să credem că da.

Ceea ce ar fi tare neplăcut în cazul unor tineri de perspectivă, dar nu exclus, la modul cum sunt abordate lucrurile. Cu FC Brașov a fost titularizat și Ahmetovic, al nu știm câtelea în acest sezon, iar lui Fabian Himcinschi i s-au acordat primele sale 8 minute în alb-negru, de parcă ce-ai putea încropi în respectivele câteva faze sub presiunea rezultatului, în vreme ce golgeterul ultimelor amintite 11 runde, Nanu cel cu două reușite din postura de rezervă contra Astrei și la Mediaș, a rămas doar între cei neutilizați, deși dovedea un benefic impact ca ”element surpriză”.

Întrebarea noastră în privința neapelării la Nanu, cu două goluri în cele 4 apariții ale sale ca rezervă, alipite celor 12 evoluții ca titular, dintre care 6 pe tot parcursul meciului, este și pe buzele altora în privința lui Bărbuț, de ce atât de târziu cu Săgeata, în ultimele 10 minute, precum și aseară, cu FC Brașov, 33 de minute la reluare, iar răspunsul în privința integralistului în 7 meciuri, cu alte 6 prezențe ca titular și încă 7 ca rezervă utilizată, este ineficienta sa folosire pe parcursul campionatului. Dar acum se ”culeg roadele” planurilor în pripă, nu doar în privința lui Bărbuț, și să fie într-un ceas bun ca Silviu Balaure să adauge într-o bună zi celor două apariții în repriza secundă iar Pap să preia cândva mănușile veteranului vice-căpitan, căci altfel, și în lipsa promovării tinerelor talente ca unică imediată explicație plauzibilă pentru demararea ”proiectului”, ACS Poli și-ar arăta într-adevăr întreaga sa scumpă inutilitate în alb-negru.

Primarul-senator-cadru de partid-profesor Robu ar face mai bine să se ocupe de administrarea problemelor reale ale Timișoarei, căzută în dezastru și mizerie pentru localnicii conștienți de măreția sa de altădată, și să mai lase fotbalul, la care nu se pricepe, facebook-ul, care e doar un instrument de colectare de date de la omenirea servilă, tâmpă, ignorantă și dezinformată, dar și scrisul despre fotbal, aparițiile mediatice de fațadă și fără fond, pierdere de timp, și certurile în direct pe posturi de televiziune cu acoperire națională.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Primarul facebook, semnatar de cronici de meci în Monitorul Primăriei, zice-acum de ”măsuri radicale”, urlând ”DEZASTRU!” Pe care l-a pus pe roate prin ACS Poli Timișoara

  1. teo musante @ COMSULEA spune:

    In sfarsit un articol bun si la obiect . Totusi fac remarca ca Robu nu a gresit cand a format „new proyect acs poli” ci a gresit {si persista in greseli } atunci cand a numit oamenii din conducere . Cel mai serios proiect fotbalistic din Timisoara se afla in liga 5-a dar mai trebuie sa urce cel putin 2 esaloane ca sa poata fi evaluat . Asu Poli nu intra in calcul deoarece e doar …….”.opozitia” lui acs .

  2. dar "OPOZITIA" asu....... spune:

    dar „opozitia” asu cum a fost infiintata? din ce ? cu ce scop? pt. anii care vor veni? cand ? la Pastile Cailor? ce perspective are? ce nume va purta daca promoveaza in divizia C? ce echipe de juniori(OBLIGATORIU) va prezenta? si multe altele….Inteleg ca sunteti aservit politic, ca sunteti mare FAN A UNOR PERSOANE POLITICE, ca sunteti dusman de moarte al adversarului politic – primarul ROBU, dar faptul ca va ascundeti toate astea sub poza „ingrijoratului fata de problemele uyrbei” e penibil, dar asta e – unii accepta orice – oricand !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: