Ripensia, 8-0 la Dudeştii Noi în amicalul cu CSC Pindul, în locul debutului oficial în Seria 4 din Liga 6 „Promoţie”, localnicii neprezentând tabelul cu componenţii liderului din „Judeţ” care n-au drept de joc un eşalon mai jos. Lupăşel („Ripi”): „Ţelul la Promoţie e de a oferi minute în special tineretului mai puţin jucat la grupele juvenile. În plan organizatoric am rămas tot la nivelul divizionar, aşa e şi frumos pentru fotbaliştii pe care-i creştem”

Acum 11 ani, în prima decadă din septembrie 2012, Ripensia era relansată oficial în fotbalul românesc de la nivelul Campionatului Municipal Timişoara al eşalonului 6, palier pe care astăzi de la ora 17 a avut primul meci oficial programat în etapa I a Seriei 4 din „Promoţie”, pe „Comunalul” din Dudeştii Noi, punct şi de la capăt, de la zero, clubul roş-galben-albastru de pe Bega decizând în cele din urmă să se înscrie la acest nivel competiţional, după hotărârea internă de a nu mai continua din această vară în Liga 3, în care retrograda după 6 sezoane petrecute în Liga 2, unde cântecul de lebădă în avea la Clinceni pe 29 aprilie.

O vară a deciziilor dificile, până la urmă în favoarea luării lucrurilor de la capăt în acelaşi eşalon 6 în care „Ripi” era pe-atunci cu succes lansată la apă în 2012, cu promovări succesive în primele două ediţii de campionat, la un moment dat căţărată în 2016 în Liga 3, la nivel naţional, sub egida FRF.

Eşalon terţ în favoarea căruia n-a mai optat şi-n această vară, declinând dreptul de participare conform retrogradării, dar trăgându-şi sufletul şi luându-şi avânt prin a se regrupa în Liga 6 „Promoţie”, într-o serie cu alte „nume de casă” ale fotbalului de pe Bega, mai sonore sau nu, de exemplu CFR ori Electrica. 

Apropo de care, ripensiştii nu vor mai găzdui jocurile pe „Electrica”, la prima înfăţişare descinzând pe „Comunalul” din Dudeştii Noi, întâlnire din etapa I transformată într-un amical de circumstanţă, odată ce formaţia secundă a clubului localnic, CSC Pindul, n-a prezentat tabelul cu componenţii primei garnituri – implicate momentan la vârful Seriei a II-a din liga a V-a de „Judeţ”, care n-au drept de joc în noua ediţie a eşalonului inferior.

Întâlnire pe puncte metamorfozată într-una amicală, în spaţiul tehnic al roş-galbenilor cu Adrian Lupăşel locţiitor de moment al recent învestitului antrenor principal Sandu Chiu, absent motivat şi urmând a-şi intra „în pâine” la partida acasă cu AS Unirea 2 Cerneteaz din runda a II-a, din Ciarda Roşie.

Tinerii Ripensiei pentru deplasarea inaugurală în liga a VI-a „Promoţie” la Dudeştii Noi

Gazda CSC Pindul a defilat pentru Dudeştii Noi în debutul noii ediţii de campionat din eşalonul superior, al V-lea de „Judeţ”, 3-1 cu începere din 18 august cu Viitorul Ionel, apoi 4-2 la ACS Kids Sânmihaiu Român, ba chiar 5-0 cu Unirea Uivar şi 6-0 în ultima rundă la Viitorul Bencec, fiind lider al Seriei a II-a şi unicat în grupă ca maximum de puncte adjudecate înaintea primirii în weekend a „satelitului” Ghirodei şi Giarmatei Vii. 

Însă n-au fost la fel de meticuloşi localnicii Dudeştiului Noi la primirea Ripensiei, când a venit vorba despre prezentarea tabelului cu sportivii lotului grupării de „Judeţ” fără drept de joc la garnitura a II-a de „Promoţie”, ia-l de unde nu-i, centralul Andrei Novac, asistat de tinerii colegi Todea şi Homeag, fiind nevoit să renunţe la fluierarea startului meciului oficial.

Trei la zero la „masa verde” pentru Ripensia, într-o etapă a Seriei 4 începută ieri pe „Nicu Moraru” din Giarmata cu un 13-1 pentru „satelitul” celor de la CSC Millenium împotriva alb-vişiniilor timişoreni de la CSF CFR 1933.

Roş-galbenii convocaţi la debutul Ripensiei fiind testaţi în consecinţă sub forma unui joc de pregătire, cu Adrian Lupăşel îndrumându-i astăzi din spaţiul tehnic, nimeni altul decât delegatul şi organizatorul de competiţii al grupării, pentru echipa de liga a VI-a dar şi formaţiile centrului de copii şi juniori al ex-secund-divizionarei.

La nivel juvenil activând de dată recentă şi noul antrenor al formaţiei de „Promoţie”, Sandu Chiu, deţinătorul licenţei B având încă în grijă o grupă de copii la Luceafărul. 

Startul ripensist şi-n „Promoţie”, în special cu componenţi de la „Tineret” care n-au prins până acum prea multe minute în noua stagiune juvenilă, venind pe fondul unei activităţi şi a implicării deja intense în competiţiile sub egida FRF de pe palierele superioare de vârstă ale sistemului juvenil.

Bunăoară, în Liga de Tineret, Ripensia a debutat pe 13 august acasă cu CFR Cluj, 1-1, câştigând apoi cu 3-2 la Academia Viitorul de sub Feleac, în runda a treia şi-acasă cu Kids Tâmpa, 2-1, după care a venit şi primul eşec, 3-2 la Universitatea Craiova. Duminică de la 12 fiind aşteptaţi pe „Colterm” covăsnenii roş-albi ai clubului din SuperLiga.  

Înscrisă târziu la „Promoţie”, după ce a cântărit pe îndelete înaintea deciziei finale, Ripensia a contabilizat în schimb tot 4 apariţii cu juniorii sub 17 ani în Seria Vest a Ligii Elitelor juniorilor „B”, victorioşi cu 2-1 acasă cu CFR Cluj, cu 9-1 pe Someş cu Academia Viitorul, respectiv cu 3-2 pe Bega cu Kids Tâmpa, ieşirea în Bănie aducând prima înfrângere, 5-1 pentru Universitatea. 

Un an „mai jos”, la U16, Ripensia a demarat tot din a doua decadă din august în Seria 3 naţională, 2-0 pentru „U” la Cluj, apoi 2-2 în Bănie cu FC U Craiova 1948, 2-1 acasă cu LPS Banatul, înfrântă fiind însă în septembrie, cu 4-1 la concitadina SSU Politehnica şi cu 0-2 în weekend la Recaş, de către Universitatea Craiova. Care dispunea în „cuplaj” de ripensişti şi la categoria sub 15 ani, în etapa a V-a din Seria 3 a Ligii Elitelor U15, cu 4-1, după ce roş-galbenii remizau 1-1 la alb-violeţii polişti. În prealabil, pe rând şi cronologic, 1-0 pentru „U” sub Feleac, 2-1 pentru FCU Craiova 1948 în Bănie dar şi 2-0 în favoarea timişorenilor cu ceilalţi concitadini, de la LPS Banatul. 

Cele 4 principale garnituri ale centrului juvenil al Ripensiei, de tineret, U17, U16 şi U15, antrenate de Ovidiu Vîlceanu, Nicu Butnăraşu, Ghiţă Marişescu şi Iulian Prodana. fiind aşadar angrenate din plin în noul sezon, în pragul mijlocului turului în Seria de Vest, unor sportivi de la „tineret” fiindu-le alocate minute şi la nivelul ligii a şasea „Promoţie”.

„Acesta este scopul principal al formaţiei de liga a VI-a, să-i rotim pe jucătorii cu mai puţine minute jucate la juniori, în special tineretul”, a specificat Adrian Lupăşel, 7 componenţi implicaţi în colectivul grupării din Liga de Tineret fiind convocaţi astăzi la Dudeştii Noi, după ce n-au avut meci de campionat şi în weekend, cu cei de la AS FC Universitatea Cluj, dat fiind solicitările sosite pe adresa ardelenilor de la selecţionate naţionale pentru întâlnirile juvenile inter-ţări ale ultimelor zile, despre care puteţi lectura mai multe aici, dar şi aici.

Iar de la „fereastra internaţională”, în care au fost implicaţi pentru juniori „tricolori” şi ex-ripensişti ajunşi între timp în Italia, precum de exemplu Szimionaş sau Vermeşan, chiar căpitan al României, la o altă etapă în Seria de Vest a sectorului juvenil, în weekend la U15 şi U16 la Ştiinţa Craiova, la U17 şi „Tineret” duminică pe „Colterm” cu ASC Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, club de play-off al SuperLigii cu apariţii în vară în eurocupe şi dublu deţinător la zi al Cupei României.

„Ripi” n-a pierdut aşadar aerul tare al disputelor fie şi juvenile cu principalele cluburi ale ţării, rămânând cuplată la aceeaşi intensitate fenomenului rezervat noilor generaţii, în care mai încheagă o cea mai mică grupă de vârstă, la 2018, pe cei mai mari şi mai mari, de la tineret, rodându-i conform planului în zile de joi în „Promoţie”, în Ciarda Roşie. 

Şi-n întrecerea AJF Timiş „pentru a roti juniorii”, care-şi începeau pregătirile la mijloc de iulie, cu mai puţine meciuri amicale decât de obicei în program, cu mai multe jocuri „în familie”, care pe unde, ba pe Colterm, la Baza II-UPT, pe suprafaţa de joc sintetică, ori în Ciarda Roşie. 

Seniorii au ieşit de pe scena secundă iar carcasa ex-secund-divizionarei s-a oprit taman la nivelul 6, reconcepută pentru „tineret”, însă centrul juvenil al clubului a rămas în picioare, cu peste 300 de aspiranţi legitimaţi, majoritatea de pe Bega şi din împrejurimi, în oarecare scădere numerică, maximum 10, din localităţi niţel mai îndepărtate. 

„În plan organizatoric, am rămas tot la nivelul divizionar, aşa e şi frumos pentru fotbaliştii pe care-i creştem”, a mai semnalat Adrian Lupăşel, care astăzi s-a adaptat situaţiei, de-a nu-i putea vedea la lucru pe tinerii ripensişti într-un meci oficial pe puncte, dar măcar într-unul amical, înlocuitor, „căci nu ne cunoaştem încă destul de bine, să rodam puţin lotul.” 

Rodaj semnat cu 8-0 (3-0), după ce Lupăşel i-a aliniat la start pe 1. Ioan Todincă (născut în 2008) – 27. Răzvan Ilan (2001), Youssef Elmanhaly (2006), 5. Dragoş Eperieş (2002), 22. Dragoş Mihai (2002), 8. Cristian Dop (2006), 20. Rareş Chitescu (2006), 23. David Popa (2006), 11. Răzvan Şiuiu (2005), 10. Florin Popovici – cpt. (2002) şi (19) Eduard Afoston (2001), rezerve utilizate pe parcurs fiind toţi ceilalţi 5 convocaţi: 18. Raul Mărghiţan (1996), 2. Livădaru (2002), 4. Danielescu (2000), 13. Răzvan Ghiriş (2006), 17. Paul Crişan (2002). 

Pentru conformitate, David Popa, Paul Crişan, intrat pe parcurs, şi Răzvan Şiuiu au marcat de câte două ori fiecare, iar căpitanul Florin Popovici o dată.

În clasament, un 3-0 favorabil „la masa verde”, celelalte rezultate ale meciurilor deja jucate în etapa I a Seriei 4 „Municipale”, dar şi la startul Seriei 3, fiind enumerate pe coloana clasamentelor secţiunii Fotbal, urmând ca în Seria 1 şi Seria 2 să se pornească sâmbătă-duminică. Mai avansată fiind Seria 5 „Municipal Lugoj” a eşalonului şase, cu primele 3 runde deja bifate, Ohaba Forgaci, Olimpia Bucovăţ, VHP Pădureni şi Crvena Zvezda Stanciova având în continuare maximum de puncte, câte 9. Programul etapei a IV-a în seria estică, pe aceeaşi coloană a ultimelor rezultate, ierarhiilor şi meciurilor viitoare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ripensia, 8-0 la Dudeştii Noi în amicalul cu CSC Pindul, în locul debutului oficial în Seria 4 din Liga 6 „Promoţie”, localnicii neprezentând tabelul cu componenţii liderului din „Judeţ” care n-au drept de joc un eşalon mai jos. Lupăşel („Ripi”): „Ţelul la Promoţie e de a oferi minute în special tineretului mai puţin jucat la grupele juvenile. În plan organizatoric am rămas tot la nivelul divizionar, aşa e şi frumos pentru fotbaliştii pe care-i creştem”

  1. Opinia mea spune:

    Domnul Mihu s-a retras definitiv de la Ripensia? Nu mai finanteaza echipa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 63

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: