Ram Strauss: ”Portarii sunt foarte duri cu ei înșiși, orice gol primit e ca un cuțit în piept”

Ram Strauss, care a preluat rolul de titular al buturilor după primul meci din 2016, pierdut acasă cu FC Voluntari, debutând într-un 1-1 la Iași și încheind mai apoi două meciuri din 5 fără gol primit, s-a referit înaintea unei noi descinderi în Moldova, pentru meciul de luni seară, cu FC Botoșani, din runda a V-a în play-out, la posibilitatea de a se îmbunătăți printr-o concurență și mai mare pentru postul de goal-keeper.

Ram Strauss (stânga) și Goga

Ram Strauss (stânga) și Goga

 

Înaltul israelian care a primit 5 goluri în șase partide a vorbit înaintea duelului vecinelor de clasament despărțite de două puncte pe poziții de baraj respectiv retrogradare, fiind un meci între formații cu câte o singură victorie în întâlnirile oficiale din 2016, ambele cu 1-0 acasă împotriva aceleiași Petrolul. ACS Poli, la finele returului, iar FC Botoșani în prima rundă din play-out.

În care grupă valorică 7-14 bilanțul moldovenilor e 4 1 1 2 3-6 4 puncte iar cel al timișorenilor, 4 0 2 2 2-4 2 puncte. Golurile nu le scot așadar din casă pe oponentele amenințate cu retrogradarea, cu mențiunea că doar CSMS Iași și Petrolul n-au marcat în actualul campionat la Botoșani, unde s-au impus în 2016 la zero atât Astra, în retur, cât și Concordia, în precedentul meci acasă pentru elevii matematicianului Pustai.

Strauss a spus că ”fiecare meci e greu, așa cum am văzut că a fost și cu Petrolul, dar încercăm să ne facem treaba, să luptăm din greu pentru a ne obține punctele, ca în fiecare joc, dar e un meci dificil”.

Despre concurența pe post, în absența lui Gomis, care ar urma să revină duminică din Senegal, ”Smaranda îmi suflă tare din ceafă pentru postul de portar, dar tot ce vreau este să devin mai bun, să aduc succes echipei, și puncte, să trag de mine, iar dacă revine Gomis și competiția va fi mai mare”.

Titularul buturilor ocupantei locului 13 a mai remarcat că ”portarii sunt foarte duri cu ei înșiși, un gol primit e ca un cuțit în piept, iar eu privesc golurile pe care le primesc, le vizionez repetitiv toată ziua. În cazul meu, pot să le salvez pe toate, aceasta e menirea mea și ceea ce vreau să fac. Iar tot ce știu e că voi încerca să fiu mai bun, să obțin mai multe puncte pentru echipă”.

Despre înlocuirile din acest an în zona fundașilor centrali, de la cuplul Scutaru – Cînu la Scutaru – Torres iar marți Cînu – Torres, israelianul a explicat că ”e același lucru, indiferent, căci fiecare vine și face ce poate mai bine pentru echipa sa, eu trebuie doar să le zic, să-i ajut, să le spun cum văd eu jocul din spate, dar atât…”

FC Botoșani și ACS Poli s-au mai întâlnit în Moldova în retur, 1-1 pe 2 noiembrie 2015, când Hernandez deschidea scorul în primul minut de prelungiri înaintea pauzei iar timișoreanul Ivanovici, intrat în partea a doua, egala în minutul 74, joc în care bănățenii au apărut cu Kirschstein / Belu-Iordache, Cînu (72, Scutaru), Luchin, Dan Popescu – Melinte, Llorente – Hernandez, Croitoru (74, Ovidiu Popescu), Curtean – Rufino (81, Elek).

Pe-atunci, botoșănenii se prezentau cu numai 6 puncte acumulate din precedentele 9 etape, după care însă își adjudecau mai multe victorii acasă, în urma unui 2-2 cu FC Voluntari, și anume 2-1 cu Petrolul, 2-1 cu CFR Cluj și 5-1 cu Concordia. Odată însă anul 2015 încheiat, moldovenii au început cu stângul 2016, pierzând cu 1-0 toate cele 3 runde rămase din retur, la Dinamo, cu Astra și la Târgu Mureș, mai apoi rămânând tot fără victorie afară și în play-out: 1-1 la FC Voluntari și înfrângere ieri cu 2-1 la Craiova, deși trupa lui Pustai a evoluat multișor în superioritate numerică și a condus la pauză. Ngadeu-Ngadjui înscria în minutul 31 însă oltenii au marcat în minutele 54 și 90, și FC Botoșani fiind așadar o pățită pe final de meci…

”Din ce văd, campionatul e foarte bun, sunt jucători calitativi, echipe de bună calitate, e o ligă dificilă din ce văd eu, iar fiecare joc este o nouă luptă în care orice se poate întâmpla. Dacă aș fi întrebat despre nivelul de aici, i-aș zice că e greu, dar m-aș fi așteptat la asta. Campionatul României e bun și dificil și sunt bucuros pentru asta…”, a mai apreciat portarul Strauss răspunzând întrebării lansate de trimisul unuia dintre posturile având dreptul de difuzare al jocurilor Ligii 1.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: