”Promoție” Timiș + ”Municipal” Lugoj. Șoimii, protest față de arbitraje printr-un start întârziat. Iovan: ”Am vrut să tragem un semnal de alarmă” Bihuneț, 5 pentru Lucareț

Etapa a 18-a în liga a VI-a timișeană, Campionatul Județean al categoriei ”Promoţie”, a adus o… ploaie de goluri în miez de mai.

Seria I

Scorul rundei a fost reuşit de liderul Fortuna Becicherecu Mic în dauna celor de la Şoimii Pesac, cândva cu pretenţii la primul loc, în vreme ce AS Dudeştii Noi a obținut o victorie la ”masa verde”, prin retragerea echipei Checea din retur.

Fortuna Becicherecu Mic – Şoimii Pesac 11-2 (4-0). Au marcat: Raimond Rusu – 4, Daniel Roman – 3, Dragoş Croitoru – 2 și Călin Stan – 2, respectiv Mircea Moisă, cu două goluri pentru învinși. O menţiune în privința celor patru goluri înscrise de Rusu, care au fost marcate în partea secundă, în ultimul sfert de oră.

Meciul a început cu un protest organizat de oaspeţi, referitor la arbitrajele de care au avut parte în acest campionat. Astfel, cei de la Șoimii au anunţat brigada de arbitri, prin antrenorul Cornel Iovan, că nu doresc să înceapă jocul la ora oficială, la care a fost programat. Jucătorii formației vizitatoare au aşteptat două minute la ora de începere a partidei, în semn de protest, iar abia după aceea s-a dat startul confruntării, la fluierul arbitrului Graţian Todorescu.

Fortuna Becicherecu Mic: Şulic – IIie, Ionuţ Roman, Goleanu, Terek, Pîrvulescu, Luţă, Daniel Roman, Croitoru, Stan, Telecican.

Antrenor: Vasile Luţă.

Au mai jucat: Rusu, Gagea şi Crăciun. Pe bancă: Dubovan şi Merca.

Pesac: Vorinca – Magdin, Cumiveş, Bogdan, Vichente, Firus, Ivanciuc, Măntăilă, Cătălin Pocanschi, Slatină, Costinaş.

Antrenor: Cornel Iovan.

Au mai jucat: Moisă Antonio Pocanschi, Iovan, Bercea.

Antrenorul Cornel Iovan ne-a declarat: ”Am protestat şi am tras un semnal de alarmă pentru arbitrajele foarte slabe pe care le-am avut de la începutul campionatului. Dar la acest meci, chiar dacă am pierdut la scor, arbitrajul a fost corect și sincer îmi doresc să avem numai asemenea arbitraje, cum a fost acesta, al lui Graţian Todorescu”.

Seria a II-a

Gruparea ACS Remetea Ianova 2008 a fost exclusă din campionat pentru neachitarea baremului de arbitraj în urmă cu trei etape şi neprezentarea la două jocuri consecutive, urmând ca meciurile cu această echipă să se omologheze cu 3-0 pentru adversari.

Liderul Camaro Fibiş a câştigat la ”masa verde” prin retragerea în retur a echipei Pişchia, pe când ocupanta locului secund, Cocoșul II Orţişoara, a învins la scor în întâlnirea cu cei din Bencecu de Sus: 7-2.

Seria a III-a

Liderul Olimpia Răuţi a stat în această etapă dar rămâne în continuare pe locul I, cu 35 de puncte, pe locul secund fiind cei din Jamu Mare, cu 33 de puncte, după ce au reuşit o victorie cu un ”set la unu” în faţa celor din Stamora Germană.

Un meci din etapa anterioară, ASO Deta II – Unirea Banloc II, încheiat cu victoria oaspeţilor cu 3-5, a fost omologat cu 3-0 pentru gazde întrucât jocul a fost întrerupt pentru că vizitatorii au rămas în şase jucători din minutul 67 iar conform regulamentului o întâlnire nu poate continua cu numai șase componenți într-o formație.

+

Campionatul Municipal Lugoj

În Seria I, Timișul Hitiaş păstrează onorabil primul loc după victoria obţinută de elevii pregătiţi de Nicolae Cimponeriu, având un avans de opt puncte faţă de ocupanta poziției secunde, din Darova, care a reuşit o victorie cu 2-0 în dauna celor de la Vucova.

Foresta Mănăştiur – Pietroasa Mare 4-2 (3-1). Au marcat: Ioan Corfu (min. 14, 32), Alexandru Raznicz (min. 42) și Răzvan Dejica (min. 63), respectiv Dumitru Axiuc (min. 8) şi Andrei Cuth (min. 74 – din lovitură de la 11 metri).

Olimpia Lucareţ – Timişul Uliuc 5-2 (3-1). Au marcat Mihai Bihuneţ (min. 32, 42, 55, 61 și 76), respectiv Ioan Gyori (min. 11) și Caius Gîrda (min 78). De remarcat cele cinci goluri înscrise de un singur jucător pentru gazdele din Lucareț.

În Seria a II-a, Foresta Mănăştiur şi Pădureni merg în continuare umăr la umăr, despărţite fiind de diferența de golaveraj. Avantajul este însă de partea celor de la Mănăştiur prin prisma meciurilor directe, așadar cu şanse de a încheia pe locul I şi implicit de a promova în eşalonul superior.

Toate rezultatele din etapa seriilor ligii a șasea timișene, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: