Probă pe sintetic: CNP – Ripensia Timişoara 0-5 (0-0, 0-2, 0-3). FOTO + declarații Pelici

Ripensia Timișoara a urcat sâmbătă pe un loc, nouă, pe care nu s-a mai situat din etapele a doua și a treia, în vara lui 2018, atunci în coborâre de pe 6, deținut în urma rundei inaugurale, însă revirimentul indus de sosirea lui Alexandru Pelici n-a asigurat liniștea absolută, dat fiind că numai 6 puncte îi despart pe bănățeni de ocupantele pozițiilor 15-16. Din contră, urmează 3 runde într-o săptămână care pot aduce multe în economia returului, iar cum prima este programată pentru roșu-galbeni pe o suprafață artificială, autorii a 6 puncte din ultimele 6 posibile s-au pregătit astăzi ca atare, printr-un joc pe sintetic: CNP – Ripensia Timişoara 0-5 (0-0, 0-2, 0-3).

Ripensia își știe de-acum programul cu zile și ore al meciurilor din etapele 28-30, primele 3 din totalul celor 11 rămase de disputat, sâmbătă de la 11 în București cu FC Metaloglobus, joia viitoare de la 17:30 acasă cu Chindia Târgoviște iar duminică 14 aprilie de la 11 la Petroșani, cu nou-promovata ACS Energeticanul, iar astăzi s-a acomodat și prin joc pentru deplasarea în capitală, unde nu va călca un gazon natural, conform uzanțelor.  

FC Metaloglobus, cu două puncte în urmă și victorii pe linie acasă în retur, 1-0 cu FC Argeș, 2-0 cu CS Mioveni și 2-1 cu ASSCS Farul, s-a întărit în iarnă și a împărțit succesele cu remizele în sezonul de primăvară, câte trei, fără nici o înfrângere, pregătindu-se la rândul său de o serie completată cu deplasarea intermediară la ACS Poli și primirea lui UTA.

Implicit, roș-galbenii de pe locul 9 în Liga 2 au jucat astăzi de la ora 10:30 pe sinteticul arenei Baza II – UPT, în compania tinerilor de la Centrul Naţional de Pregătire Timişoara. Iar la primul sfert de oră al amicalului au asistat şi colegii de eşalon de la ASU Politehnica, ”violeți” care au avut ce vedea în pregătirea pentru antrenamentul matinal.

S-au jucat 3 reprize a câte 30 de minute iar în prima repriză nu s-a marcat nici un gol, junii lui Petcu ţinând piept ”galbenilor” până în minutul 40, când au încasat un prim gol tocmai de la un fost component al ”Excelenței”, Darius Țieranu. Iar 10 minute mai târziu Octavian Drăghici a dublat avantajul pentru echipa sa.

Abia în ultima parte a meciului s-au mai marcat alte goluri, Adrian Stoica înscriind în minutele 66 şi 76, iar același Drăghici în ultimul minut de joc, din lovitură de la 11 metri: 0-5.

Ripensia pierdea în tur acasă meciul cu Metaloglobus, 0-1. Și celălalt joc disputat în 2018 cu bucureștenii l-a pierdut, 2-1 în deplasare în capitală, pe 31 martie, în returul ediției anterioare a Ligii 2.

*

Ripensia: Moldovan (min. 45, Păduraru) – Adrian Popa, Tînc, Hecsko, Toma, Anghelina, Zaluschi, Chera, Stoica, Dumiter, Gueye.

Repriza a doua: Străuţ, Tînc, Țieranu, Toma, Monea, Dobie, Burdei, Popovici, Drăghici, Gueye.

Repriza a treia: Popa, Țieranu, Apro, Străuţ, Burdeţ, Dobie, Monea, Stoica, Popovici şi Drăghici.

Antrenori: Alexandru Pelici, Iulian Muntean şi Călin Mada.

CNP Timișoara: Pădure – Stoianovici, Goţa, Coroiu, Raul Popa, Lazăr, Casian, Pop, Gîdea, Șimăndan, Pițigoi.

Antrenori: Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea.

Au mai jucat: Matenciuc, Feti, Andreici, Cin, Firca şi Roger.

Au arbitrat: Alexandru Manea – Bogdan Gheorgheoiu şi Călin Cimponeriu.

*

-Din nou un amical cu CNP, pe sintetic de această dată, iar astăzi a fost cel mai sever scor…

La sfârşitul meciului, antrenorul principal Alexandru Pelici ne-a declarat: ”Da, într-adevăr, a fost un joc şcoală, aşa cum ne-am obişnuit până acum. O repetiţie bună, pentru mine nu a contat rezultatul, important e că am rulat toţi jucătorii, chiar şi cei care nu au jucat cu Pandurii, şi per ansamblu sunt mulţumit cum a decurs acest joc şcoală. A fost un test util înaintea meciului de sâmbătă de la Metaloglobus, ei joacă pe teren sintetic şi de aceea am ales acest joc şcoală cu CNP, pe acest sintetic, pentru a ne acomoda cu aceste terenuri. Încă o dată le mulţumim că joacă cu noi, dar şi pentru ei este bine, căci duelurile şi contactele cu adversari mai tari îi călesc, jucând asemenea meciuri. Mulţumesc lui Cristi şi jucătorilor că au venit să ne ajute! Sunt meciuri care ne ajută, sunt meciuri bune, ei au o echipă bună, sunt copii talentaţi, şi le doresc să aibă continuitate în fotbal. Îi doresc mult succes lui Cristi, am înţeles că are jocuri importante în aceste două săptămâni care urmează, chiar de mâine în Cupă şi mai departe în campionat”.

-Aveţi indisponibilități pentru meciul de sâmbătă… ”Da, îl avem pe Stoi, care s-a accidentat în meciul cu Pandurii, dar el este şi suspendat, şi în continuare pe Adrian Ungureanu, care este incert şi este în refacere după operaţia la genunchi. Ambii chiar au fost pe margine şi au urmărit acest joc şcoală”.

-Când veţi pleca la Bucureşti? ”Mai facem antrenament mâine tot pe acest sintetic, joi liber şi vineri plecăm spre capitală. Vom face un ultim antrenament în preziua meciului de sâmbătă…”

Fotografii…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: