Primele puncte afară în Liga 2: Ripensia întoarce scorul din penaltiuri pe final de reprize pe terenul codașei cu complicații notorii

Învinsă până acum în deplasările Ligii 2 de la două goluri diferență în sus, dar chiar și cu 5-0, fără a marca deloc în trei dintre cele 4 eșecuri, Ripensia a agonisit astăzi la matineu primele puncte afară în noua ediție a diviziei secunde, prin a semna al doilea triumf la limită din această săptămână pe teren advers, răsturnând scorul pe ”Municipalul” de pe Jiu grație unor lovituri de la 11 metri transformate la încheierea fiecărei reprize, împotriva ”lanternei roșii” cu multiple probleme de notorietate. Nici bănățenii nu stau prea roz în clasament, situația impunând să profite de slăbiciunile codașei, puncte recuperate peste munți după primul eșec pe teren propriu din actualul campionat: CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – Ripensia 1-2 (1-1).

Cu 4 schimbări în formula de start față de înfrângerea acasă cu bucureștenii de sâmbăta trecută, și anume Țieranu, Coulibaly, Ene și Golda, dar în schimb fără Valerii Macrițchii, Stoi, Neagu și Popovici, Ripensia a înregistrat a treia victorie din ediția 2020-2021 în Liga 2 prin a înscrie tot de două ori, a doua oară prin a marca ambele goluri tot din lovituri de la 11 metri.

Ceea ce n-au izbutit roșu-galbenii la Drobeta Turnu Severin, Ploiești, pe ”Știința” și la Slobozia, au reușit sâmbătă de la 11 în etapa a IX-a din Liga 2 la Târgu Jiu, prima victorie afară, deși au abordat jocul practic de la 1-0 pentru ultima clasată, în avantaj încă din minutul 3 printr-un șut din afara careului. Surprinsă, Ripensia nu și-a găsit deloc cadența decât spre mijlocul primei părți, încheiată totuși favorabil de timișoreni după ce marcatorul gorjenilor, belgianul Remacle, l-a faultat în careu pe Coulibaly, Tudor Călin egalând în minutul 42 de pe punctul cu var: 1-1.

Pauza, sfetnic bun, cei 2 jucători introduși de Cosmin Petruescu – foto pagina I pentru partea secundă fiind implicați în golul care a decis meciul, Sokovic fiind faultat de Jaiteh în suprafața de pedeapsă iar Cosmin Sîrbu transformând în minutul 89 a doua lovitură de la 11 metri obținută de vizitatori în fief-ul elevilor lui Călin Cojocaru.

Care gazde treceau de puțin pe lângă preluarea avantajului în aceleași ultime minute ale întâlnirii, mai întâi Dodoi ochind bara cu un șut de la marginea careului iar apoi Acosta reluând cu capul din careul mic puțin pe lângă bară.

Una peste alta, o dispută modestă a unor formații în suferință, dominată de foamea de puncte și frica de a pierde, fragmentată și implicit urâțită pe măsură, Ripensia ieșind totuși la liman după un start ratat.

Victoria de marți în Cupa României de lângă Arad, tot dintr-un penalty transformat de același Sîrbu, completată de punctele din campionat împotriva unei codașe care n-a fost implicată la mijlocul săptămânii în competiția K.O., după ce se impunea la Reșița, ducând atunci la demisia lui Alex Pelici.

Urmează pentru galben-roșii primirea unei trupe din zona play-off, AFC Turris Oltul, după care ieșirea la Chiajna și un alt meci acasă cu CS Mioveni, dar și veștile despre identitatea oponentei din turul 5 în Cupa României.   

Rezultatele etapei a 9-a în Liga 2, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

*

CS Pandurii Lignitul: Aldescu – Coțolan, Moisie, Erhard (67, Buaben), Bunga (52, Grecu) – Jaiteh – Filipe Acosta, Remacle – Peia (52, Luzemo), Velcotă (cpt.; 84, Vaida), Dodoi.

Rezerve: Iovicin – Cuțitoiu, Zaborowsky, R. Cojocaru, Goma.

Antrenor: Călin Cojocaru.

Ripensia: Dobre – Lalic, Burdeț (78, Gladun), Țieranu, A. Macrițchii, T. Călin (cpt.), Coulibaly, Ene (90+1, Urvanțev), Tudorache (46, Sîrbu), Vasluian (78, Stoi), Golda (46, Sokovic).

Rezerve: Mociu, Păduraru – V. Macrițchii, Maric.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Cristian Georgescu (Bucureşti); asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa); rezervă: Cristian Vieru (Cisnădie). Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Viorel Lolea (Reşiţa).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: