Rareş Pop egalează gazda Cehia, România U19 se califică neînvinsă din turul I preliminar. Cibi intră în ultimul sfert de oră, după eliminarea lui Florea

Arădeanul Rareş Pop a marcat astăzi după-amiază golul calificării României U19 din turul I al preliminariilor UEFA Euro U19 2024 în cel de-al doilea tur preliminar din martie anul viitor, egalând în minutul 47 al întâlnirii de la ora 16 cu gazda Cehia U19, 1-1 (1-0) la Frydek-Mistek între primele clasate în seria patrulater. Reuşita juniorului lui UTA a fost decisivă pentru continuarea parcursului „tricolorilor” spre turneul final din vara viitoare din Irlanda de Nord, în condiţiile în care Finlanda, cu care selecţionabilii lui Dulcea remizau alb miercurea trecută la Ostrava la startul întrecerii, aveau a trece de la aceeaşi oră cu 8-0 de San Marino, învinsă sâmbătă cu 7-0 de români. 

România U19 a izbutit în cele din urmă în Cehia ceea ce n-au reuşit juniorii finlandezi, şi anume să evite înfrângerea în faţa gazdelor, „tricolorii” FRF egalând după pauză reuşita lui Matous Krulich din minutul 8, atacant născut în aprilie 2005 şi legitimat la Jablonec care deschidea scorul pentru central-europeni.

Cehia U19 se impunea sâmbătă cu 1-0 împotriva Finlandei, însă astăzi Rareş Pop a avut ultimul cuvânt, decisiv pentru calificarea României în faza a II-a a preliminariilor, conform următoarei ierarhii finale.

1. Cehia       3 2 1 0 6-1 7 puncte

2. România 3 1 2 0 8-1 5p.

3. Finlanda 3 1 1 1 8-1 4p.

4. San Marino 3 0 0 3 0-19 0.

Pop a devenit astfel unicul jucător care a înscris gazdei Cehia în această grupă preliminară.

Românii au încheiat însă meciul în inferioritate numerică, Florea, abia introdus în minutul 55 drept component al unei duble modificări, fiind eliminat peste numai un sfert de oră la cel de-al doilea cartonaş galben, sancţiuni recepţionate într-un interval de 5 minute.

Aproape 20 de minute în 10 jucători, România a efectuat o triplă schimbare în minutul 78, când a intrat pe teren şi Fabiano Cibi, junior al lui UTA împrumutat celor de la CSC Dumbrăviţa, care sâmbătă la 11 vor găzdui la mijlocul sezonului regulat al Ligii 2 partida cu nou-promovata CSM Alexandria, a patra formaţie sosită în 2023 din Liga 3 cu care au de jucat alb-verzii în noua ediţie. Toate clasamentele, ultimele rezultate şi programul din weekend-ul viitor, pe coloana dreaptă a datelor tehnice în secţiunea Fotbal.

Cibi mai intra şi împotriva Finlandei, în ultima jumătate de oră a remizei albe, dar nu şi sâmbătă cu San Marino. Depăşită azi de nordici prin goluri marcate în minutele 5, 15 – autogol, 31, 35, 50, 77, 87 şi 90. 

Norvegia a fost prima câştigătoare a unei serii preliminare în noua campanie Euro U19, cu punctaj maxim în deplasare, trecând şi cu 2-1 (0-0) de Ungaria, gazda Letonia calificându-se de pe locul 2, după un 1-1 (0-0) cu maghiarii.

Alte două grupe sunt pe cale de încheiere în această seara, una ieşind în evidenţă prin numărul scăzut al golurilor marcate în primele două etape în Muntenegru: Austria – Ţara Galilor 0-0, Muntenegru – Anglia 0-0, Muntenegru – Austria 0-1 (0-1: Scharner 28) şi Anglia – Ţara Galilor 1-1 (0-0). Iar în Polonia gazdele joacă în runda a III-a, finală, cu liderul Germania, pe când a doua clasată, Macedonia, cu Kazakhstan.

România U19: Răfăilă – Aioanei, Jalade – cpt., Tudose, Anişorac – Stancovici (minutul 78, Cibi), Gogescu (min. 78, Duţu), Banu (55, Florea) – Pop, Stan (55, Sali), Capac (61, Răducan).

Rezerve: Frânculescu – Bădescu, Vlăsceanu, Rădulescu. 

Antrenor: Pavel-Adrian Dulcea.

Cehia: Baier – Toman (minutul 88, Svatos), Hunal – cpt., Paluska, M. Pudil – Gaszczyk, Míšek, Planka – Málek (76, Hranos), Krulich (78, Proniuk), A. Pudil (78, Buryan). 

Rezerve: Čechal – Zachoval, Horák, Hašek, Hamza. 

Antrenor: David Holoubek.

Arbitri, armenii Nalbandjan şi Hovhanisjan, respectiv Kolarevič.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 17

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: