Quo vadis: UTA – FC Argeș 1-2 (0-0)

Arădenii au așteptat cu mare încredere partida de sâmbătă de la ora 16:30 cu FC Argeș, crezând că vor obține cel de-al doilea succes pe teren propriu, în ideea în care din opt partide disputate acasă au reușit doar o victorie, însă au sfârșit prin a pierde, deși deschideau scorul cu 5 minute și 5 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, în inferioritate numerică fiind din minutul 56: UTA – FC Argeș 1-2 (0-0) în etapa a XVIII-a din Liga 1.

Partida a început în nota de dominare a gazdelor, care s-au apropiat mai mult de poarta lui Greab, Miculescu ratând o bună ocazie de gol. Din păcate, Hora s-a accidentat și a părăsit terenul, scăzând astfel potențialul ofensiv al arădenilor.

A urmat un joc încâlcit, cu faze confuze, dar cu un plus de agresivitate din partea roșu-albilor. Chiar nici compartimentul defensiv nu a avut o evoluție sigură, fundașii centrali aruncând mingea peste linia mediană direct pe vârfuri, ușurând misiunea apărătorilor piteșteni.

În minutul 56 s-a petrecut o fază care a stârnit multe controverse: arbitrul Viorel Flueran s-a pripit și l-a eliminat pe Benga, care l-a faultat pe Mediop, dar nu în situația de ultim apărător, deoarece Erico da Silva se afla în spatele său, însă într-o poziție laterală.

Gazdele au trecut peste acest moment și au reușit un gol prin Roger, stâng dintr-o bucată în urma unei devieri după un corner de pe stânga, când mai erau cinci minute de joc: 1-0.

Nu au avut prea mult timp să savureze reușita, deoarece Palic, proaspăt intrat, a profitat de o indecizie a lui Albu și Erico da Silva și a egalat tot cu stângul, din apropiere. Iar în ultimul minut de joc același Palic a executat o lovitură liberă de pe dreapta și Deslandes a reușit victoria: cap. Duelul nou-promovatelor, adjudecat la potou de oaspeții ”violeți”, care au înjumătățit astfel handicapul de puncte față de arădeni: 1-2.

Pentru UTA urmează miercuri la ora 17:30 partida de la Iași cu CSM Politehnica și, conform algoritmului, s-ar putea să se întoarcă pe Mureș cu o victorie. Apoi, primirea lui Dinamo în 31 ianuarie de la ora 20:45, duminica viitoare. Rezultatele și programul rundelor 18-19, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

*

UTA – FC Argeș 1-2 (0-0)

Au marcat: 1-0 Roger (min. 85) cu un șut din vole la o deviere cu capul a lui Roșu; Palic (min. 86) cu un șut din careu în urma unei duble greșeli a lui Erico și Albu; Deslandes (min. 90) cu capul din careul mic după o lovitură liberă executată de Palic.

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Tomozei, Erico Da Silva, Benga, Roumpoulakou – Miculescu (min. 50, Roșu), Albu, Vorobjovas, D. Rusu (min. 87, Oroian) – Roger (min. 88, C. Rus), Hora (min. 38, Antal).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, Melinte, Fl. Ilie, Bustea, Isac.

FC Argeș: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Mușat (min. 68, Șerbănică) – Drăghici, Meza Colli, Șerban (cpt.), C. Dumitru (min. 68, Grecu) – Maes (min. 58, Malele), Mediop (min. 79, Palic).

Antrenor: Mihai Ianovschi.

Pe bancă: Micle, Leca, Honciu, Năstase, Barbu.

Cartonașe galbene: Roumpoulakou, Rusu.

Cartonaș roșu: Benga.

Arbitri: Viorel Flueraru (Craiova) – Alexandru Cerei (Cluj), Adrian Popescu (Craiova). Arbitru de rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observatori: Marcel Vasile (București), Aron Huzu (Sibiu).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: