Proiectul de hotărâre impune poliştilor condiţia performanţei

Despre bani, negocieri şi pârghii politico-administrative… Clubul alb-violet, lider la zi şi cu un total de trei etape în acest sezon în fruntea Ligii 1, ar putea beneficia încă din luna mai de un contract reînoit de asociere cu autorităţile locale, Municipalitatea urmând a înainta un proiect de hotărâre a Consiliului Local pentru resemnarea înţelegerii şi tot pe o perioadă de trei ani, retroactiv din 1 ianuarie 2011, cu anumite condiţii.

O primă dezbatere pe marginea proiectului de hotărâre va avea loc în şedinţa de lucru a Consiliului Local de marţi 3 mai, curentul de opinie în rândul consilierilor fiind în general favorabil vizavi de reînoirea contractului de asociere cu clubul prim-divizionar de fotbal.

Datorită condiţiei bugetare a Municipalităţii, cu fonduri drămuite, o certitudine este că – şi în cazul semnării înţelegerii – contribuţiile financiare nu vor fi acordate în nici un caz în avans, ci în funcţie de o evaluare efectuată la finele ediţiilor de campionat pe baza performanţelor obţinute. Astfel, cuantumul contribuţiilor bugetare va fi dictat de poziţia ocupată de clubul timişorean la finele sezonului, condiţia obligatorie pentru a beneficia de sume fiind ca poliştii să obţină calificarea în cupele europene.

Totodată, contribuţiile anuale vor fi şi în funcţie de poziţia finală în clasament, pentru locul întâi discutându-se de o sumă în jurul a opt milioane ron, descrescând spre aproximativ şapte sau şase milioane în cazul clasării pe alte trepte ale podiumului. O altă condiţie menţionată de contribuabilul din fonduri bugetare este ca minim 10% să fie alocate cheltuielilor necesare Centrului de copii şi juniori şi echipei satelit FC Timişoara II, actualmente în liga a treia, seria a cincea. Criteriile de performanţă menţionează şi reuşitele în Cupa României, competiţie având ca prim sponsor o fabrică fiinţând în Timişoara şi parte a unei multinaţionale, iar printre alte condiţii figurează şi neînstrăinarea clubului pe durata asocierii de către actualii proprietari.

Se pare că discuţia în privinţa contribuţiilor anuale ce s-ar dori a fi alocate porneşte din jurul sumei de 4,2 milioane lei şi ar putea atinge cel mult circa 8,4 milioane lei, asemenea amănunte urmând a fi clarificate cu ocazia votării proiectului de hotărâre a Consiliului Local, fie în funcţie de rectificarea bugetară planificată pentru 10 mai, fie în şedinţa de plen din a doua jumătate a acestei luni.

Cert este însă că subiectul reînoirii contractului de asociere cu clubul polist intră în discuţiile comisiilor Consiliului Local, contând însă aspectul faptic şi realist al disponibilităţii fondurilor ce s-ar dori alocate. Iar aşa cum şi în acest an s-au făcut încă ultimele rămăşiţe de plăţi retroactive ale contribuţiilor financiare contând pentru contractul expirat la finele anului 2010, înţelegere totalizând aproximativ 9 milioane lei, tot aşa şi noua înţelegere se va materializa prin virarea unor contribuţii financiare doar cândva spre finele acestui an.

Reînoirea contractului, dacă va fi într-adevăr înfăptuită, va fi semnată în beneficiul lui Fotbal Club Timişoara, cum a fost menţionat numele clubului în actualul proiect de hotărâre întocmit de edilii locali, Municipalitatea trebuind să aibă din partea clubului dovada în acte a doritei redenumiri a grupării timişorene, confirmare care nu a fost încă primită de la prim-divizionară. Totuşi, şi dacă se va vota favorabil proiectul de hotărâre în favoarea FC Timişoara, ulterior ar fi doar o bagatelă administrativă schimbarea în cadrul contractului de asociere a numelui beneficiarului, şi anume Politehnica.

Consiliul Judeţean Timiş, care decide contribuţiile financiare defalcat pe semestre, a hotărât la rândul său în această primăvară alocarea în buget a unui fond financiar pentru clubul alb-violet, în jurul aceleiaşi sume de la care porneşte discuţia şi la Municipalitate.

La urma urmelor, rămâne însă de văzut ce sume vor fi disponibile din bugetul local, fapt decisiv în ceea ce priveşte contribuţiile financiare pentru clubul polist, situaţie valabilă şi în cazul prim-divizionarei de baschet masculin, care are deja parte de o hotărâre favorabilă a Consilului Local în vederea alocării unei cotizaţii de circa 2.150.000 lei pentru un an bugetar, cealaltă jumătate venind de la Consiliul Judeţean. Pe hârtie, sumele sunt deja conturate în cazul B.C. Timişoara… În realitate, multe depind de câţi bani sunt cu adevărat disponibili din vistieria care este apăsată de nevoi de tot felul, iar unele chiar stringente, în special din domeniile învăţământului şi medical.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: