Prin băltoace, Ghiroda suferă al doilea eșec succesiv la zero acasă cu fostele colege arădene din play-off: 0-1 (0-0) cu Chișineu Criș. Crișul, 5 la rând fără gol primit, 5 deplasări consecutive fără înfrângere. Declarații Bălu, Stupar

CSC Ghiroda și Giarmata Vii repetă și în această toamnă ceea ce a trăit în primăvară, când, în cursul a opt etape consecutive fără victorie în faza play-off a Seriei 8, pasă neagră făcând-o să piardă locul I deținut după sezonul regulat, n-a putut trece pe propriul teren ”Emilian Pavel” de semifinalistele arădene de baraj, cedând mai întâi Șoimilor Lipova cu 1-2 iar apoi remizând 0-0 cu Crișul Chișineu Criș și 1-1 cu Șoimii. Iar arădenele i-au taxat pe galben-albaștri și mai abitir lângă Timișoara în actualul retur, Șoimii cu 2-0 în urmă cu două săptămâni, Crișul cu 1-0 astăzi de la ora 14.

CS Crișul Chișineu Criș a legat astăzi în premieră două victorii în actualul campionat al Seriei 8, abia cu ocazia etapei a 13-a, ceea ce n-ar putea părea așa la prima vedere prin prisma invincibilității sale din ultimele 10 runde consecutive, în care însă a și remizat de 6 ori, ultimul eșec datând din 9 septembrie la Dudeștii Vechi, cu 3-2, iar după ce arădenii s-au revanșat săptămâna trecută în fața ”bulgarilor”, cu 3-0, astăzi au luat toate punctele pe ”Emilian Pavel” prin unicul gol marcat de Denis Janu în primul sfert de oră după pauză.   

Jucând al patrulea meci acasă în ultimele 5 etape, ghirozenii sperau să dea uitării înfrângerea cu 0-2 cu Șoimii, însă nu doar că n-au îmbunătățit zestrea întâlnirii din tur de la Chișineu Criș, 1-1, ci au cedat din nou acolo unde nici CSM Reșița n-a triumfat, Crișul apropiindu-se astfel la numai… o victorie distanță de elevii lui Bălu, coborâți pe locul 3.

Și care vor încheia sezonul de toamnă cu o ieșire la Carani contra Phoenixului și primirea în decembrie a celor din Cermei, pe când Crișului i-au mai rămas în 2022 doar apariții acasă, cu Avântul Periam și CS Șoimii Lipova.

În tot cazul, este a cincea apariție consecutivă a Crișului fără gol primit, semnând cea de-a treia victorie în deplasare în acest campionat, după cele de la Pecica în etapa I și Lipova, unde se impunea tot cu 1-0 în 30 septembrie, albaștrii arădeni urcând la 5 ieșiri succesive în Seria 8 fără înfrângere. Formă de play-off, nefiind exclus ca ghirozenii și Crișul să se revadă în grupa I valorică a locurilor 1-4.

Până una alta, astăzi, în antepenultima rundă a anului, Crișul i-a taxat pe localnici contrar cursului jocului, speculând una dintre erorile survenite ca urmare a condițiilor improprii de joc, dat fiind vremea foarte potrivnică, ploaia căzută pe tot parcursul partidei din etapa a 13-a formând băltoace pe terenul oricum moale. 

Iar arădenii au deschis scorul în minutul 55 după ce Hecsko a trimis mingea lui Stupu la 25 de metri lateral de propria poartă, balonul oprindu-se însă într-o baltă, la care Janu a speculat oportunitatea și nu a iertat, șutând de la 20 de metri în plasa portii apărate de Mosoarcă: 0-1. 

Spre dezamăgirea celor circa o sută de stoici care au înfruntat vremea rea pentru a asista la o primă repriză fără ocazii dar în schimb cu trei cartonașe galbene, acordate lui Iuga în minutul 3, Hreniuc tot de la arădeni în minutul 36 și Velcan în minutul 32.

Treptat, terenul a devenit aproape impracticabil dar totuși s-a jucat în continuare, gazdele atacând poarta apărată de Iliescu însă fără eficiență, ratând din diferite poziții.

Iar pe final, în minutul 87, Velcan a șutat de la 25 de metri în transversală, o altă ocazie de egalare consumându-se în minutul 90, atunci când centrarea lui Mancaș a fost finalizată de Jichici, lovitura sa de cap lovind bara din stânga lui Iliescu. Urmau cele 4 minute de prelungiri în care vizitatorii au rezistat… pe metereze.

Ca o mențiune, doar Liga 3 a rezistat la sfârșitul acestei săptămâni pauzei aplicate de FRF pentru amicalele României pe când ”Mondialul” va începe duminică în Qatar fără ca măcar vreun fotbalist dintre cei 832 convocați de cele 32 de naționale calificate să fie legitimat la vreun club din România, ceea ce spune multe despre nivelul valoric al sportului în 11 din țara noastră, eșalonul terț programând în acest weekend a patra etapă din returul sezonului regulat, așadar și prima jumătate din retur fiind deja jucată.

Rezultatele etapei a XIII-a în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

La final, Sorin Bălu, antrenor al gazdelor din Ghiroda, a spus: ”Un rezultat injust după aspectul jocului, calitatea jocului a fost influențată de ploaia căzută pe tot parcursul meciului și băltoacele de pe teren. Dar până la urmă am făcut un efort foarte mare, pe un teren îmbibat cu apă și foarte greu. Meritam un punct sau chiar și mai mult. Sincer, a fost un asediu la poarta Crișului, dovadă și cele două bare în trei minute, la final. Mergem înainte!”

Dan Stupar (antrenor CS Crișul): „Din păcate, niciuna dintre echipe nu s-a putut exprima pe calitățile jucătorilor ei. Mingea se oprea în apă și atunci s-a apelat în special la mingi înalte, la bătaie, cu multe dueluri fizice între jucători. Lupta pentru play-off nu este încheiată, mai sunt destule meciuri și puncte la dispoziție. Sigur, clasamentul nostru începe să arate din ce în ce mai bine, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să legăm victoriile, cu atât mai mult cu cât încheiem anul cu două partide pe teren propriu. Vrem să trecem de Periam peste o săptămână și să ajungem cât mai bine, ca și formă sportivă și efectiv, la ora derby-ului cu Lipova. Sperăm să-l recuperăm măcar pe Haloș, dacă în cazul lui Moise lucrurile par ceva mai grave.”

*

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Crişul Chişineu Criş 0-1 (0-0): Denis Janu (55).

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Sporin (minutul 82, Coroiu), Hecsko, Stupu, Velcan (min. 89, Datcu) – Schinteie, Jichici – Mancaș – cpt., Cristodulo (min. 60, Zavaleche), Vasluian (min. 72, Ilie) – Mura (min. 89, Roșus). 

Antrenor principal: Sorin Bălu.

Pe bancă: Ciocan, Iștoc, Buțu, Crișan.

CS Crișul: Iliescu – Burlă, Hreniuc, Pașca, Siminic – cpt. – Iuga (minutul 62, Gavrilaș), Grigore – Popa (min. 62, Dinu), Janu (min. 85, Pavel), Toboșaru – Barbu. 

Antrenor principal: Dan Stupar.

Pe bancă: Malița, Pășcălău, Nistor, Bortiș.

Arbitri: Narcis Bodocan – Marius Bălan (ambii din Cluj-Napoca), Răzvan Nistoran (Reşiţa). Observator de arbitri: Cornel Pantea (Oradea), delegat de joc: Sergiu Găman (Târgu Jiu).

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: