Punct și de la capăt, din faze fixe pe finalul reprizelor: Crișul – Ghiroda 1-1 (1-0)

S-au întâlnit de nu mai puțin de 5 ori în campionatul trecut, atât în sezonul regulat al Seriei 8 cât și apoi în play-off, fază a zonei 1-4 pe care au încheiat-o cu același bilanț identic negativ, de o victorie, 5 remize și 3 eșecuri, iar astăzi de la ora 17 au luat-o de la capăt cu ocazia etapei a IV-a din noua ediție a Ligii 3, tot semnul ”x” având a se contura în cele din urmă: CS Crișul Chișineu Criș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-1 (1-0).

Bun și acest punct și-ar spune gazdele arădene, chiar dacă au condus astăzi la pauză, dar dat fiind rezultatele recente, sub apăsarea a 3 înfrângeri la rând, precum și barele vizitatorilor timișeni din repriza a II-a, un prim punct acasă în noul campionat n-ar fi chiar de lepădat.

Bun fie și acest punct și-ar putea spune la rândul lor chiar și oaspeții din Ghiroda și Giarmata Vii, nu de alta dar, la urma urmei, au egalat abia în ultimele 10 minute, dintr-o lovitură de la 11 metri.

Care va să zică un duel direct al unor echipe de play-off în primăvară a oferit două goluri din faze fixe, unul marcat de Crișul în prelungirile primei părți din lovitură liberă, unul egalizator, al timișenilor, de la punctul cu var.

Câte un punct pentru formații care în sezoane consecutive, Crișul în 2021 și ghirozenii anul acesta, au jucat semifinalele barajului de promovare în Liga 2, timișenii aliniindu-se la baraj cu reșițenii tocmai după ce încheiau în mai 2022 faza play-off cu un triumf cu 0-1 la Chișineu Criș.

Nu le-a mers galben-albaștrilor în play-off și nu le prea merge nici în noul sezon regulat, două ieșiri în județul Arad, un singur punct, după 4-1  în precedenta deplasare la Șoimii Lipova, aspecte valabile pentru Crișul, care a stopat totuși o serie de 3 înfrângeri, 1-6 acasă în Cupa României tot cu Șoimii, 1-4 tot pe teren propriu în campionat cu nou-promovata din Ineu și 3 -2 vinerea trecută pentru Pobeda la Dudeștii Vechi.

Astăzi, Crișul a deschis scorul în primul minut de prelungiri înaintea pauzei prin Cătălin Dinu, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, exăpediată pe jos în bara laterală, de unde mingea a deviat în plasă: 1-0.

Nu aceeași traiectorie a mingii și pentru oaspeții depășiți marți acasă în Cupa României, 0-2 cu Ripensia, un ex-ripensist, Hecsko, trimițând în minutul 50 de la 25 de metri în bara stângă a porții gazdelor. Iar puțin trecea de la intrarea sa în joc în minutul 66, la a doua dublă modificare în 11-le vizitatorilor după cele efectuate la pauză, și Jichici a trimis în transversală.

Barele, de partea Crișului, care n-a conservat minimul avantaj până la final, bănățenii egalând în minutul 81 prin Făgărășanu dintr-o lovitură de la 11 metri scoasă de Rosuș la Dinu: 1-1.

Un punct mai bun decât niciunul, după eșecurile celor două la ultima apariție. ”Am pierdut două puncte, având în vedere ocaziile rarisime pe care le-am ratat. Trebuie să ne mulțumim cu un punct. Și mergem înainte, ne pregătim pentru meciul cu Buziaș”. Iar Crișul pentru cel de la Periam. Rezultatele serii și programul rundelor 4-5, pe coloana clasamentelor la zi. În tot cazul, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a coborât momentan de pe podium.

*

Crișul: Iliescu – Haloș, Hrenciuc, Pașca, Siminic, Dinu (minutul 86, Jianu), Toboșaru, Grigore, Gavrilaș, Barbu (88, Burlă), Pavel (63, Nistor).

Rezerve: Pașcalău – Malița, Moise, Popa, Bortiș, Iuga.

Antrenor: Dan Stupar.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Coroiu (minutul 46, Zavalache), Velcan, Hecsko (66, Jichici), Stupu, Rosuș, Schinteie, Ilie (66, Vasluian), Cristodulo (46, Mancaș), Mura (90, Precup), Făgărășanu.

Rezerve: Ciocan – Sporin, Popovici, Miclău.

Arbitru, Raul Bădăran (Hunedoara), asistat de clujenii Mereș și Bumb. Observatori, Moisin (Oradea) și Muraru (Anina).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: